05. Két győzelem a BL-ben, megvan a továbbjutás!  

Az Arsenal és az AZ Alkmaar november 4-én, szerdán csapott össze 20:45-kor az Emirates Stadionban.

Ahogy az várható volt, a hazai Ágyúsok már az első perctől fogva kapujukhoz szögezték az ellenfelet, és ennek 26 perc után meg is lett az eredménye, mikor Fabregas lövésébe még beleért Romero kapus, ám hárítani nem tudott, így a londoniak szereztek vezetést.

A második játékrészben több találatot is láthatott a publikum, előszőr Samir Nasri lőtt szép gólt, majd Fabregas megduplázta meccsbéli találatainak számát, és végül a francia Diaby is gólt szerzett. Erre csak egy válasz érkezett a csereként beálló Jeremain Lenstől, így 4-1-re diadalmaskodtak az Ágyúsok.

Ismét az Emirates volt a helyszín az Arsenal-Standard Liege találkozón, ahol a hazai gárda már az első félidőben eldöntötte a meccs kimenetelét, előbb Nasri helyezte a játékszert a hálóba, majd a félidő végén az éppen visszatérő Denilson rúgott hatalmas gólt.

Így az Ágyúsok tovvábjutóként készülhetnek fel az utolsó Olympiacos elleni összecsapásra!

04. Könnyed győzelem a Wolverhampton ellen

November 7-én 18:45-kor került sor a Wolverhampton-Arsenal bajnoki találkozóra a Farkasok otthonában.

A hazaiak az első 20 percig szorongatták az Ágyúsokat, és a publikum egy szoros mérkőzésre számíthatott volna, ám utána Eduardo nagy közreműködésével 2 gólt is szereztek a londoniak, ám egyiket sem a brazil származású csatár szerezte: előbb Ronald Zubar egy szöglet után, majd Jody Craddock egy Eduardo beadás után szerzett öngólt. A 45. percben Francesc Fabregas is betalált egy sok passzos, gyönyörű támadás után.

A második játékrészt már az Arsenal kezdte jobban, a 65. minutumban az orosz Arsavin talált be. A Wolver szépségtapaszként még szerzett egy gólt Craddock révén, de ez ne változtatott a lényegen, és 1-4 lett a találkozó végeredménye.   

03. Fontos mérkőzésen veszítettek az Ágyúsok

Az Arsenal és a Sunderland november 21-én találkozott egymással a Stadium of Light-ban.

A mérkőzésen egyik csapat sem játszott jól, a mindig is támadó játékáról híres Ágyúsok is csak 1-2 lehetőséget tudtak kidolgozni. Egyszer például Song és Eduardo összjátéka végén a horvát rúgott a kapu mellé. A hazaiak inkább beadásokkal operáltak, ám az első játékrészben nem született gól.

A második félidőben hasonló volt a játék képe, ám született egy gól, egy szögletet követően Darren Bent tudott betalálni, és ez a gól el is döntötte az összecsapást, így a végeredmény 1-0 lett a piros-fehérek javára.

02. Fontos játékosát veszítette el az Arsenal

Robin van Persie még a Wolverhamton Wanderers elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg.

Először nagyjából 3 hónap kihagyást jósoltak neki, ám föllélegezhettek a szurkolók, hiszen az orvosok legújjabb információ szerint csak 4-6 hetet kellett volna kihagynia.

Ám jött az legfisebb hír, miszerint az azelőtt nagyon jó formában lévő hollandnak 4-5 hónapot kell kihagynia, így már csak abban reménykedhetünk, hogy talán látjuk még játszani Van Persiet ebben a szezonban.

01. Rangadót rendeztek a hétvégén

Vasárnap rendezték meg a Chelsea-Arsenal londoni rangadót az Emirates Stadiumban.

A hazai Ágyúsok támadó szellemben futballoztak, míg a Chelsea inkább a védekezésre koncentrált. Úgy látszott, hogy az első félidőben nem születik találat, ám meglepő módon megszerezték a vezetést a Kékek Drogba révén, ráadásul 4 perccel később ismét Ashley Cole beadása után Vermaelen saját kapujába talált, szinte ugyanott, mint azelőtt az elefántcsontparti.

A második játékrészben az Arsenalt megfosztottak egy szabáályos Arsavin-találattól, és hiába küzdöttek az Ágyúsok, Drogba szabadrúgás-gólja után végleg eldőlt a találkozó, így a végeredmény 3-0 lett a vendégek javára a rangadón.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

14 éve
Törölt felhasználó
Robin van Persie nem egy Holland barátságos mérkőzésen sérült le? :) :) :)
14 éve
Törölt felhasználó
szerintem a mancity játékisai le fogják becsülni a fiataljainkat és ezért van azért esélyünk megnyerni ezt a meccset. én azt mondom hogy ha egy jó és izgalmas meccsen esünk ki a legjobbjaival kiálló mancity elleb akkor nem leszek annyira csalódott, persze az leszek mert arsenal szurkoló vagyok de ebben az esetben a realítás azt mondatja hogy győz a city,főleg hazai pályáján.
de én ettől függetlenül reménykedek egy győzelemben, az aztán lenne a visszavágás ha most a fiataljaink mgvernék a city nagyjait.
go gunners!!!!
14 éve
Törölt felhasználó
Haggyátok már Walcottot. Most épült még fel. A Cselzi ellen is kérdéses volt a játéka. Hadd pihenje ki magát. Nem hiányzik még egy sérülés és az Walcottnál a visszatérésénél általában bekövetkezik.
14 éve
Nincs. Olvasd el az előzetest, CeSc!
14 éve
Törölt felhasználó
Walcott keretbe van 😏?

Szólj hozzá