Egy húzós, de végül happy enddel végződő hétközi meccsen van túl az Arsenal, ami jót tett a csapat kissé megtépázott magabiztosságának a két manchesteri zakót követően.

A hazai, Wigan Athetlics elleni meccset, a bajnokság miatt, kulcsfontosságú lesz hoznia Arséne Wenger csapatának, hiszen ne feledjük, hogy tavaly a korai vereségek miatt esett ki idejekorán az Arsenal az első helyért folytatott harcból.

A bukmékerek szerint természetesen az Arsenal az esélyesebb csapat, ám ez a Standard Liege elleni meccsen sem jelentett sokat. Ha csak a száraz adatokra támaszkodunk, akkor láthatjuk, hogy mindkét csapat hat pontos a tabellán, csakhogy az Arsenal fordulóhátrányban tartózkodik a kilencedik helyen.

A Wigannél nagyon sok változás volt a nyáron. A Sunderlandhez távozó Steve Bruce-t a korábbi Swansea-menedzser, Roberto Martinez váltotta a kispadon, míg a játékosrészről két fontos középpályás veszítettek el, ugyanis Antonio Valencia a Manchester Unitedhez, Lee Cattermole pedig a Sunderlandhez igazolt.

A Wigan az eddigi öt fordulóban volt a csúcson, és volt a mélyponton is. Utóbbihoz tartozik a Manchester Unitedtől elszenvedett 5-0-ás vereség, de kiemelendő, hogy mind az Aston Villa, mind a West Ham United ellen is sikerrel vették az akadályokat, és elhozták a kétszer három pontot.

Arséne Wenger is tehát joggal tarthat tőlük:

"Nagyszerűen dolgoznak. Nagyon jól bánnak a játékosaikkal, és a utánpótlás megfigyelőik is kiváló munkát folytatnak. Jól gazdálkodtak az átigazolási piacon, és idén is van néhány kiemelkedően jó középpályásuk. Mindig olyan helyekről választanak maguknak játékost, ahol még a madár sem jár." - mondta Wenger a Wiganről.

"Számunkra nagyon fontos lesz, hogy győzzünk az Emiratesben. Az elmúlt négy meccsből háromszor is idegenben, nehéz körülmények között játszottunk. Ez azonban nem lesz könnyű, ugyanis ha nem tartjuk effektíven magunknál a labdát, akkor nagy veszélybe kerülünk. Elég egy kis hiba, és máris szenvedhetünk."

A meccsen biztosan kulcsszerepet fognak játszani a sérültek is. Az Arsenal oldalán egyedül csak Robin van Persie az, aki vállalhatja a harcot a Wigan ellen, de Theo Walcottot (hátsérülés), Manuel Almuniát (vírusfertőzés), Andrey Arshavint (ágyéksérülés), Samir Nasrit (lábsérülés), Denilsont (hátsérülés), Lukasz Fabianskit, Johan Djourout (mindketten térdsérülés), és Carlos Velát (bokasérülés) továbbra is nélkülöznie kell Arséne Wengernek.

A Wigannél ezzel szemben rövidebb a sérült lista, egyedül csak Kapo az, aki kérdéses a mai meccsre.

Az Arsenal-Wigan mérkőzés magyar idő szerint ma 16:00-kor kezdődik, a találkozó előtt természetesen publikáljuk a szokásos Match Pub-ot, és közzé tesszük a streameket is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

15 éve
Törölt felhasználó
Szczesny
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
Song
Fabregas-Rosicky
Bendtner-Eduardo-van Persie
15 éve
Csak ne Mannonét játszassuk. Bánom is én, legyen inkább Szczesny...
15 éve
Törölt felhasználó
Nem lesz könnyű meccs!Almunia57 szerintem a 4-1 -et el is felejtheted nem hiszem ,hogy olyan könnyű ellenfél ez a Wigan !Ha ma is úgy játszunk mint Liegeben akkor ne reménykedjünk jó eredményben!De meg lehet nyerni!Szerintem 3 féle forgatókönyve lehet lehet a mai meccsnek !Függetlenül attól ,hogy mit írtam ezelőtt vagy kitömjük őket mint a Pompeyt meg az Evertont vagy nehéz meccsen szerzünk 3 pontot a harmadik folytatjuk a gyenge játékot és 1-0-ra legyőznek minket,értelem szerűen az elsőt választanám!Na gyerünk fiúk remélem nyerünk!GO GUNNERS!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Ezen a meccsen mindenképpen megkell szereznünk a 3pontot, úgyh GO GUNNERS!!!!
Tyreece akkor boldog születésnapot :D
15 éve
Törölt felhasználó
Denilson nem lesz az merr sérült Gerey!

Szólj hozzá