Lássuk Wenger véleményét a...

...a csapata teljesítményéről:

Úgy érzem, hogy kiélezett küzdelem volt. Alapvetően mi domináltuk a játékot, de a Celtic folyamatosan nyomás alatt tartott bennünket: jól kezdeményeztek, harcoltak, és remekül próbáltak kontrázni. A végén, függetlenül ettől az erőfölénytől, két szerencsés góllal nyertünk. Nagy harc volt az egész meccs alatt, és egy erős Arsenalra volt szükség ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. A közönségen és a játékosokon nem múlt semmi, úgy érzem, hogy egy átlagos teljesítménnyel nem nyerhettük volna meg a mérkőzést.

...arról, hogy a 2-0-ra elég lehet-e a továbbjutáshoz:

Jó kis előnyünk van, de ez az egész 180 percről szól, és még 90 hátra van. Úgy akarunk továbbjutni, hogy mindkét meccsen jól játszunk - ez a célkitűzésünk. Meg akarjuk nyerni az otthoni meccsünket is, és természetesen ott akarunk lenni a csoportkörben is. Erős helyzetben vagyunk, és most be akarjuk fejezni, amit elkezdtünk.

Úgy gondolom, hogy biztosra meg kell nyernünk az otthoni meccsünket, hiba lenne úgy hozzá állni, mint ha tét nélkül játszanánk. Hiába a kétgólos előnyünk, be akarjuk fejezni a munkát.

...a jó szerencse megérdemléséről:

Úgy hiszem, hogy egyszer, vagy kétszer hiába tudtuk őket kregetni hátul. Valóban picit szerencsések voltunk a gólokkal, ugyanakkor balszerencsések voltunk a helyzeteknél, főleg a második félidő elején, hiszen elrontottuk az utolsó passzt, vagy kihagytuk a ziccert. A dicséretet persze megérdemli a csapat, hiszen nem engedtünk fel még 1-0-ás vezetésnél sem, továbbra is nyomás alatt tartottuk őket. Ez egy nagyon pozitív hozzáállás volt.

...a különleges légkörről a Parkheadben:

Az én benyomásom az, hogy a légkör kiemelkedő volt. Még jobb is volt, mint a Premier Ligában. Az emberek sportszerűek voltak, miközben a Celtic végig jól szervezetten játszott, soha nem adták fel, még 2-0-nál sem. Csak néhányszor szabálytalankodtak, akkoris szükségből, de összességében lenyűgözött az ő hozzáállásuk is.

...a sokra tartott Aiden McGeadyről:

Nagyon jó meccse volt. Picit meglepett bennünket, hogy Samarassal együtt kezd, méghozzá mindketten középen. Nagyon sok hosszú labdákkal próbáltak meg akcióba lendülni, de jól zártuk a támadásaikat. Aiden a legjobb angol kluboknál is tudna játszani.

...arról, hogy az Arsenal lett az első angol csapat, amely legyőzte a Celticet, majdnem 26 év után:

Fantasztikus hozzáállásunk van, és folyamatosan nyomás alatt tartottuk a Celticet, ez jelentősen hozzájárult a győzelemhez. Nem engedtük, hogy a saját játékukat játsszák, nagyon jól belezavartunk a stílusukba.

...a Celtic és Rangers esetleges csatlakozásáról a PL-hez:

Nos, ez nem tőlem függ. Szerintem viszont a Celticnek és a Rangersnek továbbra is életben kell tartania a skót ligát. Ez az, amiért maradniuk kell.

...a találkozó fizikai részéről:

Úgy vélem, volt egy pár csúnya szabálytalanság. A játékvezető először nem nagyon akarta ezeket lefújni, de utána egyre több ilyen lett. A játékosok elkötelezettségével azonban meg vagyok elégedve, annak ellenére, hogy fizikálisan mennyire nehéz volt a Celtic játékosai ellen játszani. Meg tudom érteni az ő álláspontjukat is, de ami jobban érdekes az az, hogy hogyan válaszoltunk erre a pályán. Úgy érzem, sikeresen helyt álltunk.

...Thomas Vermaelen gyors beilleszkedéséről:

Nos, én is meglepett vagyok. Hosszú felkészülésen van túl, ahol láthattuk a fizikai erősségét, és a mentalitását. Amikor kell, mindig ott van. Nagyon jó felépítésű játékosról van szó, mind fizikálisan, mind technikailag. Érdekes egy ballábas játékost alkalmazni a védelemben, ez megint új lehetőségeket ad a középpályásoknak.

...William Gallas és Alex Song teljesítményéről:

William fantasztikus volt. Ismét remekül játszott, kétségtelen, hogy az elmúlt két év legjobb formájában van.

Az elmúlt két meccsen Song hihetetlenül jó. Meg tudja nyerni a csatáit, és nem csak a fizikai fölényének köszönhetően, hanem jól látható, hogy a labdával is jól bánik, mindenfajta szabálytalanság nélkül. Ez egy nagyon érdekes képesség.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

15 éve
Törölt felhasználó
Vermaelen hatalmas igazolás volt!!!:O:D nagyon meglepett!!
Eduardót sztem féltette Wenger a favágók ellen!!
A középpályát Denilson és Song megoldja h Fabregas tudjon támadni és Denilson is fel tud mellé zárkózni!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem is amúgy Arshanak a középpályán a helye! Hétvégére ezt szeretném:

Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
Song
Fabregas-Arshavin
Bendtner-Eduardo-van Persie
15 éve
Törölt felhasználó
ricsó jól mondja, hollandiában is szélő csatár és ott nagyon is jól megy neki
Bendtner meg középen jobban is játszana sztem,meg tudna fejelni is
15 éve
Törölt felhasználó
Song tényleg hihetetlenül jó, egyszerűen akárkit megállít szabálytalanság nélkül, ráadásul olyan cseleket tol az utóbbi időbe, hogy én teljesen eldobom az agyam! Hihetetlen a srác! Am Gallas és Vermaelen is nagyon-nagyon jók! Sagna ismát jó volt, kezdi a régi formáját mutatni! GO GUNNERS!
15 éve
Törölt felhasználó
Song a legjobb!!:D:DImádom:P

Szólj hozzá