A két csapat utóbbi egymás elleni meccsén az Arsenal diadalmaskodott 2-3 arányban.

Tudj meg többet a Standard Liege csapatáról:

A Standard Liége belgium 3. legeredményesebb klubja.

Klubnév: Royal Standard de Liège
Becenév: Vörösök
Alapítva: 1898
Stadion: Stade Maurice Dufrasne
Menedzser: Bölöni László
Elnök: Reto Stiffler

A Standard Liége 10 alkalommal bajnoki címet, 5 Belga Kupa trófeát és 4 alkalommal Belga Szuperkupát nyert.

A Standard Belgium talán legnépszerűbb klubja. a klubnak 4 híres ultracsoportja is van: Hell-Side 81, Ultras Inferno 96, Kop Rouche, és a PHK.

A Standardnak van a legtöbb szurkolója Belgiumban, az ország minden részén lehet olyan embert találni, aki a Vörösökért szorít.

A csapat a fénykorát a 60-80's évek közt élte, ezalatt az időszak alatt számos trófeát elhódítottak. Napjainkban egy újabb sikeres időszak van kialakulóban a Standard Liégenél.

A csapatot a magyar származású Bölöni László irányítja. Bölöni Wengerhez hasonló utat járt be, ugyanis ő is megfordult a Nancy és a Monaco csapatánál is, mint edző.

Bölöni játékospolitikája és játékfelfogása is hasonló Wengeréhez. A Standard 'professzora' is sok erőt fordít a fiatalításra és ő is kiválóan vezeti a csapatát. Megtalálta az egyensúlyt a fiatalítás és a sikeres játék közt.

Érdekesség: Bölöni csapatának átlagéletkora alacsonyabb az Arsenalénál.

Sérülésjelentés:

Az Arsenalnál Gibbs felépült a sérüléséből és bevethető állapotban van. Denilson, Walcott, Traore és Vela ma is lehetőséget kaphatnak.

Továbbra se bevethető Persie, Clichy és Diaby.

Sztár-Párharcok:

Bolat Vs. Eduardo:
Az előző meccsen Eduardo lőtte az Arsenal 3. és egyben győztes gólját. Ma ismét szembenéz egymással a két játékos.

Bolat török származású kapus. 21 éves kora ellenére egy érett és határozott játékossal van dolgunk. Profi karrierjét a Racing Genk csapatában kezdte, de ott kevés lehetőséget kapott, így 2009 januárjában távozott. 150 000 fontot fizetett érte a Liége és 4.5 éves szerződést írt alá az akkor még mindössze 20 éves játékos.

Bolat az előző szezon utolsó 7 bajnoki meccsén védett és ezalatt 6 meccsen érintetlen maradt a hálója. A Liége a rájátszásban 1-0ra vezetett a Gent ellen és a 92. percben egy 11-est ítéltek a Vörösök ellen. Az ifjú Bolat állt a kapuban és védte Bryan Ruiz büntetőjét. Első szezonjában 9 meccs alatt 6 alkalommal nem kapott gólt és még egy 11-es is védett.

2009 nyarán az Arsenal és a Manchester United is szerette volna leigazolni, de az üzlet végül nem jött létre egyik klubbal se.  

Bolat játszott az U19-es és az U21-es török válogatottban is.

Mangala Vs. Fabregas:
Fabregas ég a bizonyítási vágytól, így ma minden bizonnyal azon lesz, hogy gólt lőjjön, vagy gólhoz segítse az Arsenalt. Mangala pedig ebben szeretné majd megakadályozni őt.

A Liége egyik legnagyobb reménysége, a 18 éves Eliaquim Mangala. A két csapat utóbbi meccsén az ifjú játékos lőtte a Liege első gólját.

Mangala francia származású játékos. Futballal először a CS Vépionnais, majd az UR Namur csapatában kezdett el foglalkozni, azonban profi szerződést egyik klubbal se kötött. A Liege 2008 nyarán igazolta le.

Mangala megállja a helyét a védelem bármely pontján és védekező középpályásként is. Nem egy gólerős játékos, gólpasszairól se híres, de védekezés terén a Standard egyik legjobbja.

Egyik korosztályos válogatottba se kapott még meghívót.

Jovanovic Vs. Almunia:
Mannone nem bírt vele, ma ott lesz a lehetőség Almunia előtt a bizonyításra.

Jovanovic szerb válogatott játékos. A középpályán játszik, általában támadó felfogásban. Profi karriejét a Vojvodina csapatánál kezdte, aztán megfordult a Shaktar Donetsk és a Lokomotiv Moskow csapatában is. 2006-ban igazolt a Standard csapatához.

Egy gólerős játékos, sokan szabadrúgás specialistának nevezik. Az előző Arsenal elleni meccsen 11-esből volt eredményes.

Milan Jovanovic a szerb válogatott kulcsembere is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

14 éve
Törölt felhasználó
Jovanovic-ra figyelni kell, elég jó mostanába, ellenünk is gólt lőtt, mikor idegenben játszottunk a Liege ellen! Sztem jó kis meccs lesz Arsenal nyomással szinte végig, és egy tartalékos csapattal fogunk 3-1-re nyerni, úgy hogy a 90. percbe kapunk majd egy gólt szokásunkhoz híven!
14 éve
Törölt felhasználó
Jó írás grat.De a mai meccs meg lesz szerintem.
14 éve
Törölt felhasználó
ha gondoljátok olvassátok el legújabb blog írásom is, amelyben a védelemről írtam pár gondolatot..

a rovathoz pedig annyit, hogy Bölöni egy nagy stratéga és ez a meccs nem lesz olyan sima, gondoljunk bele csak abba, hogy előző meccsen kishíján megaláztak minket. 5 perc 2 kapott gól..

Szólj hozzá