A 2004-2005-ös szezon előtti angol Szuperkupát a bajnoki címvédő Arsenal vívta meg az FA-kupa-győztes Manchester Uniteddel a cardiffi Millennium Stadionban. A Mike Dean által vezetett mérkőzésre 63,317 szurkoló látogatott ki.

Az Arsenal kezdőcsapata: Jens Lehmann, Lauren, Kolo Touré, Pascal Cygan, Ashley Cole, Jermaine Pennant, Gilberto Silva, Cesc Fabregas (87'), José Antonio Reyes (78'), Dennis Bergkamp (csk.) (62'), Thierry Henry (46')

Cserék: Manuel Almunia, Philippe Senderos, Gäel Clichy (69'), Justin Hoyte (78'), Sebastian Svärd (87'), Jérémie Aliadiére (63', 69'*), Robin van Persie (46')

*Aliadiére a mérkőzés 63. percében lépett pályára, majd hat minutummal később el is hagyta a játékteret.

Menedzser: Arséne Wenger

A Manchester United kezdőcsapata: Tim Howard, Gary Neville, Mikaël Silvestre, John O'Shea (82'), Quinton Fortune (51'), David Bellion, Roy Keane (51'), Eric Djemba-Djemba, Ryan Giggs (51'), Paul Scohles (74'), Alan Smith (74')

Cserék: Roy caroll, Phil Neville (51'), Jonathan Spector (82'), Kieran Richardson (74'), Darren Fletcher (51'), Chris Eagles (74'), Diego Forlán (51')

Menedzser: Sir Alex Ferguson

Az összecsapás 16 órakor kezdődőtt el magyar idő szerint, és már az első félidőben uralták a mérkőzést az Ágyúsok. Többek között Dennis Bergkampnak voltak veszélyes lövései, valamint Thierry Henry remek szabadrúgását kellett bravúrral kivédenie Tim Howardnak. A félidő végén történt még egy érdekes eset a Vörös Ördögök tizenhatosán belül, amikoris a francia Henryt honfitársa, Mikaël Silvestre a földre juttatta, ám a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A második játékrészben az Arsenal tovább növelte helyzeteinek számát: már a 46. percben óriási lehetőséget puskázott el José Antonio Reyes, mikor egy védő és a kapus lecselezése után nem helyezte az üres kapuba a labdát. Ezután már nem hibáztak az Ágyúsok: Reyest remekül ugrott ki a jobb oldalon, majd Gilberto Silvának továbbította a labdát, aki betessékelte a játékszert az üres kapuba. Az 54. minutumban Robin van Persie fejelt a kapu fölé, ám egy percre rá már a másik kapunál volt a labda, és szerencsésen Alan Smith elé pattant  a labda, aki a tizenhatoson kívülről jutatta Jens Lehmann kapujába a játékszert. Azonban nem sokáig örülhettek a Ferguson tanítványai, mivel Reyes a gólpassza után be is talált. A spanyol támadó üresen állva belsőzte be az 58. percben a labdát Howard kapujának a bal sarkába. A Unitednek  Silvestre adta meg a kegyelemdöfést a 79. percben. aki Ashley Cole szlalomozását követően szerencsétlen öngólt szerzett, így kialakult a 3-1-es végeredmény.

A Community Shield megnyeréséért járó trófeát Patrick Vieira emelte a magasba, míg a Reyest választották a meccs legjobbjának.

Érdekesség, hogy a gólszerzők közül már senki sem játszik akkori csapatában, és valőszínűleg Silvestre sem gondolta még akkor, hogy következő klubját segíti Szuperkupa-győzelemhez... 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

15 éve
Törölt felhasználó
Én csak olvasni vagy videót tudok nézni az ilyen Arsenal kupa sikerekről mert én a 2005-2006-os szezon óta szurkolok komolyan a csapatnak.Sajnos én még komolyabb sikert nem láttam ezért várom már annyira.
15 éve
Törölt felhasználó
Hát nem, de reménykedjünk, nem hiszem, hogy ennyi munkának ne lenne eredménye! Egyszerűen kell, hogy legyen...
15 éve
Törölt felhasználó
Nem bánnám ,ha megint ilyen csapatunk lenne !Ránk férne már a siker de a két csapat(ez meg a mostani)sajna még nem igazán említhető egy lapon.

Szólj hozzá