A holland elismerte, nem igazán találta a helyét az idény első pár márkőzésén, és ezért nem talált a hálóba az első 5 mérkőzésen.

Majd megtörte ezt a sorozatot a Manchester City ellen szeptemberben, és azóta nincs megállás. A szombati Észak-Londoni derbin szerzett két góljával pedig már 8 gólnál jár 9 mérkőzésen.

Miért változott meg ilyen hirtelen Robin játéka? Megtudhatjuk az Offical Matchday Programme-ból egy exklúzív interjú keretein belül.

"Az elmúlt 4-5 héten sokkal jobban éreztem magam.-mondta.

Nem volt könnyű megszokni az új szerepet, mert korábban árnyékék voltam, most pedig befejezőként játszat a mester, úgy hogy meg kellett találnom a helyem."

"Véleményem szerint az előző szezonokban túl sok energiát vesztegettem a védekezésre, és meg kelett találnom az egyensúlyt. Nagyon fontos a csapatnak hogy legyen elég energiám gólokat rúgni és asszisztokat adni,vagy bármilyen más módon segíteni."

"Úgy érzem az elmúlt néhány hétben megtaláltam azt a középutat, hogy legyen elég erőm mindenhez. Tudjam csinálni a tényleges feladatom, tehát támadjak, és ha szükséges a védelemben is be tudjak segíteni."

"Nehéz volt az első néhány hét, hogy tényleg megtaláljam a helyem. Az ember azt hinné nem sok különbség van a pályán az árnyékék és a befejező csatár között hisz olyan közel mozognak egymáshoz a pályán. De elhihetik van különbség, méghozzá nem is kicsi."

"Szeretem az új posztomat, mert ez egy új kihívás számomra, és ha megnézzük az eredményeket, és minden egyes játékos statisztikáját, elmondhatjuk hogy mindenki sokkal jobb ebben az évben."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

14 éve
Törölt felhasználó
Rosicky7 üdvözőllek!!!!:D most már nincs megállás ha azt szeretné h a legjobb csatárok közt emlegessék akkor minden meccsen be kell találnia
14 éve
Törölt felhasználó
az a jó szó tényleg hogy "gólgyártás" ! :)
am üdv rosicky7, jó munkát és jó cikkeket! :p
14 éve
Törölt felhasználó
és milyen jól belejött :)de sztem a 2. gyermeke miatt is jobb mostmár ;)
üdv Rosicky7,sok szerencsét! :p
14 éve
Törölt felhasználó
Hát nagyon örülök hogy jól megy RvP-nek egy nagyon szimpatikus ember és nagyon jó csatár is.Rosicky7 szerintem mindenki elégedett lesz a munkáddal és üdv.Go Gunners.
14 éve
Törölt felhasználó
Valahogy gondoltam, hogy bele fog jönni, az volt a kérdés hogy mikor, a kezdeti nehézségek ellenére, azt mondom, ez az ő szezonja lehet! Amúgy üdv. Rosicky7 !

Szólj hozzá