Az Arsenal Football Club örömmel jelenti be, hogy Eduardo egy új, hosszútávú szerződést írt alá!

A 26 éves támadó még 2007-ben igazolt az Ágyúsokhoz a Dinamo Zagrebtől, és jól is kezdte londoni karrierjét. 22 meccs, 12 gól, és mindez a debütáló szezonjában.

A horvát csapatánál is nagyon jól termelt Dudu, 111 fellépésén 73-szor vette be az ellenfelek kapuját. A válogatottba is behívták, ahol 28 alkalommal játszhatott, a góljainak száma itt 18. Ebbe már beleszámoljuk a mostani, Liechtenstein ellen elért dupláját is.

Amióta csatlakozott az Arsenalhoz, Eduardo Alves da Silva 48-szor ölthette magára a piros-fehér mezt. Ezalatt az idő alatt 18 találatot jegyzett, és közben óriási lelki erőről tett tanúbizonyságot. Bizonyára senkinek sem ismeretlen az az eseménysor, amely nem túl régen rázta meg az Ágyúsok drukkereit. Dudu ugyanis 2008-ban súlyos lábtörést szenvedett, és majdnem egy évig tartott a rehabilitációja.

A sérülése után egy duplával tért vissza, akkor az FA Kupában az Arsenal 4-0-ra nyert a Cardiff ellen februárban.

Arsene Wenger, a csapat menedzsere is nagyon boldog, hogy sikerült a brazil születésű horvátot a klubnál tartani:

Örülök, hogy aláírta hosszútávú szerződését. Eduardo egy különleges játékos nagy tehetséggel megáldva, és egy igazi góllövő. Boldogsággal tölt el minket, hogy nálunk képzeli el a jövőjét.

A visszatérésekor is jelezte, hogy maximálisan kötődik az egyesületünkhöz, bátor, és vakmerő. Az, hogy egy ilyen komoly sérülést leküzdeni volt ereje, mindent elmond róla. Reméljük, hogy sokáig élvezhetjük még a játékát itt az Arsenalnál.

Eduardo véleménye:

Nagyon elégedett vagyok az új szerződésemmel. Addig akarok Arsenal-játékos lenni, ameddig csak lehet. Most különösen erősnek érzem magam, és végre készen állok arra is, hogy folyamatosan végigjátsszam a meccseket.

Amikor a múlt héten Horvátországba utaztam, sokan mondták, hogy az Arsenal játszik a legszebben Európában. Egyetértek ezzel. Idén nagyon erősek vagyunk, és mindent beleadunk, hogy végre trófeákat szerezzünk.

Az Arsenal Football Clubnál mindenki sok sikert kíván Eduardonak az elkövetkező időszakra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

14 éve
Törölt felhasználó
Dudu remélhetőleg nagyon szépen fog játszani és eredménysen ebben a pár hétben, míg RVP sérült, aztán végre elérhetjük azt, h minden meccsen más és más kezdővel lépünk fel, mert most már van minőségi cserepadunk is, nem csak minőségi kezdőnk! Régebben az volt a baj, hogyha vki lesérült, nem lehetett senkivel sem pótolni. Ez már másképp van!
14 éve
Törölt felhasználó
Nah ennyit a Poolos kacsáról...GRT ;-PJó csatár...
14 éve
IGEN! IGEN! IGEN!!!!!! Fantasztikus hír :P
14 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó hír és Dudu nagyon jó játékos ő egy igazi befejező csatár és szerintem RvP pótolni tudja ebben a 6 hétben kb.
14 éve
Törölt felhasználó
Nagyon zsír!!!! Szóval a pool csak nézheti, h hogyan igazolják le!

Szólj hozzá