Tegnap minden fő rivális bukott 2 vagy 3 pontot, így ma az Arsenalnak kötelező volt győznie a további bajnoki esélyek megtartása érdekében.

Wenger fiainak nehezebb feladata nem lehetett annál, hogy a hazai pályán játszó, Torressel és Gerrarddal megerősödött Liverpoolt legyőzze. Az Arsenalt továbbá a sok sérült is hátráltatta.

Az első félidőben a Liverpool dominált jobban, de néhány helyzetet az Arsenal is kialakított. Sok volt az eladott labda az Ágyúsok középpályáján.

A félidő közepén Gallas szabálytalankodott Gerrarddal szember az Arsenal 16-osán belül, de Webb nem fújta be az egyébként egyértelmű 11es-esetet.

A vezetést végül a félidő végén megszerezte a Liverpool; Kuyt volt a gólszerző.

A második félidőre Wenger szavai helyre rakták az Arsenalt, ennek jelét a második félidő elején lőtt gól fémjelezte (még ha öngól is volt). A szünet után az Arsenal teljes mértékben átvette az irányítást.

Az 58. percben a ma is halovány teljesítményt nyújtó Arsavin lőtt bombagólt. Az állás 1-2-re módosult.

A vezetés tudata nem bolondította meg az Arsenalt, a játékosok továbbra is koncentráltak. Nagyobb esélye nem volt a Poolnak a gólszerzésre, így az utolsó percek nyugodtan teltek.

Összességében elmondhatjuk, hogy megérdemelten győzött a Wenger-csapat, mindenki próbált jól játszani. 3 pontért mentünk, a többi nem számít.

Ma tehát elmondhatjuk; Továbbra is bajnokesélyes az Arsenal!!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (173)

14 éve
Törölt felhasználó
Én egy jó formában lévő Velát már szívesen látnék a csapatba,Dudu-ról már nem is beszélve!
14 éve
Törölt felhasználó
hát szerdára talán lehetne kicsit rotálni a csapatot...de ha nem is szerdára akkor legalább szombaton a Hull ellen, mert az "könnyebb" meccs lesz...
14 éve
Törölt felhasználó
Én meg azt nem tudom,hogy ki játszik szerdán,mert mindenki foltozgatva van,és nem sok 100-as játékosunk maradt a keretbe!
14 éve
Törölt felhasználó
Nehogy megóvja a meccset a Pool a büntető miatt. Olyan szép, hogy nyertünk ebbe már csak az rondíthatna bele.
14 éve
Törölt felhasználó
számítani kell rá, hogy a Burnley be fog állni védekezni...10 emberrel. elég egyszer is feltörni azt a védelmet, az meg sikerülni fog ;)
a hétvégén pedig a Hull-t -hazai pályán- csúnyán ki kell tömni....

Szólj hozzá