A meccs lassan kezdődött, mindegyik csapat igyekezett a leggyorsabban felvenni a saját tempóját. Az első percekben a Szombathelyi Haladás diktált, két veszélyes helyzetük is volt. Az egyik Mannone kirúgásánál volt, amikor az olasz szabályosan az ellenfél egyik játékosába rúgta a labdát, majd a visszapattanó játékszer éppenhogy elkerülte az Arsenal kapuját.
A másik egy olyan akció volt, amit a játékvezető talán joggal annulált lesként, de a visszajátszások alapján kiderült, hogy Kolo Touré beragadt a Haladás támadásánál.

Az első igazi Arsenal akcióra a 17. percig várni kellett, amikor is Armand Traore zseniálisan jött fel a bal oldalon, majd a védőket lefutva remekül adta be a labdát Nicklas Bendtnernek, aki a bal felső sarokba csúsztatta a labdát, 0-1 az Arsenalnak.

Nyolc perccel később ismét Bendtner volt a kulcsszereplő, ám ekkor a dán a gólpasszt jegyezhette fel. Bendtner jó ütemben ugratta ki a bal oldalon Eduardót, aki 16 méterről a kapufa érintésével betalált, 0-2.

A 34. percben Denilson próbálta meg megcsinálni, amit hat perccel ezelőtt Bendtner, a befejezőember ismét Eduardo lett volna, aki egy sokkal kiszorítottabb pozícióból rúghatta rá a labdát a Haladás kapujára, ezt viszont Rózsa Dániel védte.

Tíz perccel ezután Denilson-elleni szabálytalanságot fújt le a játékvezető, amit Eduardo rúgott rá, sikerrel. A horvát csatár alacsony ívben rúgta a labdát, amit Rózsa nem védhetett, 0-3 az Arsenalnak.

A félidőre azonban már 4:0-ás előnyben tudhatta magát az Arsenal, két perccel az első játékrész lefújása előtt ugyanis Jack Wilshere gólpasszát követően már-már flegmán gurított Bendtner a bal alsó sarokba, mintegy 17 méterről.

A félidőben, szokás szerint rengeteg csere volt az Arsenalnál, Wenger a második negyvenöt percre Szcseznyt, Sagnát, Gallast, Vermaelent, Silvestrét, Senderost, Arshavint és van Persie-t állította be, míg a többiek közül Eduardo, Ramsey és Wilshere maradt a pályán.

A második félidőt hasonlóan kezdte az Arsenal, mint az elsőt, lassan lendültek akcióba a játékosok, de még így is futotta egy jópár helyzetre: van Persie 12 méterről fejelhetett az 50. percben, Silvestrének is volt egy jó beadása, valamint egy fejese, amit 5 méterről sikerült fölévágnia.

A 67. percben ismét történt egy nagyobb akció: a Haladás tizenhatosán belül Gőcze meszelte el Bendtnert, majd ezután a játékvezető a büntetőt adott. A tizenegyest Robin van Persie végezte el, mondani sem kell, sikeresen. Ekkor már 5-0 volt az Arsenal fölénye.

A meccs végére a vendégek egyre jobban kiengedtek, ám még így is elszórva akadt helyzete a Haladásnak, ami pedig volt is, az Wojciech Szczesny védte, remekül. A szombathelyiek legnagyobb esélye a szépítésre a 83. percben jött el, amikor Gallas lökte fel az Arsenal büntetőterületén belül Skribát, a bíró pedig megadta a büntetőt.

A tizenegyest Maikel végezte el, aki egy lövőcsellel próbálta hárítani Szczesny kapust, ami sikerült is, csak a büntető pillanatában megcsúszott a lába, a labda pedig a kapu mellé ment.

Összességében a meccsre elmondható, hogy az Arsenal, ha félgőzzel is játszott ugyan, de 5:0-ra verte meg a Haladást, amely csapat Kenesei Krisztián nélkül lényegesen gyengébben játszott, mint tavaly.

Folytatás két nap múlva a Hannover 96 ellen.

"JEGYZŐKÖNYV:

Kezdők: Arsenal: Mannone, Eboué, Djourou, Touré, Traore, Song, Denilson, Ramsey, Wilshere, Eduardo, Bendtner.

Szombathelyi Haladás: Rózsa, Schimmer, Lengyel, Guzmics, Tóth P., Molnár, Irhás, Iszlai, Nagy, Oross, Simon.

Cserék: Arsenal: Szczesny, Vermaelen, Gallas, Sagna, Silvestre, Arshavin, van Persie, Senderos

Szombathelyi Haladás: Gőcze, Maikel, Gyurján, Ugrai, Farkas, Lattenstein, Rácz, Skriba, Kovács

Gólok: Bendtner (17, 43), Eduardo (24,40), van Persie (66; 11-esből).

Sárga lap: -

Piros lap: -

A mérkőzést Bognár Tamás vezette. A meccsre 4000-ren voltak kíváncsiak.

A mérkőzés embere: nehéz kiválasztani a mérkőzés emberét, én most hármat sorolnék fel: Eduardo a kisebb sérülését követően nagyszerűen tért vissza, Bendtner ismét nagyszerű formában játszott, valamint Wojciech Szczesny kapus is olyasvalamit tett le az asztalra, amitől joggal félhet Almunia, Fabianski és Mannone. "

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (51)

15 éve
Törölt felhasználó
Clichy sajnos nem lett igazad
15 éve
Törölt felhasználó
A Haladás megint viszi a magy klubfutball jóhírét a világba és hát az a 11-es...
15 éve
Törölt felhasználó
ááá emberek, az év meccse volt.. Eduardo, Ramsey, Vermaelen, Szczesny hátt elképesztő :D nagyon jó volt látni a csapatot élőben:D sztem kolo marad.. a stadionba kiabáltunk, kolo kolo.. odafigyelt, aztán intett :DD bendtner pedig észre se vette az embereket, csak lehajtotta a fejét.. tőlünk olyan 1 méterre volt :D
15 éve
Törölt felhasználó
Áhh gyerekek, nem hiszem hogy Kolo menne, ha mégis, nagyot csalódnék benne. Itt van évek óta, szívvel-lélekkel küzd az Arsenalért, ő nem az a fajta játékos, aki megszédül a pénztől. Vagy már nemtom...
15 éve
Törölt felhasználó
a szerkesztők még alszanak?:O

Szólj hozzá