A hétközi Bajnokok Ligája meccs miatt fordulóhátrányba került az Arsenal a legfőbb riválisokkal szemben, ám ez cseppet sem zavarta az ágyúsokat, hiszen újabb magabiztos formával 4-1-re győztek a jelenleg gyenge formában játszó Portsmouth ellen.

Mivel Wenger szerint a Celtic elleni visszavágó akár komoly meglepetéseket is tartogathat, nem kevesebb, mint négy poszton változtatott a keddi meccset követően, ennek értelmében ma Kieran Gibbs, Emmanuel Eboué, Abou Diaby és Eduardo kezdhetett Clichy, Sagna, Song és Bendtner helyein.

A találkozó mindvégig az Arsenal ütemében folyt, az eredménytől függően kezdtek el támadgatni, vagy edzőmeccset tartani az ágyúsok.

Az első gólra a 18. percig kellett várni, amikor Eduardo, egy remek megkerülős cselt követően Abou Diaby elé passzolta a labdát, aki kapásból James kapujába talált - ezzel 1:0 a hazaiaknak.

Három perccel később egy Portsmouth támadást követően kontráztak az arsenalosok, majd Emmanuel Eboué passzát ismét Diaby értékesítette. A francia középpályás már a Celtic elleni meccsen is villogott, a két gólja pedig külön emlék marad a számára, hiszen ez volt a 100. meccse az Arsenal színeiben.

Innentől kezdve a mérkőzés sokkal inkább hasonlított egy edzőmeccsre, amire az Arsenal könnyen ráfázhatott volna, ugyanis a Portsmouth egy Kaboul-góllal visszatért a harcba. A korábbi Tottenham-védő Belhadj labdáját fejelte szépen Almunia kapujába, a spanyol hálóőr ugyanis lemaradt az akció végén.

Ekkor az Arsenal ismét rákapcsolt, csakhogy a félidőhöz érkezett a meccs.

A második félidőben komoly cserét hajtott végre Wenger, igaz kényszerből: a csapatkapitány Cesc Fabregas jött létre, a spanyolt Aaron Ramsey váltotta. Az előzetes hírek szerint Fabregas kapott egy rúgást a lábára, ezért nem tudta folytatni a játékot.

Ebben a játékrészben történt egy érdekes eset: egy Portsmouth támadásnál Utakát szerelte William Gallas, ami sokak szerint egy piros lapos szerelés volt, de a játékvezető, Steve Bannett továbbengedte a játékot.

A folyamatos Arsenal-támadások révén az 51. percben érkezett az újabb gól: egy szabálytalanságot követően Andrey Arshavin ívelt be, amit Thomas Vermaelen rúgott rá. A labda azonban William Gallas arcáról vágódott James kapujába, így a francia ismét gólszerző, és ezzel a találatával vezeti a házi góllövőlistát. Három meccsből három gól - nem rossz teljesítmény annak függvényében, hogy a télen sokan szerették volna, ha Gallas távozik az Arsenalból...

Az utolsó találatra a 69. percig kellett várni, ekkor Robin van Persie remek passzából a csereként beálló Aaron Ramsey szerzett gólt. A walesi titán remek helyzetfelismerésének és technikájának köszönhette a gólját, nem hibázott az 1:1-ben való lehetőségnél.

Arséne Wenger a 70. percben két cserét hajtott végre: Eduardo és Arshavin helyére jöhetett Nicklas Bendtner és Fran Merida, ezzel is jelezvén, hogy Wenger tartalékol még a szerdai BL-visszavágóra, és a jövő heti Manchester United elleni rangadóra.

S bár az Arsenal ezt követően a fiatalokkal is eljutott a helyzetekig, maradt a végeredmény: Wenger alakulata ezidáig felfeltartóztathatatlan a bajnokságban, a 4-1-es győzelmükkel a fordulóhátrány ellenére is visszavették a tabellán az első helyet +8-as gólkülönbséggel.

Folytatás a jövő héten ismét két meccsel: előbb szerdán a Celtic elleni BL-visszavágóval, majd egy szuperrangadóval a Manchester United ellen folytatódik az Arsenal menetrendje. 

JEGYZŐKÖNYV: 

Kezdők: Arsenal: Almunia (GK), Eboue, Vermaelen, Gallas, Gibbs, Denilson, Diaby, Fabregas, Arshavin, van Persie, Eduardo.

Portsmouth: Belhadj, Distin, James (GK), Kaboul, Kanu, Kranjcar, Mokoena, Mullins, Piquionne, Utaka, Wilson.

Cserék: Arsenal: Mannone, Sagna, Clichy, Song, Merida, Ramsey, Bendtner.

Portsmouth: Van Borre, Nugent, Hughes, Begovic, Basinas, Ritchie, Ward.

Gólok: Diaby ('18, '21), Gallas ('51), Ramsey ('68), ill. Kaboul ('37).

Sárga lap: Diaby ('90) Piros lap: -

Játékvezető: Steve Bennett

A mérkőzésre 60 049 néző volt kíváncsi.

Meccs embere: ki más, mint a 100. arsenalos meccsén játszó Abou Diaby? Pazar gólok, igaz a végére kicsit ő is kiengedett.

Legjobb védés: Almuniának nem sokat kellett akcióban lennie, így David James védése lett a legjobb, amikor az angol kapus van Persie helyzetét hárította.

Legszebb gól: Diaby első találata. Nemcsak a gól szépségdíjas, hanem Eduardo megkerülős csele is az volt, amiből később gólpassz is lett.

Kérdéses pont: vajon Gallasnak piros lapot kellett volna kapnia a második félidő elején bemutatott szereléséért?

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

15 éve
Törölt felhasználó
jó ez a csapat de a mu ellen mindenkinek be foglyuk bizonyítani hogy bajnokok is lehetünk :coolsmile:
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Athlon számukra jó az a 3 támadás. Kitettek magukért. :)
15 éve
Törölt felhasználó
Norbon...no comment. Ennél szoktunk mi jobbak lenni nem értem miért hagyta ki Songot Wenger mester de biztos megvolt rá az oka..sztem nem volt baj a csapattal :red: Rmélem kitömjük a Muuu.t :red: :D 🧀 ;) :roll:
15 éve
Törölt felhasználó
a hátsó alakzat a szezonbeli elso két meccsen elkényeztettek bennunket, most picit nekem sebezhetobbnek tuntunk hátul ennyi...szerintem hiányzott Song, s ez volt ennek az oka...Song az az egyén a jelen csapatban, akinek a hiánya leginkább meglátszik majd a csapat teljesítményén, mert nincs megfelelo cseréje, mert Diaby és Denilson nem tipikus vkp...kellene egyet venni, már tobbszor mondtam, de Wenger nem hallgat rám:))
15 éve
Greg, persze, a Portsmouthnak volt kemény három támadása.

Szólj hozzá