Az Arsenal a mai Celtic elleni BL-visszavágón egy jogtalanul megadott tizenegyessel szerezte meg a vezetést. A visszajátszásokon jól látszik, hogy a skót csapat kapusa, Artur Boruc nem ért hozzá Eduardo lábához, de miután a csatár elesett, Manuel Enrique Mejuto Gonzalez játékvezető a büntetőpontra mutatott.

Arséne Wenger így vélekedik az esetről:

"Természetesen nem akarok egy olyan büntetőt egyik oldalról sem, amelyik nem volt jogos, viszont odáig nem mennék el, hogy Eduardo szándékosan színészkedett." - mondta Wenger.

"Valóban elesett, de nem tudom, mi volt ennek az oka. De nem hiszem, hogy reklamált volna, ha nem kap büntetőt az eset után."

"Szerintem nem volt jogos a büntető, de abban nem vagyok biztos, hogy Boruc nem fogta-e meg Eduardo jobb lábát."

"Ráadásul úgy vélem, hogy ebben az esetben közrejátszhatott Eduardo elővigyázatossága, főleg a lábtörése után. Majd ezt később megbeszéljük vele."

"Hogy elfogadható volt-e? Soha nem kértem még egy játékosomat sem, hogy színészkedjen a büntetőért. Az viszont előfordulhat, hogy egy csatárnak nincs más módja, hogy elkerülje a kapussal való ütközést, minthogy elessen, ezzel szimulálva."

"Megértem a Celtic álláspontját, mi is éltünk át ilyet. Hogy messzire ne menjek, két évvel ezelőtt mi a negyeddöntőben álltunk szemben a Liverpoollal, majd ott Babel színészkedéséért a játékvezető nekik adott büntetőt. Kirívó színészkedés volt a pályán, mégsem kért tőlünk senki sem elnézést az eset után."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

15 éve
Törölt felhasználó
Utálom ezt a rohadt eduardot,minek dobálja fel mindig magát??Különben is Bendtner sokkal jobb nála,neki kéne kezdenie!!!!!!!!!!!!!!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Jajj haggyuk már haggyuk már.Megin előjön mint ami a pompey ellen volt.ez már nm változtat a mccsen.aakkor is utánna kezdték el izélni h most Gallas szabálytalan volt vagy nem.Semmit nem változtat már,viselkedjenek már ugy mint egy sport ember,kikaptak ennyi kiestek mit kell kifogásokat keresni?
AMugy meg Ericescnek igaza van.az a büntető amit a bíró megad.nem pedig az amit a Celtic akar.xD
15 éve
Törölt felhasználó
Kicsit túl komolyan veszik az esetet... Sajnos az ilyen dolgok együtt járnak a focival, néha mindenki szokott "színészkedni". Most éppen Eduardo repült el magától. Nem kell ezen kiakadni.
15 éve
A sorsolással valamit baszunk az oldalon is. :)
Nagyon sajnálom, hogy a saját arsenalos kollégák (egyes fórumukon, klubokban) csalónak nevezik Eduardót. 2-0-ás összesítésbeli előnyben miért pont nekünk kellett csalnunk??
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem sem volt jogos, de hány olyan gólt/büntetőt kaptunk már ami nem volt jogos... Ennyi csak jár nekünk is!

Szólj hozzá