A Manchester United a francia Le Havre-tól igazolta le Paul Pogbát, és néhány órával azután, hogy a Chelseat két évre eltiltották az átigazolási piactól Gael Kakuta szabálytalan leigazolásáért, a Vörös Ördögök is a célkeresztbe kerültek.

A francia másodosztályban szereplő Le Havre mai nyilatkozatában az áll:

A United rengeteg pénzt ajánlott a játékos szüleinek azért, hogy elengedjék Angliába gyermeküket. A Manchester United rákényszerítette a 16 éves srácot a távozásra.

A Vörös Ördögök kihangsúlyozták, hogy Pogbát nem kötötte szerződés a francia klubhoz, amikor leigazolták, még akkor sem, ha a francia klub az ellenkezőjét állítja.

A Le Havre igazgatója Alain Belsoeur annyit mondott, a FIFA elé viszik az ügyet.

Nem hagyjuk ennyiben, folytatjuk az ügy kivizsgálását!

- mondta Belsoeur a The Daily Mail-nek.

Nagyon súlyos ügyről van szó. Biztosak vagyunk benne, hogy nekünk lesz igazunk, hiszen nem csak a klubunk  de az egész sportág megköveteli, hogy igazságos ítélet szülessen az ügyben.

Évente €5 milliót költünk az akadémiánkra a €12 milliós forgalmunkból. Ez óriási beruházás.

Ezt azért tesszük, hogy megadjuk a lehetőséget a játékosainknak, hogy a kezdőcsapatunkba, nem pedig máshová kerüljenek. Mi értelme lenne a beruházásnak, ha már 16 éves korukban elengedjük a tehetségeinket?

A Chelsea büntetése is egyértelmű jelzés a FIFA-tól, mely szerint meg kell védeni az akadémiákat.

A United időközben nyíltan cáfolta a francia csapat állításait. A klub szóvivője a következőket nyilatkozta:

Az egész egy nagy nonszensz. Mindenben követtük a FIFA szabályzatát.

-

Úgy tűnik, hogy Eduardo eltiltása óta a vetélytársaknak is kijut a büntetésekből. A Chelsea és a Manchester United is évekre kiszorulhat az átigazolási piacról, ami hosszú távon hatalmas előnyt jelenthet az Ágyúsok számára. Persze a Chelsea elleni ítéletet is megfellebbezték elsőfokon, és még azt sem tudhatjuk, hogy a Manchesteri ügy hogyan végződik. Eddig ők röhögtek rajtunk, most majd meglátjuk ki nevet a végén... (a ford.)

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

15 éve
Törölt felhasználó
Így járt! :D
15 éve
Törölt felhasználó
Először eltiltják Dudut ezzel az arsenalt szívatták most meg a chelsea ..
és most a man.unitedet is tönkre teszi az angol focit
15 éve
Törölt felhasználó
Zoli12! Igazad van, hogy a Chelseanak nincsen történelme, de figyeljétek meg, hogy 1-2 év, és tele lesz Magyarország M.City drukkerekkel...így megy ez mostanság...
15 éve
Törölt felhasználó
Bocsi, nem akartam 2x de így küldte el...
15 éve
Törölt felhasználó
zoli12: tudom hogy a Pool nem rossz csapat épp azért írtam! Ha rossz lenne akkor teéjesen mindegy hogy igazolhat vagy nem akkor sem lenne ránk veszéllyel, viszont a Liverpool meg bajnokesélyes szóval azért jó lenne ha tőlük is elvennék az igazolási esélyt!:) Különben csak viccből írtam!:)

Szólj hozzá