Arséne Wenger dícsérte csapata érett játékát, miután elismerte, meglepődött az Everton elleni, idegenbeli 6-1-es alázáson.

Az Ágyúsok stílusosan kezdték az új bajnoki idényt a Goodison Parkban, hiszen Cesc Fabregassal az élen, mindkét félidőben 3 gólt szereztek.

Wenger csapatát már sokszor leírták a nyáron, miután eladta Emmanuel Adebayort és Kolo Tourét is, most azonban büszke arra, ahogyan csapata válaszolt az éles kritikákra.

Az Ágyúsok menedzsere elismerte, hogy az Everton átlagon alul teljesített, de örült annak, hogy az új idény ilyen nagyszerűen kezdődött csapata számára.

Meglepett a végeredmény, főképp azért, mert a Goodison Parkban játszottunk

- mondta Wenger.

Az Everton nem azon a szinten játszott, ahogy általában szoktak ellenünk. Úgy látszik a válogatott meccsek kicsit bezavartak a felkészülésükbe.

Mi azonban jó hozzáállással, csapatszellemmel és összhangban léptünk pályára, nem hiába győztünk.

Két jó játékost, két nagy játékost vesztettünk el a nyáron a Manchester City javára, de amikor a nagy játékosok tovább állnak, új utakat nyitnak meg a feltörekvő játékosok előtt, akik ilyenkor bizonyíthatják igazán tehetségüket.

Az emberek többsége leírt minket. A fontos azonban nem az, amit mások mondanak, hanem az, amit mi.

Elég furcsa azt hallani, hogy a meccs előtt még esélytelenek, míg a meccs után már szuper-favoritok vagyunk. A legreálisabb nyilatkozat azonban az lenne, hogy bár ez még csak az első bajnoki volt, a jövőben is arra fogunk törekedni, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

Érettebbé váltunk, és ez jó alapot adhat a folytatáshoz, és ahhoz, hogy megmutassuk mit tudunk.

A meccs előtt mindenki leírt minket, majd most 6-1-re győztünk, igen különös.

Eddig azt mondogatták, nem elég erős a keretünk, most épp az ellenkezőjét próbáljuk bebizonyítani.

A mester a következőket is hozzátette:

Az Everton átlagon alul teljesített, mi azonban az első játékrészben szinte minden helyzetet kihasználtunk, amit csak lehetett. Ők azonban fizikailag kicsit laposnak tűntek, ennél sokkal jobb erőben szoktak lenni.

Az erő hiányzott a csapatukból, mi pedig jól ki tudtuk használni ezt a legelejétől fogva.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Igen, büszke vagyok a csapatra!!! Rég volt már bajnokin ilyen jó meccsünk! Utoljára a Derby ellen 2008-ban, az azthiszem 7:2 lett!
15 éve
Törölt felhasználó
Sztem ilyen felállásunk volt:
4-1-2-2-1, amiben volt egy mélyszűrő (Song), egy szűrő (Denilson), egy irányító (Cesc), két szélső, akik simán játszhattak csatárt is (Arsha és Bendtner), és egy befejező (RvP). És sztem Songnak nem volt olyan sok dolga, sztem Denilson nagyon jól szűrt, és én még mindig azt mondom, hogy nagyon magabiztos, még ha nem is ő adja a nagy passzokat, neki elég, hogy megszerzi, és odaadja Fabregasnak. Bendő pedig iszonyat szimpatikusan játszott. Mindig visszazárt, többször, mint Arsha. De ki kéne próbálni azt is, hogy mi van, ha RvP-t vonjuk vissza, és Bendő vagy Dudu a befejező!
15 éve
Törölt felhasználó
Hát igen, az alap megvan a folytatáshoz és ez a meccs biztosan megnövelte a játékosok önbizalmát! Most a Celticre kell koncentrálni, nem lesz könnyű meccs! Jó lenne ha már idegenben el tudnánk dönteni a továbbjutást!
15 éve
Törölt felhasználó
a tegnapi meccs embere Song volt, az biztos.elképeszto mennyiséget futott (jó szokásához huen),sok labdát szerzett,pontosan passzolt,s amivel nagyon meglepett,hogy rengeteget csiszolt technikáján (szinte ragadott a labda a lábához)...a szezon elott párszor írtam, kell venni egy vkp-t, s most is azon vagyok, hogy kell, mert akkor leszunk csak bajban ha Song lesérul (Denilson,Diaby nem tipikus vkp)... Song kiváló teljesítménye nem lepett meg, Vermaelené annál inkább:))áradt belle a magabiztosság,s mellette Gallas is jó volt...kemény volt,honfitársának Felaininak(vagy hogyírják)egyszer-kétszer nagyon odalépett, a gól csak hab a tortán...jó vétel volt, úgyhogy most én már bízok a Mesterben,ha azt mondja nem kell senki, akkor nem kell...én valahogy úgy érzem, a télen veszunk valakiket,elobb nem...ja és végre láttam Chamakhot focizni, s tetszett nagyon...biztos itt fog kikotni, de lehethogy csak télen
15 éve
Törölt felhasználó
nem szeretném az Arsenal tegnapi teljesítményét valamily módon lejjebb értékelni, de Wengernek tutira igaza van, az Everton teljesítménye kritikán aluli volt...fizikailag totálisan lenn voltak, s 3:0 után lelkileg is kikészultek...Moyeséknek nem úgy sikerult a felkészulése mint Wengeréknek:))...mindenki a 4-3-3 felállást emlegette a szezon elott, nekem nem ment a fejembe,hogy fog Wenger vkp-t beépítteni ilyen felállásba,s lám ott volt Song (nemcsak hogy ott volt,de elképeszto nagyot FOCIzott)...a 4-3-3 valójában 4-5-1 ahol az ellenfél erejétol fuggoen a két szélso csatárt,vagy kozéppájást játszik...szoval nagyon gyorsan lehet 4-3-3-ból 4-5-1 vagy fordítva,a lényeg hogy 3 kozépso kozéppájás van a pályán...nekem nagyon tetszik ez a felállás...

Szólj hozzá