Két zseniális menedzser és fantasztikus játékosok egy lenyűgöző arénában... A Premier Liga-idény első igazi rangadója... Igen, Manchester United-Arsenal! A találkozó holnap, magyar idő szerint 18:15-kor veszi kezdetét az Old Traffordon. Nézzük meg különböző szempontokon keresztül, hogy mit várhatunk a derbitől!

Fogadjunk!

A jelentősebb fogadóirodák közül a legtöbb arra lát nagy esélyt, hogy a hazaiak aratnak diadalt a mérkőzésen, az viszont változó, hogy a döntetlenre vagy az Ágyúsok sikerére adnak alacsonyabb szorzót. Szemléltető példának íme a Bwin, az Interwetten, a Sportingbet és a Bet365  odsszai: 1 - 2,05, 2,00, 2,10 és 2,20; x - 3,30, 3,30, 3,20 és 3,30; 2 - 3,20, 3,60, 3,20 és 3,50.

Tavaly

Az előző szezonban összesen négy alkalommal csaptak össze a Vörös ördögök az észak-londoniakkal. Kétszer a bajnokságban, kétszer pedig a Bajnokok Ligájába. A ligában először az Arsenal nyert hazai pályán, 2-1-re, majd gólnélküli döntetlen lett az állás a MU otthonában, míg a BL elődöntőjében Fergusonék oda-vissza verték Wengeréket (1-0 otthon, 3-1 idegenben), így a döntőbe röpítették magukat, ahol aztán vereséget szenvedtek, viszont a bajnoki címet bezsebelték, s a Ligakupát is megnyerték, míg az Ágyúsok trófea nélkül maradtak.

Nyári mozgolódás

Az átigazolási szezon alatt mindkét csapat veszített el fontos játékosokat: a Unitedtől távozott Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez, míg az Arsenalt Emmanuel Adebayor és Kolo Touré hagyta el. Az Ágyúsok mindeddig csak Thomas Vermaelent igazolták le, aki viszont nagyszerűen beilleszkedett a csapatba, míg a Vörös Ördögök megszerezték Antonio Valenciát, Gabriel Obertánt és Michael Owent. Bár a nyár utolsó óráiban még bármi megtörténhet, talán elmondható az, hogy a górcső alá vett gárdáink menedzserei a távozókat nem szupersztárok megszerzésével próbálták pótolni, hanem bíztak a feltörekvő tehetségeikben, s tágabban a jelenlegi keretükben.

Nyitány

Igen jó rajtot vett az Arsenal a szezonban: az Ágyúsok 6-1-re legyőzték az Evertont, 4-1-re a Portsmoutht, illetve 5-1-es összesítésel kiütötték a Celtic csapatát a Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörében. A MU a Birmingham City elleni 1-0-ás győzelemmel indított, majd becsúszott egy kínos vereség a Burnley otthonában, ám úgy tűnik, hogy a Wigan Athletic felett aratott 5-0-ás sikerrel minden visszaállt a régi kerékvágásba.

Orvosi szoba

A Vörös Ördögök közül Rio Ferdinand (comb), Edwin Van der Saar (ujj) és Rafael (váll) fogja kihagyni sérülés miatt a rangadót, míg Nemanja Vidic minden bizonnyal visszatérhet a gárdába. Az Ágyúsok keretéből hiányozni fog Samir Nasri (törött láb), Theo Walcott (hát), Johan Djourou, Łukasz Fabianski (térd), Tomás Rosicky (már felépült, de még nem lesz bevetve), s Cesc Fabregas (térdín), akinek 50% esélye volt arra, hogy pályára léphessen a derbin, de a vizsgálatok nem voltak meggyőzőek, így ő sem lesz ott a pályán. Aaron Ramsey, aki összeszedett egy kisebb sérülést a Celtic ellen, bíztató állapotban van, de a játéka így sem valószínű.

Az aspektusok alapján mindenki eldöntheti, hogy mit vár a mérkőzéstől. Én már csak annyit tennék hozzá, hogy hajrá Ágyúsok és jó szurkolást!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (45)

15 éve
Törölt felhasználó
Sztem rvp-vel nem lenne jó 4-3-3-at játszani inkább diamondot.
pl.:
Almunia - Sagna -gallas- vermaelen- clichy- song- eboué- denilson - Arshavin- RVp -bendő ;)
15 éve
Törölt felhasználó
Amúgy én piroslapra is tippelek. Nem szeretnék tippelni, hogy melyik oldalon, de mostanában a bírók szeretik elbaszni a nagy rangadókat egy piroslappal.
Remélem Rooneyt küldik le :D
15 éve
Törölt felhasználó
Én bízom a döntetlenben, a jelenlegi védelmünkkel szerintem ki tudunk fogni az MU-n.
Van der Saar sérülése viszont felettébb bíztató, ezt ki kellene használnunk. Bízom benne, hogy Dudu, RvP és Arsha borsot tudnak törni a vörösek orra alá.
Egy 1-0-s győzelemnek nagyon örülnék, de ha 0-0, az is jó. Ha kikapunk, akkor ott egye meg a fene őket. :P
15 éve
Törölt felhasználó
Sztem hozzuk a mecset a csatárnak képzelő magát Gallas rúg1-et szinte biztos:D
15 éve
Törölt felhasználó
Ne várjunk azért csodát a kis orosztól! Tisztába vagyunk vele, hogy mire képes, de ő se lehet mindig jó! GO ARSHA, GO GUNNERS!

Szólj hozzá