2006. szeptember 13-án (szerdán), 20:45-kor kezdődött el a szezon Bajnokok Ligájának csoportköre, ahol a G-csoportban a német Hamburg fogadta az Arsenalt.

Érdekes, hogy az Ágyúsok mezén nem az akkor első szezonjában főtámogató Fly Emirates volt olvasható, hanem a Dubai felirat, hiszen a HSV-nek már ekkor is ez a repülő cég volt a támogatója.

A mérkőzés összefoglalója:

A német gárda hamar emberhátrányba került az összecsapáson, amikor a 10. percben Sascha Kirschstein hálóőr a tizenhatoson belül buktatta Robin van Persiet, és ezzel az Ágyúsok tizenegyeshez jutottak.

A Hamburg cserekapusa, Stefan Wachter Wickyt váltotta, ám képtelen volt hárítani a brazil Gilberto Silva fölső sarokba rúgott büntetőjét.

Az 53. minutumban az Arsenal csapatában először BL-mérkőzést játszó Tomás Rosicky egy bődületes bombagóllal megduplázta a londoniak előnyét, amire csak Boubacar Sanogo tudott válaszolni egy szép támadás után az utolsó percben.

Ezzel a győzelemmel kezdték a 2006-2007-es Bajnokok Ligája szezont az Ágyúsok, és a Portóval egyetemben továbbjutottak a G-csoportból, ám a nyolcaddöntően kiestek a PSV Eindhovennel szemben.

Adatbank:

Hamburg: Kirschstein, Demel (Mahdavikia 55'), Reinhardt, Kompany, Mathijsen, Jarolim, De Jong, Wicky (Wachter 11'), Trochowski, Sanogo, Ljuboja (Guerrero 82')
Cserék: Fillinger, Berisha, Laas, Benjamin  

Arsenal: Lehmann, Eboué, Touré (Hoyte 28'), Djourou, Gallas, Hleb (Flamini 70'), Fabregas, Gilberto, Rosicky, Van Persie (Baptista 69'), Adebayor
Cserék: Almunia, Ljungberg, Song, Walcott

Kiállítva: Kirschstein (10')
Gólszerzők: Gilberto (12', tizenegyesből), Rosicky (53'), Sanogo (90')

Nézőszám: 51,258
Játékvezető: Peter Frojdfeldt (svéd)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

14 éve
Törölt felhasználó
a Highbury mókus a kedvencem :DD
14 éve
Törölt felhasználó
Örülök, hogy tetszik a rovat. Már gondolkozom is a következő témáján! ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Jah, jó egy kicsit feleleveníteni a múltat, mégha nem is mindig volt a legjobb!
14 éve
Törölt felhasználó
Szeretem ezt a rovatot, így egy csomó emlék feltör meg minden :D
14 éve
Törölt felhasználó
Rosicky szépen bemutatkozott az első BL meccsen:) Remélem ő hű marad a klubhoz és az utolsó BL meccsét is nálunk fogja lejátszani.

Szólj hozzá