Arséne Wenger azt szeretné, ha több játékosa is bekerülne az angol válogatottba.

Nemrég még azzal vádolták az Arsenal menedzserét, hogy csak árt fogadott hazájának azzal, hogy figyelmen kívül hagyja az angol tehetségeket, és elsősorban külföldről igazol. Mindeközben Wenger azzal védekezett, hogy számos angol fiatal épp az Arsenal akadémiájáról került reflektorfénybe, igaz utána más elitcsapatoknál folytatták pályafutásukat.

Ez a folyamat továbbra is tart, igaz, néhány saját nevelésű játékos már a kezdőtizenegybe kerülésért küzd az Emirates Stadionban.

Kieran Gibbsnek és Jack Wilsherenek nagy jövőt jósolnak, míg Theo Walcott - ugyebár szintén angol játékos az Arsenalban - állandó tagja Fabio Capello keretének.

Wenger mindig a tehetséget fogja előnyben részesíteni a nemzeti hovatartozás kárára, ennek ellenére persze örülne, ha az Ágyúsok újabb tehetségekkel bővíthetnék az angol válogatottat.

Hamarosan több játékosunk is bekerülhet az angol keretbe

- mondta a francia mester.

Itt van Walcott, és Gibbs, illetve Wilshere, mind feltörekvő tehetségeink. Talán hamarosan újabb angol játékosokkal is büszkélkedhetünk majd. Ott van persze Ramsey is, aki ugyan brit, de nem angol.

Azon leszek, hogy több angol játékost neveljek ki a klubban. De elsősorban a tehetségre összpontosítok, de ilyen téren jelenleg nincs hiány.

Számos angol játékost neveltünk ki, akik ugyan nem az Arsenalnál folytatták pályafutásukat. Ilyen pl. David Bentley, Steven Sidwell vagy Matthew Upson, aki most ismét a válogatottba került. Ők mind nagy tehetségek, akik itt kezdték.

[Érdekesség, hogy Wenger nem említi a klubot eláruló Ashley Cole-t, akit a francia mester a világ egyik legjobb balbekkjévé nevelt ki a klubnál - Benec]

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

15 éve
Törölt felhasználó
Benec :exclaim: Wilshereről ez a kép nagyon állat :exclaim: :D :D 🧀 🐍
15 éve
Törölt felhasználó
hát az a baj hogy elmennek az angolok pedig már lenne egy pár angol a kezdőnkben:S:(
15 éve
Törölt felhasználó
Benec, pipa :D jó voltam :D
15 éve
Törölt felhasználó
ööö hát igen, kicsit közbe jártam, nehéz volt elintézni. de kikapott a Chelsea :D a második kívánságodra azonnal rátérek :D GO GUNNERS!
15 éve
Törölt felhasználó
fecco az első kívánságát a Benecnek sikeresen teljesítetted!!!!! :coolsmile:

Szólj hozzá