Arséne Wenger szerint a jövő tavasszal bevezetésre kerülő brit adótörvények miatt vége lehet a 'jólétnek' a Premier Leagueben.

Nagy-Britanniában ugyanis, bárki, aki évente több, mint 150 ezer fontot keres, 50%-os adót kell fizetnie a kormánynak - többet, mint bármely más európai országban.

Ezalól természetesen a játékosok sem kivételek.

"Az én nézetem nagyon egyszerű. A Premier League legszebb napjai megvannak számolva a brit adózási törvények, és a font gyengélkedése miatt."

"A példa okán: mondjuk van egy ember, aki 1 millió fontot keres évente, ebből 600 ezret visz haza az adózás után. Ezzel a 50%-os adózási törvénnyel a munkáltatónak 20%-kal kell emelnie a bérét ahhoz, hogy továbbra is 600 ezret vigyen haza. Ez érvényes a futballra is, és ezt nem mindegyik klub engedheti meg magának."

"A focira visszatérve: Spanyolországban a játékosoknak az első öt évben csak 25%-ot kell adózniuk, tehát ezzel a harcot el is veszítettük."

"Franciaországban például olyanok az adózási törvények, hogy főleg a külföldi játékosok érdeklődését keltik fel, és eddig jól használják ki ezt. De itt nem rajtam múlik, hogy megítéljem, vagy bíráskodjak arról, hogy mi a hátránya a Premier Ligának."

"Nem panaszkodhatunk emiatt. El kell fogadnunk a kormány törvényeit, de összehasonlítván a többi országgal, valóban nagy a hátrányunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
aazért baj mert elmennek a sztárok más ligába
15 éve
Törölt felhasználó
ez a lehetö legjobb törvény,amit minel több orszagban bekéne vezetni, sokkal igazsagosabb hogy adokat adoztatsak meg akinek van nem akinek nincs!
15 éve
Törölt felhasználó
Ez miért baj , éhenhalnak ?
Az igazi labdarúgó nem a pénzért csinálja henem mert, szereti ! Aki meg a pénzért csinálja menjen a MC-be
15 éve
Törölt felhasználó
minek kell ilyen vagy akk a többi országba is vezessék be
15 éve
Törölt felhasználó
Én úgy tudom, Spanyolországban is csak az idegenlégiósoknak 25% az adó az első 5 évükben.

Szólj hozzá