Az Arsenal menedzserének, Arsene Wengernek nem termett sok babér az elmúlt időszakban. De az évek során az átigazolásokból sokat profitáltak az 'Ágyúsok'.

És persze, az olyan futballisták mint Cesc Fabregas, Aaron Ramsey, Gael Clichy vagy Theo Walcott az elkövetkező években egy vagyont fognak érni, ezekből a játékoskból meggazdagodhat a klub.

A múlthéten távozott Emmanuel Adebayorért a Machester City 25 millió fontot fizetett, holott a csatárért Wenger 7 milliót perkált anno a Monaconak.

A METRO.co.uk összeállított egy statisztikát a Wenger-féle profitokból...

Nicolas Anelka

Érkezett: £500,000 (1997. februárj,PSG)

Távozott: £23m (1999. augusztus, Real Madrid)

Profit: £22.5m

ha Thierry Henry volt a legjobb igazolása Wengernek, akkor Anelka hozott a legtöbbet a konyhára az Arsenal számára.A francia csatár 23 gólt szerzett 50 bajnokin a csapat mezében.

Azóta újra a Premier Leaugeben focizik, a Chelsea színeiben, ahol eddigi legtöbb gólját szerezte egy idény alatt.

Marc Overmars

Érkezett: £7m (1997.június, Ajax)

Távozott: £25m (2000. június, Barcelona)

Profit: £18m

Overmars volt az az ember, aki igazán sikeresnek mondhatja magát Angliában, talán ezért hagyta el a klubot, akkor amikor Wenger elfogadta a Barcelona ajánlatát. Ő is azok közé a játékosok közé tartozik, aki nem nyerte vissza régi 'Ágyús' formáját.

Patrick Vieira

Érekezett: £3.5m (1996. augusztus,AC Milan)

Távozott: £13.7m (2005. július,Juventus)

Profit: £10.2m

Wenger első jelentős vétele. Nem volt még ilyen játékos, mint Ő...amikor megérkezett Angliába erősítette az erős fizikumú középpályások táborát. 29 éves volt mikor eladták, ám mostanában szóba hozzák az esetleges visszatéréssel.

Thierry Henry

Érkezettt: £10.5m (1999. augusztus,Juventus)

Távozott: £16.1m (2007. június,Barcelona)

Profit: £5.6m

Wenger eddigi legjobb valaha volt igazolása. Henry az 'Ágyúsok' talizmánja, a legsikeresebb időszakban vezette a klubot, az európai dicsőség peremére. Szolgálata alatt a csapata megkapta az 'Érinthetetlenek' nevet, egy veretlen szezon után.

Henry kezdetben a kezdőben való szereplésért küzdött a Barcában, de ma már alapember. Átélt egy triplázást a gránátvörös-kékekkel, jó üzlet volt.

Jermaine Pennant

Érkezett: £2m (1999. január,Notts County)

Távozott: £3m (2005. július, Birmingham)

Profit: £2.6m

Nem igazán használta ki a lehetőségét az Arsenalnál. Egyike azoknak a fiatal tehetségeknek, akik nem tudtak beépülni a csapatba. Wenger várt még egy évet, majd levonta a következtetést:Pennant nem elég jó, hogy az Arsenalban folytassa.

Emmanuel Petit

Érkezettt: £2.5m (1997. július, Monaco)

Távozott: £5m (2000. június, Barcelona)

Profit: £2.5m

Ismét egy olyan játékosa Wengernek, akiből jelentős hasznot húzott, a kétszereséért passzolta el a játékost. Petit kulcsfontosságú volt a Vieira vezette csapatban, és bizonyította képességét a VB-n is.

Fredrik Ljungberg

Érkezett: £3m (1998. szeptember, Halmstads)

Távozott: £3m (2007. július,West Ham)

Profit: 0

Oké, Ljungberg nem hozott semmi pénzügyi hasznot a klubnak,de 9 éven át 'Ágyús' volt. A West Hamnál folyamatosan sérülésekkel küszködött, így ma már az MLS-ben futballozik.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

15 éve
Törölt felhasználó
Photoscape, a betűtípust pedig letöltöttem.
15 éve
Törölt felhasználó
tényleg tudja hogy lehet egy játékosból jól profitálni,de sztem Henry eladásakor hibázott, nem elég hogy eladta, de hogy csak 16,1 millió fontért.... :( vicc....
15 éve
Törölt felhasználó
Soha nem kételkedtem Wengerbe, ez a cikk is mutatja mekkora edző is ő!
15 éve
Törölt felhasználó
Photoshop?*-)
15 éve
Törölt felhasználó
XDjaja:Dsztem RVP jobb mint Ade,ő nagyon lusta,ezért kell hunti c(:

Szólj hozzá