Holnap, magyar idő szerint 20:45-kor megkezdődnek a Bajnokok Ligája negyedik, s egyben az utolsó selejtezőkörének meccsei. A
mérkőzések kifejletét érintő kérdések még megválaszolatlanok, ám az már most is kijelenthető, hogy a Celtic-Arsenal ígérkezik a forduló legpikánsabb összecsapásának, hisz a Kelták és az Ágyúsok esetében két patinás brit klubról kell beszélni. Az 1888-ban alapított Celtic 42-szeres skót bajnok, s egyszeres BEK-győztes, míg az 1886-ban alapított Arsenal 13-szoros angol bajnok, s egyszeres BL-döntős.

A találkozó tehát nagy csatát ígér, amely alatt Arséne Wenger legénysége minden bizonnyal rá akarja majd erőltetni a technikai képzettségen, jó helyezkedésen, s gyorsaságon alapuló játékstílusát az igazi 'angol focit' játszó hazaiakra, akik valószínűleg nem csak a védekezésre fognak hangsúlyt fektetni, de sokkal egyszerűbb módszerekkel próbálnak majd gólokat szerezni, mint a vendégeik.

Ebbéli szándékukban a Celtic Parkba kivonuló rajongóik nyújthatnak majd segítséget Tony Mowbray játékosainak, akik a mérkőzés előtt elmondták, hogy csöppent sem érzik irreálisnak azt a célt, hogy sikert arassanak az Ágyúsok ellen. A Keltákkal ellentétben az észak-londoniak finoman nyilatkoztak: dicsérték az ellenfelüket, kifejtették, hogy nehéz meccsre számítanak, de azért a bizakodásuknak is hangot adtak.

Reménykedhetnek is az Arsenal játékosai, hisz a hétvégén 6-1-re legyőzték az Everton gárdáját, s azóta Theo Walcott és Abou Diaby is csatlakozott a 'játékképes Ágyúsok táborához'. A Celtic is győzelemmel, méghozzá az Aberdeen elleni 3-1-gyel hangolt az BL-selejtezőre, ám a skótoknak felemás híreik vannak a csapatukat illetően: Gary Caldwell újra fitt, Glenn Loovens közel áll ahhoz, hogy játékképes legyen a sérülését követően, ám Stephen McManus kidőlt a sorból.

A csapatkapitány kiesése mindenképpen nagy érvágás a vendéglátók számára, de a másodszámú vezér, Caldwell minden bizonnyal erélyesen fogja vezetni a Kelták védelmét az Ágyúsok tüzéreivel szemben.

Az ütközetet élőben adja a BL-debütáns TV2, ahol fél órával a meccs kezdete előtt fog megkezdődni a beharangozás.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
fiuk készüljetek fel hogy egy a szezon is tele lesz sérülésekkel szóval ne legyenek nagyra törő vágyaink bár én nem tartom lehetetlennek a PL vagy/és az FA kupa megnyerését de a Liga kupa sem annyire lehetetlen viszont a BL az más az nagyon nehéz!! Go Gunners!! Ma nyerni kell!!!!!!!!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
A Caltic Parkban támadóbb lesz a Celtic, hisz ott van esélyük nyerni, de az Emiratesbe valjuk be nem sok... Attól félek h lesznek sérültek a meccs végén, ezt az egyet nagyon szeretném elkerülni!
15 éve
Törölt felhasználó
sztem az rtl es vb színvonala nem volt rossz;)
15 éve
Törölt felhasználó
:D Vincze Ottó lesz am.
15 éve
Törölt felhasználó
Kíváncsi vagyok a közvetítés színvonalára, de ha olyan lesz, mint az RTL Klub-féle vb, akkor még lehet, hogy a stream mellett maradok. Remélem, hogy a szakértő nem a Fekete Laci lesz...

Szólj hozzá