05. Két bajnoki győzelem egymás után!

Az Arsenal két hazai bajnoki mérkőzést játszott egymás után, először a Blackburnt, majd a Birminghamet fogadták az Emiratesben az Ágyúsok.

A Blackburn elleni meccsen nem kellett sokat várni az első találatra, hiszen Nzonzi már a 3. percben vezetést szerzett a Roversnek. Az Arsenal nagy erőket mozgósított azért, hogy kiegyenlítsen, és ez sikerült is Vermaelen révén, aki remekül találta el a labdát a tizenhatoson kívülről, ám a vendég együttes egy szerencsés találattal ismét vezetést szerzett (Dunn lövése Gallason pattant meg). Erre is válaszoltak az Ágyúsok, hisz Fabregas indítását követően a holland Van Persie is betalált a 33. minutumban, ráadásul 4 percre rá Arsavin a hazaiaknak megszerezte a vezetést, így 3-2-es eredménnyel mehettek az öltözőbe a csapatok.

Folytatódott az összecsapás, és a továbbra is sokat támadó Arsenal ismét betalált, Cesc Fabregas óriási gólt szerzett. Az Ágyúsok itt nem álltak le, hisz a mérkőzés végén még két csere is betalált, előbb Walcott, majd Bendtner, így a végeredmény 6-2 lett Arséne Wenger csapatának.

A hónap 17. napján mérkőzött meg a Birmingham gárdájával az Arsenal, és már 18 perc alatt 2 gólos vezetésre tettek szert, Van Persie és Diaby is szép támadás után szerzett gólt. A Birmingham azonban nem adta fel, és Bowyer révén a 38. minutumban szépítettek is.

A második félidőben sokáig nem született találat, ám Andrej Arsavin eldöntötte a mérkőzést, amikor a kontrázott az Arsenal, és az orosz Fabregas passza után talált be, így ezt a meccset is behúzták az Ágyúsok.

04. Két meccs, két pont

Ismét két összecsapásról lesz, ám most egy BL, és egy Premier League-meccs lesz a középpontban.

Október 20-án egy nem túl izgalmas mérkőzést játszott egymással az AZ Alkmaar és az Arsenal, az első félidőben is csak egy gól születtet, azt Fabregas szerezte egy gyors kontra után.

Már mindenki azt hihette, hogy ezt a meccset is behúzzák a londoniak, ám az utolsó percben egy felívelt labdát Mendes da Silva rúgott be, így az AZ megmentett egy pontot a végén.

Ezután ismét idegenben játszottak az Ágyúsok, a West Ham United csapata fogadta őket a bajnokságban. Ismét jól kezdte a mérkőzést az Arsenal, már a 16. minutumban megszerezték a vezetést Robin van Persie révén. Még egy gólt szerzett ebben a félidőben a londoni gárda, Van Persie szögletét Gallas fejelte a hálóba.

A második játékrészben az indegenbeli Arsenal kissé félvárról vette a meccset, és ennek meg is lett a következménye, hiszen először Cole szerzett gólt egy kippattanó után, majd a 80. percben Diamanti értékesített egy tizenegyest, tehát a végeredmény 2-2 lett.

03. Arséne Wenger 60 éves lett!

A francia szakember, Arséne Wenger betöltötte 60. életévét október 22-én, ráadásul a Liverpool elleni Ligakupa mérkőzés volt Wenger 750. olyan meccse, amelyet az Arsenal kispadján töltött, és a Tottenham, ráadásul a Blackburn elleni mérkőzésen ő lett a leghosszabb ideje regnáló menedzser az Arsenal színeiben.

02. Rangadó a Ligakupában!

Az Arsenal a Ligakupa második fordulójában a Liverpoollal mérkőzött meg a továbbjutásért. Mindkét gárdában sok fiatal kapott helyet, ám pár nagycsapat tag is pályára lépett mindkét részről.

Mindkét alakulat sokat támadott, és a spanyol Fran Merida egy nagyon jól eltalált lövéssel megszerezte a vezetést az Ágyúsoknak. A 26. percben válaszolt a Liverpool, ismét egy bombagólt láthatott a közönség, amit Emiliano Insua szerzett.

A második játékrészben hamar vezetéshez jutott az Arsenal, Merida a Ramseyhez passzolt, ezután Bendtnerhez jutott a labda, aki a fölső sarokba bombázta a játékszert. Az összecsapás maradék részében is szép támadásokat láthatott a publikum, ám több gól nem született, így a londoniak jutottak tovább.

01. Észak-londoni derbi az Emiratesben

A hónap utolsó napján az Emirates Stadiumban csapott össze a két Észak-londoni gárda, és már a mérkőtés legelején ki kellett volna állítani David Bentleyt, aki először szándékosan belekezelt egy labdába, majd Thomas Vermaelen rúgta fel, ám ezt a teljesítményt egy sárgalappal sem 'jutalmazta'. Ezenkívül Nicklas Bendtnert már a 36. minutumban le kellett vinni a pályáról sérülése miatt, Eduardo jött be a helyére. És ekkor jött a hidegzuhany a Tottenham számára: A 42. percben Van Persie, majd a középkezdés után Fabregas talált a Gomes által védett hálóba.

A második játékrészben negyedórát kellett várni találatra, ekkor Van Persie duplázta meg góljainak számát, mikor Sagna beadását a Spurs védelme a holland elé 'ügyetlenkedte'. A maradék fél órában már csak gáláztak az Ágyúsok, a derbi végeredménye így 3-0 lett az Arsenal javára. 

      

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

14 éve
Törölt felhasználó
Tom.Csak nem akartam hogy megsértődj.
14 éve
Törölt felhasználó
értem a poént,de ne magyarázd túl ,mert akk már nem jó!:D angol, középfok!
14 éve
Törölt felhasználó
nemethakos milyen nyelvből tetted le?
14 éve
Törölt felhasználó
nemethakos Gratulálok.Bár engem sem érdekel %-P.De azért kösz hogy megosztottad velünk, mert ha nem mondtad volna el nem tudtam volna ma aludni és akkor holnap a suliban nagyon álmos lennék. :D Még egyszer kösz.De ne vedd komolyan amit írtam.Remélem nem sértettelek meg ha igen az csak a te hibád hogy nem érted a viccet. ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
tudom hogy nem érdekel senkit, de átmentem a nyelvvizsgán: :D :D és vagyok ilyen rendes hogy megosszam veletek:D amúgy goooo gunners!!!

Szólj hozzá