Lássuk Wenger véleményét...

...vajon le kellett volna-e küldeni Gallast a második félidő elején?

Őszintén szólva nem tiszta nekem a helyzet. Nyilvánvalóan mindig fél az ember kívülállóként döntést hozni, de soha nem tudja, hogy például ki húzta kinek a mezét először. A lassított felvételeket kell majd megnéznem, hogy ki tette ezt jelen esetben. Talán ez csapta be Gallast, nem tudom. Nem tűnt teljesen nyilvánvalónak nekem ez a dolog.

...a gólokról és a győzelemről...

Mindig érezzük, hogy tudunk gólokat rúgni. Az a helyzet, hogy az első két meccsünkön tíz gólt szereztünk, és ez lehetett volna több is. Úgy gondolom, hogy briliánsan kezdtük eleddig a szezont. Ez pedig újabb magabiztosságot és önbizalmat ad. Az első hét is nagyon sikeres volt a két idegenbeli meccsünkkel, a jövő hét pedig még izgalmasabb és érdekesebb lesz, hiszen vár ránk egy-egy mérkőzés a Celtic és a Manchetser United ellen.

...arról, hogy vajon az Arsenal bajnoki esélyesnek számít-e...

Nos, túl korai ezen filozófálni. Azt mondtam, hogy körülbelül 10 bajnokit kell megvárni ahhoz, hogy képet kapjunk az erőviszonyokról. Sajnos lesz egy hetes szünetünk a Manchester United meccset követően, aztán a Man City otthonába látogatunk. Nem teljesen nyűgözött le a bajnokság szervezőinek a döntése, ugyanis az ezen a héten megrendezett hétközi fordulók miatt a fél liga fordulóhátrányban van. Szerintem máshogyan kellett volna megközelíteni ezt.

...arról, hogy vajon az Arsenal gyorsabban passzolgat-e...

Úgy érzem, hogy elég helyet hagyunk a középpályáasinknak, hogy az ellenfeleink kapuja előtt lehessenek és gólokat szerezzenek. Ilyen téren mindenképpen veszélyesebbnek számítunk. Ha kielemezzük a játékunkat, az látszik, hogy a csatáraink inkább előkészítenek, mintsem gólt rúgnak. Ez persze függ a játékstílustól is...

...Abou Diaby hasonlóságáról Patick Vieirához...

Abou egy sokkal támadóbb felfogású játékos, de ha úgy dönt, hogy a védekezésben vesz rész, akkor pontosan ugyanolyan, mint Vieira. Valamikor, amikor Gallas előre megy, Denilson játszik középhátvédet, és akkor Diaby védekező középpályás. A labdaszerzéseknél pontosan ugyanolyan, mint Vieira. Viszont Abou zseniálisan tud stílust váltani a védekezésből a támadásra, kaputól-kapuig, ez az ő fantasztikus erőssége. Senki nem tud vele lépést tartani, amikor kontrázunk. Egyszerűen fantasztikus.

...Diaby frusztrációjáról...

Kilenc hónapig volt sérült. Itt van velünk három éve, és ma láthattuk őt a 100. arsenalos meccsén, ez azt jelenti, hogy rengeteg időt töltött a pályán kívül. Különféle kisebb problémái voltak, de nagyon keményen dolgozott a nyáron. Ez az ő éve lehet, mert nagyon jól felkészült, nagyon erős, és neki a PL jelenti a nagy álmot.

...arról, hogy mennyire szeretné bebizonyítani a kritikusainak, hogy tévedtek...

Az elmúlt meccsek kétségtelenül nagyon sok elégedettséget adtak nekünk, de el kell fogadnunk, hogy ebben a szakmában egy-egy kérdésre a válasz mindig az, hogy nyerjük meg a következő meccset. A mi játékunk annyi, hogy 'fogjuk be, hagyjuk, hadd beszéljen mindenki más, csak nyerjük meg a következő meccset.' Ez a legjobb, amit megtehetünk.

...az Emirates hangulatáról...

Úgy érzem, hogy a rajongók is pozitívabbak. Ma nagyon sok remek pillanat volt a meccs alatt, még akkor is, ha néha egy picit laposabbak voltunk. Az ember azt érezte, hogy a közönség teljes mértékben a csapat mögött van. Próbálunk valami különlegeset csinálni a stadionban, hogy az egész hely még melegebb, még barátságosabb legyen, és ennek ez az ingyenes sál is a része, amit a rajongóknak adtunk. Sokkal több újdonság lesz - bár ez nem tőlem függ -, ugyanis nagyon különlegessé szeretnénk tenni ezt a helyet.

...a kevés csatáttól származó gólokról...

Ez egy olyan meccs volt, ahol mindenki támadott. Robin van Persie középen játszik, mert elég helyet tud teremteni, nagyon gyors észjárása és technikája van. Ez egyben azt is jelenti, hogy remek passzokat tud adni, ezt láthattuk Ramsey esetéből is. A csatáraink jelen pillanatban előkészítők. Eduardo is gólpasszt adott Diabynak. Számomra egy jó csapatban mindenki tud gólt lőni. Egy jó csatár pedig nem csak gólt lő, hanem gólpasszokat ad. Jelenleg több asszisztod adnak, mint gólt rúgnak, de tudom, hogy Eduardo és van Persie is fog még gólokat ünnepelni. Jelenleg nagyon boldog vagyok azzal, hogy a csatáraink nem szerzenek gólt, a csapat mégis így tesz, ráadásul nem is keveset.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
engem se érdekel ki lővi eddig egyetlen egy csatárunk lőtt gólt tét meccssen DUDU
de a védelmünk és a középpályánk nagyon erős ez jó és bendtner rvp arsha pedig bár mikor tudnak gólt lőni
úgy hogy mindenki nagyon gól erős nálunk
15 éve
Törölt felhasználó
Mu ellen fog játszani nem kell itt parázni:P Celtic ellen kihagyja de majd Ramsey megoldja helyette:D Amugy nem biztos h annyira nehéz lesz lehet h a kp motorja de megpróbálni mglehet:D bizzunk a többiekbe :red:
15 éve
Törölt felhasználó
Fabregas nélkül nagyon nehéz lesz az MU ellen!! :-S
15 éve
Törölt felhasználó
nagyon jó meccs volt fiuk!!! ezaz szép győzelem így tovább!! Kár hogy denilson nem volt valami ó az a fontos hogy folyamatosan jó teljesítménye legyen a csapatnak!! Diaby jó volt a Celtic elleni meccsen is a végén amikor bált! Vermaalen,Gallas,Fabregas,Diaby,Clichy, ők folyamatosan jó formában vannak!! remélem nyerünk az Old Trafford-on az kész a tökély lenne de én nekem elég lenne egy győzelem de semmiképp ne kapjunk ki!! Go Gunners! Szombaton nagy derbi nagyon nehéz meccs lesz az eddigi legnehezebb egy jó MU ellen!! Remélem Fabregas szombaton már játszani fog a francba ezekkel a sérülésekkel
15 éve
Törölt felhasználó
kit érdekel hogy ki lövő a gólokat az a fontos hogy minl több meccset nyerjünk meg és úgy gondolom hogy PL gólkirály közelében nem lesz Arsenal csatár bár minden meglehet, de mindenki rész fog venni a gólgyártásban a győzelem a fontos nem az hogy ki lövi a gólokat ja és nem érdekel a az MU ellen egy védőnk vagy a védőink lövik a gólokat az a fontos hogy nyerjünk!! Go Gunners!!

Szólj hozzá