…arról, hogy nem sikerült a meccset előnyben befejezni:
„Kicsit mi komplikáltuk túl a meccset. Öt, vagy hat helyzetünk volt a második félidőben, de a befejezésbe mindig hiba csúszott. Ez az a rész, ahol még tanulnunk kell.”

…a West Ham visszatámadásáról:
„Nagyon frusztráló. A West Ham az utolsó másodpercig keményen harcolt, és a mérkőzés alatt sohasem volt olyan érzésem, mintha már megnyertük volna a meccset. Még akkor sem, ha a 90 perc alatt többnyire mi irányítottuk a játékot, de ahogy láttam a West Ham hozzáállását, világos volt, hogy nem adták fel. Tudni kell, hogy amikor egy hibát vétesz ilyenkor, akkor máris nyomás alatt leszel, ráadásul a szurkolók is egyre jobban kezdik befolyásolni a meccset, vagy a bírói döntéseket. Ezért nehéz játszani idegenben.”

…az előreívelésekről a meccs végén:
„Nem volt már sok idő, és összességében a West Ham valamennyi előreívelt labdánkat leszedte. Ha valahogy sikerült áttörnünk rajtuk, akkor szabálytalanság miatt lefújták az akciókat. Igaz, hogy emberelőnyben játszottunk, de így is nagyon nehéz volt előretőrnünk.”

…a büntetőről:
„Ha valaki számolta, hogy Carlton Cole hányszor esett a meccs alatt a tizenhatoson belül, akkor már számíthattunk is volna erre.”

…a játékvezetői döntésekről:
„Nem tudom, ha most elkezdünk azon találgatni, hogy vajon a játékvezető a 80. percben hozott döntését mennyire befolyásolta a 60., 61., vagy a 62. percben hozott döntése, akkor nem is kell szabálykönyv. Csak írni kellene egy sajátot ez esetben.”

„A pozitív dolgokat kell megragadni ebből a meccsből. Jól játszottunk, erős csapat vagyunk, és még meg kell tanulnunk számos dolgot, például, hogy hogyan hozzuk le győztesen az ilyen meccseket. Alapvetően ez a legfontosabb lecke a meccset követően.”

…a ’gyilkos ösztön’ hiányáról:
„A futballban néha előfordulnak ilyenek. De lényegében ez csak akkor válik tényleges problémává, ha ezzel túl sokat foglalkozol. Olyan stílusban kell játszanunk, amit szeretünk, és ha tanulunk a hibáinkból, akkor sokra vihetjük.”

…a szerdai Liverpool elleni meccsről:
„Vegyes csapat lesz. Minden meccset meg szeretnénk nyerni, teljesen mindegy, ki játszik.”

…a ’túl komplikált’ játékról:

„Olyan keresztlabdáink voltak a második félidőben, amire nem érkezett ember, mert túl játszottuk a helyzeteinket… ezen tanulnunk kell. Legalább négy, de lehet, hogy öt ilyen is volt.”

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

14 éve
Törölt felhasználó
„A pozitív dolgokat kell megragadni ebből a meccsből. Jól játszottunk, erős csapat vagyunk, és még meg kell tanulnunk számos dolgot, például, hogy hogyan hozzuk le győztesen az ilyen meccseket. Alapvetően ez a legfontosabb lecke a meccset követően.”

Komolyan, akkor mi most tényleg a bajnoki címet várjuk a csapattól?Ilyen problémák az ificsapatoknál vannak.Egy Premier League csapatnak ilyeneket alapvetően tudniuk kellene.Akkor mondja azt Wenger, hogy a negyedik helyre hajtunk és ez is csak egy tanuló év lesz.Én ezt komolyan nem értem.
14 éve
Törölt felhasználó
Egyébként meg ezen a meccsen bizonyíthatták volna a srácok,hogy vannak olyan jók mint a barca....
Mert tegnap én néztem a barca meccset(6-1)...
Az 1. 2 góljuk kb olyan volt mint a mienk talált gól csak ők nem álltak le és ha monjuk mi sem álltunk volna le és nyertünk volna kb 5-1re akk azt mondhatnánk ma h vagyunk olyan jók mint a Barca és lehetnénk is olyan jók,mert minden fejben dől el már ezen a szinten.....
és a zaragoza is hagyott ki olyan ziccereket h csak néztem,szal nem azt kell mondani h nem vagyunkelég jók hanem a nyilatkozatokra elbaszott idő alatt nyomjunk ki 10x 100at fekve és akk ha odakoncentrálunk akk télleg érhetünk el dolgokat ebben ez idényben!!!!!!!!
am meg ha holnap bealázzuk a poolt meg hétvégén otthon tartjuk a 3 pontot mindenki el fogja felejteni ezt a hanyag meccsett.....
Csak itt az volt a lényeg h milyen csapatokkal játszottunk eddig és még milyenek fognak jönni....
Ezen kell gondolkozni!Go Gunners!!!!!!!!!
14 éve
Törölt felhasználó
Az Arsenal egy TOP klub. Teljesen mindegy hogy gyenge-e vagy erős az ellenfél le kell verni. Amúgyis mindig győzelmi kényszerben vannak mert a szurkolók elvárják tőlük.
14 éve
Törölt felhasználó
jó az 1 pont is csak, mire?!:(
nahh mind1 az a tanulság nem ,hogy nem lehet leállni 1 vagy 2 gól előnynél! be kell rúgni a 4 vagy 5. gólt is és akkor mindig meg lesz a 3 pont/továbbjutás! GOOO GUNNERS!!!!
14 éve
Törölt felhasználó
Csak azt is nézd, hogy nagyon durva meccsek várnak még ránk, és így győzelmi kényszerbe leszünk! Ha hoznánk a kiscsapatok elleni meccset, nem lenne gond ha a nagyobbaktól kikapnánk, de idén még őket sem sikerült legyőzni... (lásd: City-MU)!

Szólj hozzá