A franciáért ebben az évben élénken érdeklődött a spanyol gárda, nyitottak lettek volna egy Juande Ramos-Arséne Wenger csere iránt is. Annak ellenére, hogy visszautasította az ajánlatot, nem volt biztos a maradása, de a menedzser tartja az igéretét az Arsenalnak, így nem költözött a Bernabeuba.

Itt akarom befejezni a pályafutásom. Én építettem ezt a csapatot. Ha távoztam volna, elárultam volna a szurkolókat.

-nyilatkozta a The Times-nak.

Wenger hangsúlyozta, hogy fő célnak tekinti, egy összefüggő csapat létrehozását, és nem egy csapatépítést, egy maroknyi futballistából álló társaságból.

Hiszek a munkánk sikerességében, a kapcsolatokban a játékosok között, és abban is, hogy mi tesszük majd a labdarúgást naggyá.

-folytatta Wenger.

Ez egy csapatmunka, egy együttes sport. Csak akkor tudsz győzni, ha úgy fogod fel, hogy te vagy a legjobb, mert neked vannak jobb futballistáid. Ami leginkább fontos, az a csapat etikai hozzáállása.

Szeretem a Davis Kupát, de nem vagyok az egyéni tenisz nagy rajongója. De sokkal inkább érdekel, amikor valakik csapatként játszanak. A Ryder Kupa közelebb áll a szívemhez.

Az Arsenalnál töltött 13 éve során, Wenger tapasztalatával Ő az egyik legsikeresebb menedzser a Premier League történetében. Az 59 éves francia reméli hosszú élete lesz ahoz, hogy áldozzon a szenvedélyére.

Arséne szerint nagyon kicsi a különbség, egy menedzser, és egy futballista élete között.

Mondjuk azt, hogy van egy szenvedélyed, amiért nagy pénzeket kapsz fizetésül. Részemről, mindent megteszek, hogy a "posztomon" én legyek a legjobb.

Menedzserként, bele kell képzelned, milyen élete lehet egy játékosnak. Ez az az időszak, ahol nem engedhetsz ki egy este folyamán iszogatással. Nem engedhetsz meg magadnak olyat, hogy egy, vagy két napig ne összpontosítanál a munkádra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

15 éve
Törölt felhasználó
Másrészt meg azért mondom azt hogy kéne igazolni mert erre a keretre kell egy kicsi "kiegészítés".
15 éve
Törölt felhasználó
kicsinasri8 Én soha nem paráztam ilyen téren :)
15 éve
Törölt felhasználó
gergo77 azt mondod tudja mit csinál de azért paráztok h nem igazol senkit mikor megmondta h akar még 2 játékost. Akkor miértn em biztok benne igazolás terén? szerintem a világ legjobb edzöje aki a játékosokkal és ap énzel is jól bánik.Én nme félek attól h nem igazol senkit a nyáron.:PBiztos fog és Fabregas meg marad:P
15 éve
Törölt felhasználó
Nem is értem ezt a Mutu esetet. Hibázott, de azóta lejött az anyagról, és mostmár akár példaértékű is lehetne, ha nem lett volna ez az incidens. Viszont a Chelsea bontotta fel egyoldalúan a szerződését, tehát nem jár nekik kártérítés. Megvárhatták volna, míg leüli az eltiltását, és újra játszathatták volna. Mondjuk addig a fizut meg megvonják. De elküldik, és még ő fizessen...
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon nagy edző Wenger. Mindig tudja mit csinál.

Szólj hozzá