Arséne Wenger két afrikai játékost: Kolo Tourét és Emmanuel Adebayort is engedett távozni az Arsenal berkeiből, ma már mindketten a Manchester Citynél keresik a kenyerüket, míg az érkező oldalról csak Thomas Vermaelen volt nagyobb erősítés.

Wenger elárulta, hogy a két távozó oldalán figyelmbe vette a 2010. januárjában esedékes Afrikai Nemzetek Kupáját is, emiatt csak Alex Songot, és Emmanuel Ebouét kell majd nélkülözniük a télen az ágyúsaknak.

"Minden második évben rendezik meg az Afrikai Nemzetek Kupáját, és úgy vélem, ha sok játékos megy el egy csapattól erre a tornára, az csak rosszat jelent." - mondta Wenger.

"Ez mindig egy fontos tényező, mert tulajdonképpen nekünk az egész évre előrenézve kell gondolkoznunk, és döntéseket hoznunk. Ha négy, vagy öt játékost is elveszítettünk volna a torna miatt, az nagyon kellemetlen lett volna."

"Szóval gondoltunk erre Adebayor és Touré elengedésénél, de ténylegesen nem ez volt a fő szempont. Viszont ha megnézzük a decemberi sűrű programot, valamint ha belekalkuláljuk a lehetséges sérüléseket is, elég kemény lett volna szembe nézni az előttünk álló feladatokkal."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

15 éve
Törölt felhasználó
Eboué és Song is el fog menni az ANK-ra.
15 éve
Törölt felhasználó
Wenger sztem a Cityre célzott azzal hogy sok afrikai elmegy.. csak az a probléma, hogy a citynek van vagy 10 csatára szal ade pótlása 5xösen meglesz. szóval ezt is benéztük
15 éve
Törölt felhasználó
"szerintem nem Mautidi lesz mert ő is afrikai" Blasie MATUIDI francia állampolgár,és U-21-es válogatott játékos!Én Wenger helyében nem egy 4 hónap múlva lezajló eseménnyel foglalkoznék,hanem azzal,hogy összeálljon a csapat,és feledtesse a manchester-i túrát!Song pótlására pedig nem fog senkit igazolni télen,hanem szépen beteszi Denilson-t arra az 1 hónapra,mivel ő annak a híve,hogy azért nem igazol másik játékost,mert az a fiatalok elől veszi el a helyett! :S
15 éve
Törölt felhasználó
rewind!! Az Afrika kupa Január legvégén kezdődik. Addig még simán vehetünk erősítést. És szerintem most jönni is fog. Nem kell pánikba esni nem decemberben kezdődik az Afrika kupa :coolsmile:
15 éve
Törölt felhasználó
Ja de arra nem gondolt hogy Song is elmegy és akkor őt ki pótolja?NEm került volna olyan sokba Cana.

Szólj hozzá