05. Vermaelen kiváló idénykezdete

Thomas Vermaelen, az Arsenal újdonsült hátvédje 10 millió euró ellenében érkezett az Ágyúsokhoz. Először azt hihettük, hogy cserének érkezik Londonba, de Kolo Touré távozása után ő lett William Gallas mellett a másik kezdő középső védő, és bebizonyította, hogy rátermett ehhez a feladathoz.

Megkezdődött a Premier League az Everton ellen, és a belga védő azon kívül, hogy remek teljesítményt nyújtott, fejelt is egy gólt Robin van Persie tökéletes beadása után a 6-1-re végződő találkozón.

Az Arsenalnak a Celticen kellett átverekednie magát ahhoz, hogy bejusson a Bajnokok Ligája főtáblájára, és Skóciában kezdődött meg a párharc. Az Ágyúsok két szerencsés góllal nyertek, és ez Vermaelennek is nagyban köszönhető volt, aki magabiztos volt hátul, és remek mentései közül azt emelném ki, mikor az egész pályát átfutva oldalra rúgta ki a játékszert az addig egyedül álló Celtic támadó elől.

Ezenkívül a maradék három meccsen, a Pompey, a Manchester United és a Celtic elleni visszavágón is jó, valamint magabiztos teljesítményt tudott nyújtani.

04. Emirates-kupa győzelem

Harmadszorra is megrendezték Londonban az Emirates-kupát. Idén a Rangers, a PSG, az Atlético Madrid és a házigazda Arsenal küzdött meg a felkészülési torna első helyéért.

Az első játéknapon az Arsenal-Atlético Madrid, és a Rangers-PSG mérkőzésekre került sor az Emirates Stadiumban. Míg a Rangers 1-0-ás sikert aratott a Párizsi alakulat fölött, addig az Arsenal szoros végjátékban 2-1-re tudta fölülmúlni az Atléticot, így Andrej Arsavin duplájának köszönhetően 5 pontot szerzett az első játéknapon.

A kupa második napján az Atlético Madrid a PSG ellen egy 1-1 döntetlent játszott, míg az Ágyúsok meggyőző játékkal 3-0 győzték le a Rangerst Jack Wilshere duplájával és Eduardo találatával. Az Arsenal 11 ponttal másodszor is megszerezte az első helyet, a Rangers 4 pontot gyűjtött, így második lett, míg a 3 pontos madridiak és a 2 pontos franciák a 3., illetve 4. helyen végeztek. A torna játékosának Wishere-t, az Arsenal angol szupertehetségét választották.

03. Párharc a BL-ért

Az Arsenal-Celtic párharc az egyik legérdekesebb párosítás volt az idei BL-selejtezőkön, és két meccsen dőlt el, hogy melyik nagyágyú jut be a legjobbak közé.

Az első mérkőzést Glasgowban rendezték, és az óriási hangulat mellett két szerencsés találatot is láthattunk: Az első félidő végén Cesc Fabregas szabadrúgását követően William Gallas háttal tudta a kapuba juttatni a labdát. A második félidőben sem a hazaiak mellett volt a szerencse, hisz egy szélről jövő beadást követően Gary Caldwell a saját kapujába talált be. Ezzel az Arsenal 2-0-ás vezetéssel várhatta a visszavágót.

A londoni találkozón egyértelműen az Ágyúsok voltak az esélyesebbbek, és saját kapujukhoz szögezték a Celticet. A 28. percben egy jogtalan büntetőt ítélt az Ágyúsoknak a bíró, és a 'sértett' Eduardo ki is használta a lehetőséget. A második félidőben mind a remekül játszó Emmanuel Eboué, mind a csereként beálló Andrej Arsavin is szépségdíjas találatot szerzett, míg a másik oldalon Donati gyönyrű gólja már csak szépségtapasz volt a skótok számára. Az Ágyúsok így meggyőző játékkal, 5-1-es összesítéssel bejutottak a Bajnokok Ligájába.

02. Manchester United 2-1 Arsenal

A harmadik fordulóban máris egyik legnagyobb riválisával, a MU-val találkoztak az Ágyúsok Manchesterben, az Old Traffordon.

