Az Ágyúsok hosszú időt töltöttek el Ausztriában, ezt a felkészülési szakaszt zárta le a tavaly a Bundesligában a 11. helyen végző Hannover elleni 'barátságos' mérkőzés.

A barátságos szót azért használtam átvitt értelemben, mert a játék képe nem támasztja alá a mérkőzés típusát.

A találkozó este hét órakor kezdődött. Wenger még mindig nem vetette be Walcottot, Rosickyt és Velát, de tudtommal sérüléssel nem küszködnek, így nyilvánvaló, hogy az Emirates Stadionban játszanak legközelebb.

A mérkőzés nagyon jól kezdődött, Bendtner (aki a felkészülési meccseken valami elépesztő teljesítményt nyújtott eddig) nyúlt alá pimaszul a labdának, Van Persie levette mellel, lefordult két őrzőjéről, és egy kiváló ütempasszt adott Fabregasnak, aki begyalogolt a lasztival a kapuba. Ezzel a gyönyörű akcióval szerezte meg a vezetést az Arsenal. 0-1

Az első félidőben az Ágyúsok akarata érényesült jobban. A Hannovernek egy nagyobb helyzete volt, amikor Forsell hagyott ki egy hatalmas ziccert.

A félidő hajrájában látható volt a játékosokon a fáradtság. Egyre többször fordult elő utánrúgás, amit sárgával jutalmazott a játékvezető. Az első 45 percben már csak egy említhető momentum történt, amikor Bendtner fejesét a gólvonalról bikázta ki a védő.

A második játékrész már nem a fociról szólt... Van Persie kakaskodott a Hannover védőjével, miután a hollandot arcon csapta, Sagna is besárgult, valamint a németek egyik középpályása. Az Arsenal a kontrákra rendezkedett be, míg a Hannover folyamatosan letámadott. Az Ágyúsok végül megtartották egygólos előnyüket, így 4 meccsből hármat megnyertek.

A találkozón egy sajnálatos eset is történt, Traorét kényszerű okokból kellett lecsereélni, reméljük Londonban már ismét játszhat.

GO GUNNERS!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

15 éve
Törölt felhasználó
Az Arsenalt a Fiorentinát a Lyont a Stuttgartot és az Atletico sorsolják össze majd a 1.meccs
Sporting CP- Twente 0-0
Sahtar Doneck-Timisoara 2-2
Celtic -Dinamo Moszkva 0-1
Anderlecht?Sivasspor 5-0
Sparta Praha-Panathinaikos 3-1 meccsek győzteseivel
15 éve
Törölt felhasználó
kiössz Kuruc
15 éve
Törölt felhasználó
Igen, az Arsenal játszik Bl selejtezőt, de az csak augusztusban derül ki, mert csak később csatlakoznak be a selejtezőkörbe.
15 éve
Törölt felhasználó
arsenal jáccik bl-selejtezőt ?? ha igen kivel???
15 éve
Törölt felhasználó
szép gól volt

Szólj hozzá