Az elmúlt időszakban az Arsenal egy új korszak, a fiatalítás köszöntött be. Arséne Wengerék rengeteget fektettek abba, hogy a jelenleg tinédzser játékosok minél többen tanuljanak a futballal kapcsolatban és egy pár év elteltével akár az Arsenal első számú csapatában is szerepeljenek.

Wenger ilyen irányú törekvéseit azonban két közelgő új szabály is keresztülhúzhatja. Az egyik ilyen új regula az, hogy az angol Premier Ligában játszó kluboknak 25 játékosból álló kerettel kell rendelkezniük, ebből pedig nyolcnak hazai nevelésnek kell lennie.

A bonyodalom nem itt, hanem az UEFA, illetve a FIFA álláspontjánál jelentkezik: Platini és Blatter azt akarják elérni, hogy a 18 éven aluli játékosokat egyik klub se igazolja le. Ezzel pedig komolyba veszélybe kerülhet az Arsenal fiatalítási eszméje, valamint veszélybe kerülhet az angol bajnokság egyeduralma is.

"Ez a két szabály virtuálisan lehetetlenné tenni a játékospolitikánkat. Ha nem lehet 18 évnél fiatalabb játékosokat szerződtetni, akkor honnan szerzünk játékosokat a hazai nevelésekhez? A szabály szerint az számít hazai nevelésnek, akik 90 percre laknak az edzőközponttól..." - mondta aggódva Wenger.

"Személy szerint én sem tudom, mi lesz. Elengedhetetlen, hogy ezt a szabályt ne vezessék be, mert az angol kluboknak már a külföldi játékosok limitálásával is meg kellene kötve a kezük. Ezzel pedig még nehezebben tudnánk saját nevelésű játékosokat kiképezni."

"Angliában már látszódnak a hátrányok. Akadémiai játékost például nem vehetünk az edzőközpontunktól meghatározott területen kívül."

"Szóval már nem vehetünk játékost sem Manchesterből, sem Southamptonból. Természetesen Ázsia, Észak, vagy Dél Amerika, és az Afrika ezek után kilőve."

"Mit tudunk csinálni? Csak imádkozhatunk, hogy a London Colney mellett találunk egy olyan fiatal játákost, mint amilyen például Maradona is volt, és aki szeretne nálunk játszani."

"Továbbra is az a célunk, hogy az angol liga legyen a legjobb a világon, tehát továbbra is nyitva kell tartanunk a kapuinkat a világ legjobb játékosai előtt."

"Az első jelek, melyek alapján Cristiano Ronaldo, és Kaká Spanyolországba igazolt, nem túl bíztatóak. Mindenkinek el kellene fogadnia, hogy a világ legjobb ligája csak akkor megvalósítható, ha a legjobb játékosok játszanak ott."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Nem értem mi a logika ebben a szabályban.Vagy ez kiknek tenne jót?Például egy nagyon tehetséges 16 éves orosz játékos Szibériában lakik és egy nagy város sincs a közelbe akkor mi lesz vele?Focizik tovább a faluban.Szerintem hülyeség ez az egész mert az egész világot fosztanák meg nagy tehetségektől. :ohh:
15 éve
Törölt felhasználó
Platini ezzel a premier League-t fogja lerombolni mert nem tetszik nekik hogy ez a legnagyobb,legjobb bajnokság a világon de ezzel sajnos mi is nagy bajban leszünk tudniillik nincs pénz és Wenger nem akar vagy nem tud költeni sztárokra pedig ha ze a szabály érvényes lesz akkor muszály mert különben nagy gondok lesznek.....:-S
15 éve
Törölt felhasználó
Baromság ez az egész! Annyira unatkoznk már, hogy nem tudnak jobbat kitalálni! :gulp:
15 éve
Törölt felhasználó
hát elég érdekes szabály keményen meglenne kötve a kezünk....nem is értem néha gondolkodnak az UEFAban és FIFÁban
15 éve
Törölt felhasználó
ezzel a dologgal csak annyit érnének el, hogy kesebb tizenéves fiatalt lehetne európa topcsapataiban látni.. az angol bajnokság most szinte egyenuralmú és így akarják a különbségeket csökkenteni.. Anglia egy futball nemzet és enmhiszem ,hogy hagyják majd azt, hogy pár birka elkúrja a dolgokat. amit cudar írt, az teljes mértékben igaz. úgy tom nemrég nyitottunk akadémiát ázsiában.. ezek a dolgok sok pénzzel vannak finanszírozva.. dehhát reméljük nem kúrják el a focit!!

Szólj hozzá