Az Ágyúsok egyértelműen jobban játszottak a Manchesternél, és a bíró nem adott meg egy egyértelmű tizenegyest az Arsenalnak, mikor Fletcher rúgta fel Arsavint, majd kézzel ért bele a labdába. Ezt meg is bosszulta az orosz klasszis, hisz óriási gólt ragasztott a hazaiak kapujába.

A második félidő elején Wayne Rooney a tizenhatoson belül feldobta magát, és Mike Dean befújta a büntetőt, amit Rooney értékesített is. Ezuitán is jobban játszott az Arsenal, és egy kapufája is volt Van Persienek. A 64. percben egy szintén jogtalan szabadrúgást fújtak be a hazaiaknak, és Ryan Giggs beadását Abou Diaby juttatta be fejjel a saját kapujába. Ezenkívül a hosszabbításban még elvettek az Arsenaltól egy kérdéses gólt, így Mike Dean közreműködésével a MU tudott győzni.

01. Remek kezdés a Premier Leagueben

Az Arsenal az angol bajnokság nyitófordulójában a tavaly ötödik Evertont látogatta meg, és már a 26. percben vezetéshet jutottak az Ágyúsok a brazil Denilson révén, aki kb. 20 méterről egy lapos kapáslövést eresztett meg, és a játékszer a kapuba került. A félidő végén két beadás után a két középső védő, előbb Thomas Vermaelen, majd William Gallas fejelt gólt.

A második félidő kezdete után 3 perccel a csapatkapitányunk, Fabregas is betalált egy ajtó-ablak helyzetből, majd a spanyol irányító a második gólját is megszerezte szólója után kb. 18 méterről. A meccs hajrájában Arsavinnak csak a kapufát sikerült eltalálnia, ám a jókor jó helyen lévő Eduardo is megszerezte idénybeli első gólját. Ezután még a hosszabbításban Saha megszerezte az Everton becsületgólját, és így a végeredmény 6-1 lett az Arsenal javára.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (41)

15 éve
Törölt felhasználó
Sztem Song nem az a sérülékeny típusú játékos. Sztem végig tudja játszani a szezont kidőlés nélkül. Egyébként meg ott van Denilson, ő is tud klasszis teljesítményt nyújtani.
15 éve
Törölt felhasználó
azigazolásokkal kapcsolatba,vagyis hogy senki se jott,most imádkozzunk hogy SOng nem fog lesérulni...
január egy kicsit bonyolult lesz nélkule :-S :roll:
15 éve
Törölt felhasználó
Iggen sztem is jó ötlet volt.!:D érdekes:D AMugy ne szarjatok már...Igazolunk igazolunk nem nem..nyugiiWenger profi és tudja mit csinál ne rinyáljatok télleg mert már kezdek énis kilennixD beszarni meg nem kell zoli12xD:Dnyugalom,:dénm ár megszoktam:P 8 év alatt ugyh kurva nyugodt vagyok:p
15 éve
Törölt felhasználó
Igen!Igazad van,sztem is hisz a csapatban!Asszem Song cserejet az ANK idejere pedig telen fogja elintezni,csak neh addig keso legyen...
15 éve
Törölt felhasználó
az Arsenal közel 30 milliót kapott azé, mert a BL csoportkörben ottvan.! a Debrecen és az Arsenal közt van különbség.. nem kicsi. az 100%, hogy az Arsenal közel 30 millát kapott, amiből úgy volt, hogy lesz erősítés. Akárhogy is számolom idény nyáron közel 60 millió font ment +ba a kasszába. (Toure+Ade eladása=40 milla.. Vermaelen volt ebből -10= 30m+ az igazolások, aztán jött a BL pénz, meg még ha jól tom, akkor Lassana Diarra realba való igazolásából is kaptunk némi pénzt, mert volt egy olyan záradék abban a szerződésben, amit Lass. Pompeyba való eladásako kötöttek..) aztán még itt van az a pénz, amit Wenger kapott volna átigazolásokra. tehát azt ne mondjuk, hogy pénz nem volt, mert minimum 60 milla ott lett volna még a Vermaelen leigazolásán kívül is.

valami más ok lehet, amé Wenger nem igazolt. talán az, hogy HISZ a csapatban. ha Wenger hisz, higgyünk mi is a csapatban :D ;)

Szólj hozzá