Robin van Persie az Arsenal hivatalos oldalán adott ki közleményt Emmanuel Adebayor tettével kapcsolatban. Mint ismeretes: a togói csatár szabálytanul, és veszélyesen szerelte van Persiet a mai Manchester City-Arsenal találkozón, a holland csatárnak szerencséje volt a szituációjánál, amikor Adebayor tulajdonképpen a cipőjével van Persie fejét vette célba.

"Szomorú és csalódott vagyok a korábbi csapattársam, Emmanuel Adebayor esztelen és rosszindulatú tettével, amit ellenem követett el a mai meccs során." - mondta van Persie.

"Mind a ketten professzionális játékosok vagyunk. Tudjuk, hogy a meccsek kemények fizikailag, és előfordulhatnak rosszul időzített szerelések, becsúszások, ugyanakkor ezeket sohasem szánt szándékkal lehet elkövetni. Ő mégis ezt próbálta meg ma."

"Tudom, hogy az ütközés volt a célja, mert megváltoztatta a testhelyzetét, hogy elérjen engem. Visszafelé mozgott, amikor a lendülete amúgy előrefelé vitte volna. Megmutatta a klasszisának hiányát mind nekem, mind a szurkolóknak."

"Igenis szerencsésnek tartom magam, hogy nem szenvedtem komolyabb sérülést. A baleset néhány centiméterrel a szemem körül történt. Eddig a percig sem kért tőlem bocsánatot tőlem, és tulajdonképpen az eset után nem beszéltünk. A saját dolgát végezte, de amit tett, az rossz a futballnak, rossz a játéknak, amit mindannyian szeretünk."

"Azt is szeretném egyúttal kijelenteni, hogy ennek semmi köze nincs a mai meccs végeredményéhez. Nem tudjuk palástolni a csalódottságunkat a mai mérkőzéssel kapcsolatban, de úgy vélem, mindenféleképpen beszélnünk kell a viselekedéséről."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

15 éve
Törölt felhasználó
Én mondom, ha ezután az eset után nem tiltják el Ade-t, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy az FA megkenhető... Elég érdekes, hogy Dudu-t szinte egyből már szívatták, Ade-t meg most így 2 nappal később sem vették még elő... Itt is lesznek szerintem hamarosan nagy bundabotrányok, mint Olaszországban, csak itt maga a futballszövetség lesz bevonva. nem pedig a bírók... Bár lehet azok is :D
15 éve
Törölt felhasználó
Utálom Adebayort. Legalább bocsánatot kért volna. Majd az Emiratesben kifütyülik. Song jól tette, hogy odarúgott neki.
15 éve
Törölt felhasználó
Látjátok az ilyen metcsekre mennyire jó lett volna CANA!!!
Sunderlandban mar kapitán..Szerintem ilyen ugribugri Right-Fillips,meg ez a cigány labdába se rúgtak volna mellette... >:-(
De hát ugye ő se kell,mert van egy gyilkos Denilsonunk :-/
Hattalmas Gratula Rosinak!!
Megyőződésem hogy ez a metcs Wengeren ment el :-/
15 éve
Törölt felhasználó
A legszebb nyilatkozat a világon... Ilyen konszolidáltan megfogalmazni h nem ért a focihoz, és mint ember is egy gusztustalan féreg... Gratula... Egyébként nem hiszem h Ade-t eltiltják... Majd kiderül... De 4-1 nél úgy rúgtam volna fel valameik védő(vagy RvP) helyében hogy legalább annyit kihagyott volna mint Rosicky(ugyanis én nem vagyok olyan elnéző mint Robin) Egy nyomorult féreg akire nem illik az h "ember"
15 éve
Törölt felhasználó
Várom már, hogy az FA eltiltsa!

Szólj hozzá