Arséne Wenger továbbra is a fiataloknak szavaz bizalmat a holnapi Ligakupa meccsen, még akkoris, ha a Manchester Citytől 4-2-re már a felnőttcsapat is kikapott még szeptemberben.

Eddig azonban az Arsenal B-gárdájra is remekül teljesít, hiszen 2-0-ra győzték le a másodosztályban játszó West Bromwich Albion-t, majd 2-1-re a Liverpoolt ütötték ki a Ligakupából.

"Olyan csapatot állítok ki a Manchester City ellen, amelyiknek lesz esélye győzni. De úgy gondolom, úgy sportszerű, ha ismét a fiatalok kapnak esélyt, akik már nagyon várják a találkozót." - mondta Wenger.

"Szerintem nagyon jól működik ez a fajta kombinációs felállás, hiszen a fiatalok mellett vannak tapasztaltabb játékosok, főleg a védelemben. Ettől függetlenül tipikus Ligakupa-csapatunk lesz, a nézők olyan játékosokat fognak látni a pályán, mint például Craig Eastmond, vagy Jack Wilshere."

Bár az Arsenal szempontjából fontos, hogy a fiataljaik legalább a Ligakupában tétmeccs-tapasztalatokhoz jussanak, Wenger azt is elmondta, hogy nem ez a kupa a csapat prioritása ebben a szezonban.

"A Ligakupa nem élvez elsőbbséget a tervünkben, ugyanakkor győzni szeretnénk a Manchester City ellen, így nem számít, hogy a fiatalok fognak játszani. Néhányan közülük még a Bajnokok Ligájában is próbára tehetik magukat az Olympiakosz ellen, hiszen már továbbjutottunk - csoportelsőként."

"Számunkra inkább a Stoke elleni bajnoki lesz a fontosabb, nyernünk kell az elmúlt két forduló kudarcai után. Az elmúlt két bajnokin mégcsak gólt sem szereztünk, holott eddig ez ment."

"A szombati meccs után egyedül Sagnát veszítettük el, de a bokasérülése elvileg helyrejön szombatig."

A Ligakupa találkozót a Sport1 élőben közvetíti holnap 20:30-tól.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

14 éve
Törölt felhasználó
ne szítsuk a tüzet, "vita" lezárva ;) :)
14 éve
Törölt felhasználó
Hoppsz am az a kommentem elég szar lett.Úgy néz ki mintha leírnám a csapatot pedig nem ezt akarom mondani hanem azt hogy nem támasztok olyan elvárásokat ebben a helyzetben a csapattal szemben hogy nyerjünk.És én inkább felkészülök egy vereségre (csak azért hogy ne csalódjak) mint egy győzelemre.
14 éve
Törölt felhasználó
THX Clichy.Pedig direkt le is írtam, hogy ez csak az én véleményem.Am meg mi az hogy miattam is nem nyer?Én mit tehetek annak érdekében, hogy nyerjünk.Itthon szurkolok minden meccsen többet nem tudok tenni.Ez azért szíven ütött. :long:
14 éve
Törölt felhasználó
Arshenal, a multkor már majdnem tiltottalak az oldalról, de gondoltam adok még1 esélyt, így csak az akkori kommented töröltem.. úgy gondolom a szabályt nem ismered és most meg is szegted.. tiltással jutalmazom tetted ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Arshenal jó lenne, ha lenyugodnál nem kéne egy Arsenal drukkerrel így beszélned. :-S

Szólj hozzá