Annak rendje és módja szerint idén is a fiatalok kapták meg az angol Ligakupa sorozatot Arséne Wengertől, hogy bizonyítsák a képességeiket és tudásukat.

Kilógott a kezdőből két tapasztaltabb egyén: Mikael Silvestre és Philippe Senderos. Őket a kevés eddigi játéklehetőség miatt alkamazta Wenger középső védőkként.

Három debütálót is magában foglalt a csapat, ugyanis Sanchez Watt, Gilles Sunu és Wojciech Szczesny még sohasem játszhattak az első számú csapatban.

A mérkőzésről csak annyit lehet elmondani, hogy a 37. percig, amikoris kiállították a WBA játékosát, Jerome Thomast, a találkozó abszolút kiegyenlített volt.

Az Arsenal részéről is veszélyes mezőnyjáték folyt, a csatárok mellett a védők is agresszívan, gólra éhesen játszottak. Ez utal arra, hogy az első öt percben Senderosnak két olyan lehetősége is volt, amikor gólt fejelhetett volna, ezzel pedig eredményesen kezdte volna meg másodvirágzását az Arsenalban.

Az viszont már az első tíz perc után körvonalazódott, hogy az Arsenal nem fogja 6-0-ra kiütni a WBA-t, mint ahogyan azt tették egy évvel ezelőtt a Sheffield United ellen. A vendég ugyanis elképesztő sebességel és akarással támadtak, Szczesny kapusnak nem egyszer kellett bravúrral hárítania, és az Arsenal védői sem ülhettek nyugodtan a babérjaikon.

A mérkőzés képe a 37. percben változott meg. Ekkor történt egy szabálytalanság az egykori arsenalos, Jerome Thomas és Jack Wilshere között, amire Lee Mason játékvezető azonnal a piros lapot vette elő a zsebéből.

S bár a félidő előtt még gólnélküli döntetlen volt az állás, Mark Randall és Carlos Vela 60. percben bekövetkezett beállása után az Arsenal fiataljai úgy döntöttek, hogy elkerülik a túlórát, és dűlőre viszik az emberhátrányban játszó WBA elleni meccset.

Legfőképpen a mexikói csatár beállásával élékült meg az Arsenal támadójátéka, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Wenger Vela beállásával formációt is cserét: a 4-3-3-as rendszerből 4-4-2-est alakított ki, ami sokkal jobban feküdt a csapatnak.

Néhány perccel később pedig megszülettek a gólok is. Először a 68. percben, éppen Carlos Vela hatékony segítségének köszönhetően Sanchez Watt talált be, majd néhány perccel később, egészen pontosan a 75. percben a mexikói is gólt szerzett. A második találta érdemi előkészítője azonban Mark Randall volt, aki egy zseniális átemeléssel próbálkozott Kiely kapus feje fölött, azonban a labda a keresztlécről visszapattant, és ezt varrta be Vela remek precizitással.

A hátralévő 10-15 perc már az örömfoci jegyében telt, a WBA még próbálkozott egy szépítőgóllal, ahogyan az Arsenal legénysége is szeretett volna egy harmadik találatot, ám végül maradt a 2-0-ás végeredmény.

Veláék ezzel ott vannak a legjobb tizenhat között, a következő sorsolásra 26-án, vagyis szombaton kerül sor, magyar idő szerint 13:15-kor.

A ligakupás statisztika az alábbi linken érhető el:

http://www.arsenalfan.hu/elsocsapat/extra/ligakupa-2009-10

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (49)

15 éve
Törölt felhasználó
Ja az mákos kapufa volt, de a kapus nagyon benézte. De azon, meg egy jó átívelésen kívül megint nem csinált semmi hasznosat, de azért 4 emberbe jól belerúgott ismét.
15 éve
Törölt felhasználó
A Blackpoolban lőtt gólt JET ❓
15 éve
Törölt felhasználó
ja igen,grat és koszi a szerkesztoknek a munkáért,10bol 11 pont :coolsmile:
15 éve
Törölt felhasználó
Francesc!ezt szépen megaszontad,Vela játékéval a játék,nagyobb az irama a játéknak :D ;) ;)
szép volt fiuk
GOO GUNNERS!!!
15 éve
Törölt felhasználó
nah nice győzelem köszönjük a szöveges hírket jóéjt mindekinek:D

Szólj hozzá