Az Arsenal ma reggel hivatalos közleményt adott ki Robin van Persie állapotát illetően, amelyben kiderült, hogy a holland csatár az előzetes vizsgálatokkal ellentétben nem 6 hetet, hanem 5-6 hónapot hagy ki a bokaszalag-szakadása miatt. Van Persiet a közeljövőben a világ egyik legjobb specialistája fogja megműteni.

Korábban a holland játékos a gyors felépülés reményében egy alternatív gyógymódot is kipróbált volna, ennek okán kereste fel Mariana Kovacevicet, egy szerb orvost, aki korábban olyan focistáknak segített, mint Lazovic, Engelaar, vagy Frank Lampard.

Van Persie tehát nem is tudhatta, hogy sérülése súlyosabb, mint ahogyan azt az első diagnózisok mutatták.

"Ha már akkor tudtam, amit most tudok, már azonnal kés alá feküdtem volna. Mindannyian tévesen mértük fel a helyzetet." - mondta el van Persie a holland AD Sportwereld szombati számában.

Ennek ellenére a játékos nem bánta meg, hogy felkereste Kovaceicet.

"Ilyen, vagy ehhez hasonló sérülésekkel gyakran keresték már fel őt játékosok. Számos Liverpool, vagy Chelsea játékos szerzett előnyt abból, hogy nála kezeltették magukat. Nagyon rövid idő alatt épültek fel az amúgy komoly sérüléseikből."

"Fantasztikus heteken, hónapokon voltam túl az Arsenallal, amikor jött ez a sérülés. Az első diagnózisok alapján az orvos azt mondták, hogy hat hétig leszek sérült, és én ezt még tovább akartam csökkenteni három, vagy négy hétre."

"Be kell vallanom, hogy ezelőtt sohasem akartam ilyesfajta alternatív gyógymódokat kipróbálni, most tulajdonképpen a szükség vezérelt erre. Meg akartam ragadni minden lehetőséget, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek, hogy segítsem a csapatomat."

"Az emberek azt mondják, hogy nem kellett volna erről beszélnem a sajtónak, ahol nagyon sok tévhit megjelent erről a gyógymódról. De úgy éreztem, hogy nincs ebben semmi titkolnivaló, nyitott akartam maradni. Nem volt mit veszítenem."

"És emellett végig folyamatosan kapcsolatban voltam az Arsenal orvosi stábjával is, akikkel kiváló kapcsolatban vagyok."

"De nem tudok mit tenni, sajnos nemcsak részleges szakadásom van. Nagyon frusztráló hónapokig a partvonalról figyelni az eseményeket. Ezidáig remek szezonom volt a csapattal, soha nem éreztem még ennyire erősnek és energikusnak magunkat. Két meccs kivételével az összes meccsen gólt szereztem, vagy gólpasszot adtam."

"Egyre erősebb lettem, és úgy éreztem, hogy senki sem állíthat meg. Ez a legnagyszerűbb érzés, amit egy játékos átélhet."

"Szóval már csak ezért is óriási kár, hogy pont egy barátságos meccsen elszenvedett sérülés akasztott meg ebben a folyamatban. Óriási kár nem csak nekem, hanem a csapatnak, és az Arsenal szurkolóinak is."

"Sok sikert szeretnénk kívánni a srácoknak a Chelsea elleni meccsükhöz. Remélem, hogy továbbra is hisznek önmagukban. Az a meggyőződésem, hogy még tovább fognak fejlődni, és megtartják az elmúlt hónapokban mutatott remek formát."

Az emberek pedig a sérülése ellenére is kitartanak van Persie mellett.

"Szerbiában például teljesen idegen emberek jöttek oda hozzám gyors felépülést kívánva. Londonban is ez volt. Az amszterdami AMC kórházban, ahol kezeltek, mindenki elmondta, hogy nagyon peches voltam a sérülésemmel. Ezek a jókívánságok nagyon sokat segítettek nekem ebben az időszakomban."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

14 éve
Törölt felhasználó
Van egy oldal, nem mondom a nevét, de ott egy kisebb-nagyonn balhé alakult ki a fórumba. Az Arsenal és a Chelsea szimpatizánsai irogatnak egymásnak!! Én csak megfigyelem egyenlőre, majd ha komolyabb lesz természetesen a holnapi nap beszállok én is! :D Remélem azért tudunk bizonyítani és nyerni tudunk holnap!!
14 éve
Törölt felhasználó
Ha hamarabb vizsgálják át, akkor nyertünk volna 1-2 hetet!!! :@
14 éve
Törölt felhasználó
Jobbulást Robin!!
14 éve
Törölt felhasználó
Ezek a hírek olyan jó hangulatot teremtenek a holnapi meccs előtt.
14 éve
Törölt felhasználó
Csodálkoztam volna ha vki nem sérül le komolyabban
kéne kérni a juventustól mondjuk Giovinchot vagy Trezegét kölcsönbe végül is az ő játékosuk rúgta le Persiet

Szólj hozzá