Ahogyan az előző szezonban, idén is a negyeddöntőben búcsúztak az Arsenal fiataljai a Ligakupa további veresngésétől, ebben a szezonban a tapasztaltabb és erősebb Manchester City ejtette ki az ágyúsok B-csapatát.

Arséne Wenger azonban a kudarc ellenére sem bánkódik, mert elmondása szerint az ellenfél jobban játszott:

"Sokkal veszélyesebbek voltak nálunk az utolsó harmadban, és végül a támadásbeli különbség kifizetődött. Kénytelenek vagyunk lenyelni a vereséget, még akkoris, ha a meccs túlnyomó részében jól játszottunk. Valóban hiányoltam egy kis plusz teljesítményt, és nem mindig aknáztuk ki a jó helyezkedést a támadásaink során. A fiatljaink nem sűrűn játszanak ilyen intenzitású meccsen, emiatt a 60. perctől még inkább visszaestünk."

"Jó meccs volt a tapasztalatszerzésre, a gólhelyzeteknél pedig kissé szerencsétlenek voltunk."

Az Arsenal tehát egy porondot kilőhet a trófeaszerzésért folytatott harcából, azonban Wenger nem bánta meg, hogy a ismét a fiatalokat játszatta a felnőttek helyett:

"Tegnap a két csapat között az volt a különbség, hogy az egyik a felnőttcsapatát állította ki a pályára, a másik pedig nem. Azt egyszerűen nem lehetne megtenni, hogy olyan játékosokat edzünk, mint Jack Wilshere, Aaron Ramsey, vagy Fran Merida, és közben nem juttatjuk őket legalább ilyen szinten tétmeccshez. Úgy gondolom, ha otthon játszottunk volna, megnyertük volna a meccset. A hazai közönség nagy szerepet játszott a City sikerében."

"Úgy gondolom, hogy hiába nem nyertünk semmilyen trófeát 2005 óta, ha most megnyertük volna a Ligakupát, biztosan nem parádéztunk volna. Számomra ez a sorozat arra való, hogy kipróbáljuk és fejlesszük a fiatal játékosainkat. Egy negyeddöntő, vagy egy elődöntő a Bajnokok Ligájában máris 10-szer nehezebb, mint megnyerni a Ligakupát."

Révén, hogy a fiatalok többsége ebben a szezonban így már nem valószínű, hogy tétmeccsen szerephez jut az Arsenal felnőttcsapatában, Wenger nem zárta ki annak a valószínűségét, hogy kölcsönbe adnak egy-két játékost:

"Azt gondolom, hogy egy páran ott lesznek a jövő heti Olympiakosz elleni csapatban, a többit pedig meglátjuk."

Végül pedig Wenger választ adott arra is, hogy miért nem fogott kezet Mark Hughes-zal a meccs végén:

"Azt csinálok amit akarok, majd én eldöntöm, hogy kivel fogok kezet. Nem a meccs miatt volt, de amúgy sincs mit mondanom az esetről." - zárta szavait a francia mester.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

14 éve
Törölt felhasználó
Mondjuk a Liverpool is pl. utoljára 1990-ben volt bajnok...
14 éve
Törölt felhasználó
emberek.
Sokan neveznek " hülyének", de engem egyáltalán nem érdekel, hogy a csapat milyen eredményt ért el.Én nem az eredményeiért szeretem az arsenal-t, hanem mert a világ legszebb fociját játsza.És az sem érdekel, ha az MU, vagy chelsea 10-BŐL 10 BAJNOKSÁGOT NYER.És a sok beképzelt osztálytársam véleménye sem érdekel, akik köpködik az arsenalt.ÉN CSAK NEVETNI TUDOK EZEN, mert sok divatdrukker....
Ezért nem az utolsó 5 év számít, hanem az elmúlt 15-20.És akkor sem fogok keseregni ha 10 évig nem nyerünk semmit.Legalábbis nekem nem ez számít.
Mert akik ilyen meccsek után a csapatot lenézik,becsmérlik, azért kételkedek benne h ők igazi szurkolók-e.





GO GUNNERS!
14 éve
Törölt felhasználó
Hát olyan csatár kéne aki szinte minden helyzetből gólt lő !!!!! Vannak ilyenek :exclaim: :exclaim:
14 éve
Törölt felhasználó
A meccs végén érdekes volt ez a nincs kézfogás jelenet, meg is lepődtem...

Különben már tudom hogy kit kéne télen igazolnunk csatárposztra: Dzeko-t! ;)
Pont olyan játékos kell nekünk mint ő, mert nagyon gólerős támadó és még fiatal is és elérhető ára van!
Egy Chamakh-al nem mennénk sokra, viszont egy Dzeko-val bármire képesek lehetünk még! :)
14 éve
Törölt felhasználó
Kezdek lenyugodni a tegnapi meccs után, és végülis kár, hogy nem jutottunk tovább, de ez van... Nem lehet mit csinálni, nem rajtunk múlik, mi csak bizakodhatunk!

Szólj hozzá