Az Arsenal a Goodison Parkba látogatott a mai napon. Az Arsenal a nyár folyamán egy új, 4-3-3-as formációt vett fel. A mai meccsen ebben a felfogásban játszott a csapat.

Az Ágyúsoknál több sérült is volt: Diaby, Nasri, Fabianski, Walcott és Rosicky.

Az Arsenal kezdőjében többek közt helyet kapott a nyári szerzemény, Thomas Vermaelen, Denilson és Bendtner is.

A meccset talán az Everton kezdte jobban, de az Arsenal védelme minden egyes támadásukat visszavert. Vermaelen és Gallas olyan falat alkotott az Arsenal védelmében, amelyet a földön és a levegőben sem tudott áttörni az Everton.

Az első gól váratlanul jött. Bendtner cselezett a jobb oldalon, majd Cescnek passzolt, aki sarokkal tette tovább a labdát és az érkező Denilson nagy erővel kapásból eltekert a hosszúba.

A következő gól előtt Bendtner ellen követtek el szabálytalanságot. A szabadrúgást van Persie végezte el, majd a hosszún érkező Vermaelen továbbított fejjel a kapuba. 0-2. A belga játékos első Arsenalos tétmeccsén gólt szerzett.

A következő gól is pontrógásból született. Fabregas végezte el a szabadrúgást és középen Gallas érkezett üresen, majd bólintott Howard kapujába. 0-3.

A félidőben 0-3-as eredménnyel mentek a csapatok az öltözőbe. A félidő elején egy Everton támadást szűrtek meg a védekező játékosok, majd Arsavin kötényt kiosztva passzolt Denilsonnak, aki továbbított Persie felé, majd a holland csatár az Everton védőjének lábai közt passzolt a középen üresen érkező Fabregas felé. Cesc nyugodtan lőtt és a labdája a kapus lábai között gurult a kapuba. 0-4.

Az 5. gól egy Almunia védéssel indult. Manu hosszú kidobását követően Cesc lőtt kb. 18 méterről, így az eredmény 0-5-re módosult.

A 6. gól előtt már pályán volt Eboue, Ramsey és Eduardo is. Eboue cselezgetett az Everton 16-osán belül, majd Arsavinnak passzolt. A Kobold egy cselt mutatott, amelyre 3-4 Everton védő is elmozdult, majd Arsa kapura emelt, majd az emelés kapufát talált és az érkező Eduardo a kapuba továbbította a kipattanó labdát.

A meccs 92. percében Saha szépített, így a meccs 1-6-ra végződött.

Összességében elmondhatjuk, hogy az Arsenal minden téren meglepetést okozott. A mai meccs képe alapján elmondhatjuk magunkról, hogy a Wenger által favorizált 4-3-3-as formáció illik az Arsenal stílusához. Az Arsenal védelme ma bombaerős volt, a fiatalok (Song, Denilson és Bendtner) abszolút érett játékot mutattak.

A mai meccs után bizakodóan nézek a jövőbe!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (33)

15 éve
Törölt felhasználó
Azért is kimondom: Én megmondtam!!! :D:D:D Csak azért mutassuk ezt egész idényben is!! Jah és mi vezetjük a tabellát!! :D
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon szép volt!Végre mindennél jobban akartunk győzni.Arshavin és Cesc ,ha kellett csúszott mászott a pályán ,na ez az ami egy Ballackról vagy Cé-ről nem mondható el!Ha ilyen játékkal jövünk elő meccsről meccsre akkor bajnokok leszünk!A Portsmouth kötelező győzelem lesz a Celticet is le kell győzni.A MU meg már egy másik történet.De most élvezzük csak ezt a győzelmet.
GO GUNNERS!!
15 éve
Törölt felhasználó
sztem még 1 védő és egy vkp elfér. a védő az középhátvédet és jobb szélsőt is tudjon játszani, mert Eboue elutazik az ANK-ra és ha netán sagna megsérül, akk nem lesz ki pótolja. song pedig meg az ANK-ra és kell egy vkp a helyére addig. denilsont idén támadóként kell játszatnai. (rem nem nasri lesz beáldozva song pótlásának vkp-re)
15 éve
Törölt felhasználó
gyönyörű győzelem:Dde kicsit meglepett nem számítottám rá h így:Dnálam a meccs legjobb egyértelműen cesc 2 gól 2 gólpassz nálam a ks-ben is ő a hétvége játékosa:Dés tetszett még song játéka is nagyon jól és hasznosan játszott valamint a védelem remekül működött együtt:Dverma meg hát igen első meccsen gólt fejel:Dpedig h kritizálták h alacsony hát megmutatta:Dígy tovább fiúk
15 éve
Törölt felhasználó
thx Benec, RvP19:D

Szólj hozzá