Egy újabb kis időutazásra indulunk, ahol előveszünk egy 1998-as, Old Traffordon aratott győzelmet.

Az Arsenal akkori győzelme azt jelentette, hogy 6 pontra növelték előnyüket a bajnokságban, két hónappal a szezon vége előtt. Ez a pontelőnyük úgy volt meg Wengeréknek, hogy három meccset nem pótoltak be, tehát abszolót favoritok voltak.

Marc Overmars volt a meccs hőse, aki a 79. percben szerezte meg a vezetést, így összetörte a Unitedet. Nemcsak ez a meccset nyerte meg az Arsenal, hanem később bajnok is lett.

Az is nagy momentum volt, amikor Overmars betalált, de ne feledkezzünk meg a kitűnő védelmünkről sem. Alex Manninger, az akkori kapusunk nem kapott gólt, ráadásul David Seamant pótolta ezen a meccsen. Egyetlen csapat sem képes bajnokságot nyerni egy kiváló védelem nélkül. Winterburn és Adams voltak a nagyjai a hátsó alakzatnak, akik a képen is láthatóak.

A kép:
http://www.arsenal.com/news/news-archive/freezeframe-man-united-0-1-arsenal-1998

Az Arsenal csapata a MU ellen 1998-ban: Manninger - Dixon, Keown, Adams, Winterburn - Parlour (Garde), Petit, Vieira, Overmars - Wreh (Anelka), Bergkamp

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Ez a Manninger a mostani Juventusos Manninger!
15 éve
Törölt felhasználó
Várom a holnapot:P Amugy ez a Manninger az apja vagy rokona annak a manningernek aki a Juveba véd?asszem a Juvéba van.és Ausztiai válogatott asszem
15 éve
Törölt felhasználó
De boldog lennék ha nyernénk mert egy riválist győznénk le és ha bajnokok akarunk lenni akkor ezeket a meccseket is nyerni kell.
15 éve
Törölt felhasználó
lehet h almunia mindig kap 1 gólt deh ha megnyerjük a meccseket nem érdekes:D:D
15 éve
Törölt felhasználó
Egy 0-1nek nagyon örülnék megint! Mindegy hogy hogy, csak nyerjünk, muszááááj!

Szólj hozzá