Eduardo, Tomas Rosicky mellett, egyike volt az Arsenal nagy visszatérőinek a csapat idei szezonjában, és a 26 éves játékos egy-két kisebb sérüléstől függetlenül mindvégig Arséne Wenger szolgálatában állt.

A sérülések, főleg a novemberi hónapban, kulcsfontosságúak lehetnek az Arsenal bajnoki címét illetően, de Eduardót ez nem aggasztja, elmondása szerint jól van, és készen áll harcolni a trófeákért.

"Jelenleg nagyon jól szereplünk, és remélem, hogy nagy meglepetést szerzünk az idei évben." - mondta a 26 éves játékos.

"Ezen kívül még van potenciál a csapatban, tudjuk, melyik területeken vagyunk picit gyengébbek, de mind fizikailag, mind mentálisan nagyon jó formában vagyunk most."

"Én is jól érzem magam. A szezon elején volt egy-két kisebb sérülésem, de most teljesen fitt vagyok, és készen állok arra, hogy a bajnokság első helyére segítsem a csapatot, ahogy a Bajnokok Ligájában is merészebb terveink vannak."

Bár a klubcsapatában minden nyitott a sikerekhez, a horvát válogatottban kicsit várnia kell még a nagy dolgokra Eduardónak, révén Slaven Bilic együttese nem jutott ki a 2010-es világbajnokságra.

"Volt egy pár meccs, amikor nem játszottunk jól, ezért nem jutottunk ki Dél-Afrikába. Az elmúlt években sok meglepetést okoztunk a különféle tornákon, ezért óriási csalódás, hogy nem lehetünk ott a világbajnokságon. Valóban van egy pár remek játékosunk a keretbe, de azért nem vagyunk Brazília, velünk előfordulhat, hogy sajnos nem jutunk ki egy-egy fontosabb tornára."

Eduardo beszélt még egy kicsit az Arsenal új, 4-3-3-as formációjáról is, és hogy azon belül is hol játszana legszívesebben:

"Számomra teljesen mindegy, hogy a bal, vagy jobb szélen játszok, ez nem probléma, mindkét poszton jól érzem magam."

"Arséne ismeri a képességeinket, és azt is tudja, hogy hová tudna bennünket elhelyezni a formációban. Nagyon örülök a 4-3-3-as felállásnak, mivel több szabadságot ad a játékosoknak, ugyanakkor nehéz megtalálni az egyensúlyt a támadás és a védekezés között, ez pedig a csatároknak is problémát jelenthet."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

14 éve
Törölt felhasználó
14 éve
Törölt felhasználó
"nehéz megtalálni az egyensúlyt a támadás és a védekezés között" Hát igen. Ha Eduardo mondjuk bal szélsőt játszik nem jön vissza annyit védekezni, mintha egy középpályás játszana ott. Mostanában kicsit formán kívül van, szokatlanul sok helyzetet hagy ki. Remélem a Cselzi elleni meccsig azért formába lendül!
14 éve
Törölt felhasználó
nagyon szépen játszik remélem már a gólokat is elkezdi rugdosni!! igazi Brazilosan játszik látszik rajta hogy nem horvát származású
14 éve
Törölt felhasználó
az a fasza, hogy mindenki ilyen optimista, de nem nagyképűsködnek...így simán meglehetnek a kupák
14 éve
Törölt felhasználó
Hát kelleni is fog Eduardo, ha sikereket akarunk, remélem mostmár tényleg nem csak beszélnek, hanem kőkeményen tenni is fognak azért, amit mondanak!

Szólj hozzá