Lássuk Wenger véleményét....

…az eredményről:
„Nagyon boldog vagyok, mert nagyszerű első félidőt produkáltunk, kiemelkedő teljesítménnyel. Sajnos nem sikerült eredményre is váltanunk a fölényünket, hiszen a félidőben még csak 0:0 volt az állás. Mindig nehéz az egész meccs során ugyanolyan lendülettel és akarással játszani. Ez sajnos nem sikerült megcsinálnunk, hiszen fizikálisan picit visszaestünk a második játékrészben, és emiatt a gördülékeny játékstílusunk sem volt már olyan jó. Ugyanakkor fontos volt, hogy ne kövessünk el hibát, továbbra is koncentráljunk, bízván abban, hogy az utolsó húsz percben előnyt húzhatunk a fáradságukból. Végül ez is lett. Úgy vélem, hogy az első perctől az utolsóig mindig mi domináltunk, ugyanakkor az Olympiakosz remekül védekezett. Jól szervezettek és fegyelmezettek voltak, mindent kiadtak magukból a 90 perc folyamán.”

…Antonis Nikopolidis teljesítményéről:
„Nem csak a kapusuk nyújtott jól teljesítmény, ugyanakkor Nikopolidis nagyon intelligensen olvasta a játékhelyzeteket, és képet adott arról, hogy miért ő volt a görög válogatott első számú kapusa hosszú ideig. Az egyik mostani legjobb kapusteljesítményt produkálta tegnap, hasonlót pedig Mannonétől láthattunk múlt szombaton.”

…az Olympiakosz védekezőbb felfogásáról:
„Ez is vártam tőlük, mert tipikusan olyan felfogásban játszanak, hogy előbb a saját térfelükön teljesítenek jól, aztán várnak az ellenfél hibájára. Mi is meginogtunk egy-két pontrúgásuknál, mert nagyon erősek ebben. Talán azért nem tudtak kijönni a térfelükről, mert mi nem engedtük…”

…Andrey Arhsavinról:
„Amikor egy olyan csapat ellen játszunk, amely 10 emberrel védekezik, megnő a szerepük azoknak a játékosoknak, akik zsebkendőnyi területeken is képesek csodát művelni. Andrey egy művész ilyen tekintetben. Nagyon erős és elszánt volt tegnap, ahogy ilyen minden hasonló meccsen.”

…a pár nap alatti két nagy intenzitású meccsről:
„Volt öt napunk, hogy felkészüljünk a mai meccsre. Mindig is nehéz volt heti két alkalommal játszani. Azt gondolom, hogy a Fulham elleni nagyon nagy intenzitású meccs is közrejátszott abban, hogy fizikálisan kicsit kimerültünk tegnap a második félidőre. Bármelyik csapatnak nehéz lenne fenntartani ezt a szintet, amin most mi játszunk.”

…arról, hogy nem becsülték alul az ellenfélt:
„Az Olympiakosz már a tizedik évét kezdte meg a Bajnokok Ligájában, szóval tudjuk, hogy minőségi csapatról van szó. Bárhová megyünk Európába játszani, tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ha megnézzük a tegnapi eredményeket, ezt rögtön láthatjuk is. Ezen a szinten kapott gól nélkül győzedelmeskedni mindig óriási érzés.”

…Robin van Persieről:
„Úgy vélem, hogy Robin nem volt olyan nagy név, amikor ideigazolt, mint a mostani sztárigazolások. Nagyon sok olyan jó játékosunk van, akik nálunk lettek ismertek, Robin is közéjük tartozik.”

…arról, hogy miért nem vett sok játékost a nyáron:
„Az a helyzet, hogyha megnézzük, hogy a mai meccsen kik nem vehettek részt, akkor láthatjuk, hogy miért nem akartam mindenáron költekezni a nyáron. Most, hogy a klub remek profitot ért el az üzleti év első felében, mindenki azt várja tőlem, hogy költsem is el egyből azt új játékosokra. Jelenleg viszont nincs átigazolási időszak, senki nem vehet senkit. Ez nem egy bevásárlóközpont. Csak az átigazolási periódusok alatt lehet új játékost venni.”

…a kései gólszerzésről:
„Úgy éreztem, hogy bármennyire is jó volt a kapusuk, illetve az egész csapat teljesítménye, nehéz lett volna ezt nekik az egész meccs alatt fenntartani. Reménykedtem is benne, de azért a vége felé átálltunk egy 4-2-4-es felállásba, ami mindig kockázattal jár, révén, hogy megbomolhat az egyensúly. Azonban ezzel semmi gond nem volt tegnap, az egész meccs alatt a gólszerzés vágyával játszottunk, és nem követtünk el semmi őrültséget, ami mindenképpen elégedettségre ad okot. Érettek voltunk a sok kihagyott helyzet ellenére is.”

Eduardóról:
„Eduardo egy minőségi játékos. Nem volt elég fitt ahhoz, hogy kezdjen, mert egy apró izomprobléma miatt esett ki egy pár napra. Sőt, annak ellenére ültettük le a padra, hogy attól féltünk, hogy ismét megsérülhet. De tulajdonképpen más híján, csak őt tudtuk beküldeni, és ismét ő hozta az áttörést.”

…a szurkolókról:
„A rajongóink óriásiak voltak az egész meccs alatt.”

…Theo Walcott visszatéréséről:

„Játszottunk az Olympiakosz U20-as csapatával, amely meccsen Theo 60 percet kapott. Jól teljesített, és a hétvégére mind nekünk, majd a következő héten mind Angliának bevehető állapotban lesz.”

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

15 éve
Törölt felhasználó
"tulajdonképpen más híján, csak őt tudtuk beküldeni" Azért ez sokat elmond a keretünkről... Walcottnak Én is örülök, de annak viszont nagyon nem, hogy következő héten elmegy a válogatottba! :coolmad:
15 éve
Törölt felhasználó
Ha visszatérnének a sérültjeink (az összes) akkor tényleg bomba erős csapat lennénk.De mivel mindig van egy-két sérült ezért soha nem leszünk teljes erőnkben. :down:
15 éve
Törölt felhasználó
fergeteges volt a csapat!!! arsa rosi nagyon jol tolták!!!és mint mindig wenger jól cserélt:D
15 éve
Törölt felhasználó
Örülök, hogy Walcott bevethető állapotban van! Huh kezd alakulni a csapat, a sérültek visszajövetelével!

Szólj hozzá