Az Arsenal mendzsere, Arséne Wenger kedveli a rotálós módszert, de nem használja mert szerinte ez felbolygatná a csapat mérlegét.

Más menedzserek - mint például Rafa Benitez - nagyon ritkán küldik ugyanazt a kezdő tizenegyet pályára, és így is olyan eredményeket hoznak, mint amelyet elvárnak.

Wenger állítja, hogy ha háromnál több játékost rotál valaki, nagyobb az esélye, hogy csökken az összhang a csapaton belül.

Amikor háromnál több játékost cserélsz le a kezdőtizenegyből, az előző meccshez képest, technikai kockázatot vállalsz.

A csapatmérleg nem változik egy játékos kiválásával, de ha három futballistáról van szó, növeli az esélyt. Ráadásul ez a frissen igazolt játékoskra is nagy benyomással van.

-nyilatkozta Wenger.

Néha olyan játékosaid vannak, akik rendkívól intelligensen játszanak, nagyon gyorsan alkalmazkodnak, és kapcsolnak.  De ez nagyon ritka.

Az Arsenal jelenleg második a bajnokságban, és ma a Fény

Stadionjában próbálhatnak nyomást gyakorolni az 5 ponttal előttük álló Chelseare

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

14 éve
Törölt felhasználó
még jó hogy nem kell túl gyakran és túl sok frissen igazolt játékost a csapatba építeni..... :-S
14 éve
Törölt felhasználó
gergo077 én is pont ezt akartam írni, :D
Bár szerintem néha egy Walcott Rosi csere+ Diaby Nasri cseréket tudok elképzelni, amikor rotál, mert a többi játékos kulcs fontoságó vagy még Arshavint lehetne pihentetni néha meg Sagnát, meg Clichyt a többi játékos egyértelmű hogy kell a 11-be még talán RvP-t.
14 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek Vik-el és Wenger-el is. Nem kell fél keretet leváltani meccsenként.
14 éve
Törölt felhasználó
Néha nem árt 1-2 játékost rotálni, és szokott is Wenger, de tényleg 4-5 játékost fölösleges, mert felbomlik a csapatszellem!

Szólj hozzá