Az Ágyúsok két héttel ezelőtt 6-2-re legyőzték a Blackburn Rovers gárdáját az Emiratesben. Talán meglepő, de az új stadion történetében ez már a második 6-2-es siker volt a Kék-fehérek ellen. Most természetesen az előbbiről lesz szó.

2006. december 23-án, egy nappal Szenteste előtt mérkőzőtt meg egymással a két alakulat 16 órás kezdéssel. Mit is mondhatunk, az Ágyúsok egy igen nagyszerű karácsonyi ajándékkal lepték meg a szurkolóikat, pedig nem indult számunkra valami jól az összecsapás...

A Rovers bátran kezdte a mérkőzést, s ennek az lett a jutalma, hogy a harmadik percben vezetést szereztek: David Bentleyvel szemben szabálytalankodott Kolo Touré a tizenhatoson belül, s harsant Howard Webb sípja, Shabani Nonda pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. 

Nem sokáig örülhettek a vendégek, hiszen a tizedik minutumtól a hazaiak szája íze szerint alakult a találkozó első félideje. Akkor Gilberto Silva vette be fejjel Bad Friedel kapuját Robin van Persie szöglete után, majd a 23. percben Alexander Hleb fordította meg az eredményt. A belorusz középpályás Emmanuel Adebayor passzával tört be az ellenfél tizenhatosára, elfektette Andy Todd-ot, aztán behelyezte a labdát a hálóba. Négy minutummal később aztán Adebayor megszerezte a játékrész utolsó találatát tizenegyesből, amit a holland csatártársa felrúgásáért ítélt meg a játékvezető.

A második félidőben a Blackburn játékosai mindent megtettek azért, hogy visszahozzák magukat a meccsbe, és a 69. minutumban sikerült is ez nekik: Nonda akkrobatikus mozdulattal szerezte meg második gólját, miután Matt Derbyshire a kapufára fejelte a labdát. Az utolsó tíz perc kezdetén akár egyenlíthetett is volna Mark Hughes legénysége, ám Morten Gamst Pedersen löketét Jens Lehmann bravúrral hárította, s jött egy mindent elsöprő Arsenal...

A 85. minutumban Van Persie indult befelé a szélen, hülyét csinált André Ooijerből, majd egy tökéletesen eltalált lövéssel megkoronázta a cselsorozatát. Két perccel később megszerezte a második gólját is: Adebayor indította Cesc Fabregast, ő a hollandnak passzolt, aki könyörtelenül használta ki a ziccert.

A végeredményt Matthieu Flamini állította be a hosszabbításban: Fabregas bőrözte be Robbie Savage-t a bal oldalon, középre tört és lőtt, ám hiába öklözte ki a lövést Friedel, a francia nem hibázott, amikor elé pattant a játékszer.

Valószínűleg most is mindenki örült a nagyarányú diadalnak, ám reméljük, hogy ez az idény trófeákban is gazdag lesz, a 2006/07-es szezonnal ellentétben.

Adatbank

Arsenal: Lehmann, Hoyte, Touré, Djourou, Clichy, Hleb (Walcott 88'), Fabregas, Gilberto Silva, Rosicky (Flamini 71'), Adebayor (Júlio Baptista 89'), Van Persie
Cserék: Almunia, Senderos
Menedzser: Arséne Wenger

Blackburn: Friedel, Neill, Todd, Ooijer, Gray (Derbyshire 63'), Emerton, Savage, Kerimoglu, Pedersen, Bentley, Nonda
Cserék: Brown, Mokoena, Henchoz, Peter
Menedzser: Mark Hughes

Gólszerzők: Gilberto Silva 10', Hleb 23', Adebayor 27' (tizenegyes), Van Persie 85', 88', Flamini 90', ill. Nonda 3' (tizenegyes), 69'
Sárgalap: Van Persie, Hleb, Adebayor, illetve Neill, Emerton, Savage
Piroslap: -

Időpont, helyszín: 2006. december 23., Emirates Stadion
Nézőszám: 59,913
Játékvezető: Howard Webb 

Statisztikák (Arsenal-Blackburn)

Gólok: 6 - 2
Labdabirtoklás: 60% - 40%
Lövések: 12 - 7
Kaput eltaláló lövések: 6 - 4
Szögletek: 7 - 6
Szabálytalanságok: 14 - 14
Legtöbbet szabálytalankodó játékosok: Adebayor (6) - Bentley (5)
Sárgalapok: 3 - 3
Piroslapok: -

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
Ligakupa-meccs volt és 6-3-ra nyertünk az Anfielden.
15 éve
Törölt felhasználó
Én legszívesebben arra emlékszek vissza, amikor 4et vágott a Poolnak idegenben, azt hiszem Ligakupa meccs lehetett vagy FA-Kupa!
Végeredmény: Liverpool-Arsenal 2-6
15 éve
Törölt felhasználó
Valóban jó játékos, viszont hullámzó a teljesítménye, és a hullámvölgyei hosszabbak, mint a hullámhegyei. Nálunk is az volt, hogy egy meccsen vágta a gólokat, aztán négy meccsen át semmit sem csinált, sőt még lassította is elől a játékunkat. Szerintem a mostani Arsenalban nem lenne helye, hisz a csapatból szinte mindenki képes gólt lőni.
15 éve
Törölt felhasználó
Valóban jó játékos, viszont hullámzó a teljesítménye, és a hullámvölgyei hosszabbak, mint a hullámhegyei. Nálunk is az volt, hogy egy meccsen vágta a gólokat, aztán négy meccsen át semmit sem csinált, sőt még lassította is elől a játékunkat. Szerintem a mostani Arsenalban nem lenne helye, hisz a csapatból szinte mindenki képes gólt lőni.
15 éve
Törölt felhasználó
baptistát sztem megtarhattuk volna jó játékos jó lenne cserének úgyis mindig kidől vlki.

Szólj hozzá