Annak ellenére, hogy az Arsenal bajnoki címre való esélyei a múlt hétvégi Chelsea elleni 3-0-ás vereséget követően jelentősen csökkentek, a Ligakupa továbbra sincs Arséne Wenger prioritásai között.

A Ligakupát már évek óta arra használja az Arsenal,hogy a végső eredménytől függetlenül, tétmeccsbeli tapasztalatokhoz jutassa a fiatal játékosait, akik már nagyon közel állnak a felnőttcsapathoz. Ez idén sincsen másképpen, hiszen az eddig két meccs folyamán Philippe Senderos és Mikael Silvestre kivételével túlnyomórészt csak a 20 éven aluli játékosok kaptak lehetőséget a francia mestertől.

Wenger már utalt arra, hogy a Manchester City ellen is a fiatalokat küldi pályára, annak ellenére, hogy a felnőttcsapat szeptemberben kikapott Mark Hughes gárdájától, azonban a francia vezető nem írja le idő előtt a jövő generációját:

Számos olyan játékosunk van, akik jelen pillanatban világklasszis szinten játszanak, de nem mindig volt ez így. Ezért is játszattam őket annak idején a Ligakupában. - mondta Wenger.
Ez a taktika rendkívül sikeres - nem feltétlenül azért, mert a közelmúltban olyan sok Ligakupa-sorozatot nyertünk meg, de azért nem egyszer jutottunk el a kései szakaszokig. Ez egy rendkívül jó alap a későbbi Premier Ligás szerepléshez.
Denilson, Alex Song, vagy éppen Cesc Fabregas kiemelendő példák ilyen téren. Mindhárman játszottak néhány évvel ezelőtt abban a Ligakupa-csapatban, amelyik 6:3-ra nyert a Liverpool ellen az Anfielden. Ezek tényleg a legklasszikusabb esetek, hogy mennyire hasznosak a Ligakupa-meccsek a későbbi karrierjük érdekében.
Úgy hiszem, hogy a fiatalítás jót tesz az egész csapatnak. Volt egyszer egy játékos, aki a távozása kapcsán csak azt mondta, hogy 'nagyon nehéz volt az arsenalos élet, mert mindig volt egy-két fiatal, aki készen állt a kihívásokra, és folyamatosan a sarkamban volt.' Amikor csak tapasztalt játékosaid vannak, akkor a csapat hierarchiája mindig megvan, de a fiatal játékosok nemegyszer képesek nyomás alá helyezni a tapasztaltabb társaikat, ezzel is ösztökölvén őket a még jobb teljesítményre.

Bár Carlos Vela, Aaron Ramsey, vagy Jack Wilshere már a rutinosabb fiatalok közé tartozik, velük is számolni lehet a holnapi meccsen, csakúgy, mint a 'kevésbé a felszínen lévő' játékosokra, mint például Craig Eastmondra.

Az emberek talán azt várták, hogy Coquelin, vagy Frimpong játszik majd Eastmond helyett a Liverpool elleni meccsen. Meg is értettem az érveléseiket, mert mindkét srác megérdemelte volna a lehetőséget, viszont Craig nagyon intelligensnek tűnik mind a helyezkedései, mind a passzai folyamán.
Főleg akkor ragadja meg az embert ezen tulajdonságai, amikor jobb hátvédet játszik. Kiválóan olvassa a játékot, tudja, mikor mehet fel a középpályára.

Végül Wenger a Liverpool elleni tapasztalatairól beszélt egy keveset:

A Liverpool elleni meccsen felfedeztem néhány további játékost, akik már a Premier Ligában is képesek lennének jó szereplésekre. Az a meccs nagyon magas színvonalú volt, végig óriási tempóval, és rövid idő alatt meghozott döntésekkel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

14 éve
Törölt felhasználó
Sokak ojanok lesznek mint Fabregas.. ;)
14 éve
Törölt felhasználó
;n ayert nem irnam le a csapatot,tavaly pld a a"nagyok"nagy neheyen vertek a wigant 1-0 ra mig a sracok sima 3-0 at jatszottak.
ayert nefeledjuk el hogy ezeknek a sracoknak ez olyan mint egy donto, es kepessegekben pedig nem ugyetlenek ettol fuggetlenul meg kikaphtaunk >D
14 éve
És akkor mi lesz, ha eligazol? Van egy olyan érzésem, hogy Fabregas barcelonás jövője teljesen független attól, hogy mi lesz az Arsenallal. Végülis nemegyszer mondta, hogy kupát szeretne nyerni. Lehet, hogy ha megnyernénk a bajnokságot, akkor is elhúzna. Szóval számomra nem kérdés, hanem tény, hogy igenis egyszer Fabregas elhúz majd Barcelonába, de szerencsére van egy Ramseynk, egy Meridánk, akik pont jókor lesznek jó időben, hogy megfelelően pótolják Fabregast. :)
14 éve
Törölt felhasználó
Lehet példakép...csak, ha ebben az idényben megint nem nyerünk semmit, akkor félek attól, hogy hűségnyilatkozatai ellenére jövő nyáron már gránátvörös-kék mezben feszít.
14 éve
Igen, hát Song példáján is leszűrhetjük, hogy milyen nehéz kiválasztani a megfelelő játékosokat, mert az egy dolog, hogy ki mit nyújt a pályán, mi nem látunk bele, hogy hogyan edz, meg hogy miket beszélget pl. Wengerrel. Sok múlik még a felderítőkön is.

Szólj hozzá