Az Emirates-kupa első játéknapját követően a rendező Arsenal vezeti a négyestornát, mivel az észak-londoniak 2-1-re legyőztek az Atlético Madridot, s öt pontot zsebeltek be a sikernek köszönhetően.

A mérkőzésen kezdőként lépett pályára Tomás Rosicky, aki a Barnet elleni visszatérése óta most játszott először, illetve Emmanuel Eboué, aki médiaértesülések szerint fél lábbal már Fiorentinában van.

Az összecsapás első félideje igen eseménydúsan telt el, mindkét gárdának megvoltak a lehetőségei. A spanyolok részéről Sergio Agüero járt legközelebb a gólszerzéshez. A virtuóz támadó egy szögletet követően fejelt, s találta el kissé kiszorított szögből a jobb kapufát.

Az Ágyúsok oldaláról pedig Rosicky lesgólja volt a legérdekesebb esemény. Egy hajszálnyin múlott, hogy a cseh karmester lesen állt, amikor kiszöktették, majd bevágta a labdát az Atlético kapujának fölső sarkába.

A második játékrész 64. minutumában Jack Wilshere kavarta meg a vendégek védelmét, s tette vissza a labdát Aaron Ramseynek, akinek azonban nem sikerült kihasználnia az ordító helyzetét.

Azonban nem ért véget gól(ok) nélkül az összecsapás az elpuskázott lehetőségek ellenére sem, hisz a 86. minutumban a csereként pályára lépő Andrej Arsavin kapásból vette be Sergio Asenjo kapuját Cesc Fabregas keresztlabdáját követően.

Ekkor már mindenki azt hihette, hogy eldőlt a meccs, ám egy minutummal később German Pacheco kiegyenlített, miután sikerült az Arsenal védelme mögé kerülnie egy kiugratás után.

Ám a dráma csak ezután következett... A 89. percben Arsavin csapott le egy hazafelé tartó fejesre, elhúzta Asenjo mellett a játékszert, majd becsúszva kotorta be a hálóba, ezzel eldöntve a találkozót.

Holnap az Ágyúsok a Rangers csapatával fognak megmérkőzni, míg az Atlético a PSG-vel meccsel majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

15 éve
Törölt felhasználó
Rvp 19 nekem már a falon van:D:D..sajna én se tudtam nézni a meccset de örülök az eredménynek:D Grat ARsha:D
15 éve
Törölt felhasználó
a fenébe is nem vetem meg a képessport-ot és olyan király Arsenal poszter volt most benne áááááááá nem igaz
15 éve
Törölt felhasználó
remélem Arsavin egész szezonban minél több gólt fog szerezni!!
15 éve
Törölt felhasználó
Touré5! Valószínüleg a tavalyiról majd jövőre lesznek csapatok, csak azért nem ugyanazok vannak, hogy legyen változatosság!
15 éve
Törölt felhasználó
Elig szar ez az Emirates kupa mert a címvédőt illet volna meghívni !
Miért nem volt itt a HSV talán már nem a Fly Emirates támogatja őket ?
Am tavaly jobb volt a felhozatal Juventus, Real Madrid

Szólj hozzá