Az Arsenal a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Robin van Persie új, hosszútávú (a hírek szerint öt éves) szerződést kötött a csapattal.

A 25 éves van Persie 2004-ben csatlakozott az Arsenalhoz a holland Feyenoord együttesétől, és a 20 találatával ő volt a csapat házi gólkirálya az elmúlt szezonban.

Az elmúlt öt arsenalos évében a csatár 117-szer léphetett pályára, és ebből 63-szor volt eredményes.

Van Persie rendszeres tagja a holland nemzeti válogatottnak is, 37-szer ölthette magára az Oranje mezét, és 13 gólt rúgott. Van Persienek elengedhetetlen érdemei vannak abban, hogy Hollandia már most a 2010-es dél-afrikai világbajnokság résztvevőjének mondhassa magát.

Robin az elmúlt szezonban, a hosszútávú sérülések elkerülése miatt, remek formában játszott. A már előbb említett 20 góljából 11-et a bajnokságban, ötöt a Bajnokok Ligája kiírásban és négyet az FA-Kupa sorozatban szerzett. Legemlékezetesebb meccse minden bizonnyal a 2008. októberi Chelsea elleni mérkőzés, amikor egy gólos hátrányból az ő duplájával tudott nyerni az Arsenal.

"Fantasztikus hír, hogy Robin van Persie hosszútávra kötelezte el magát az Arsenallal, mindenki nagyon boldog és elégedettek. Robin egy rendkívül tehetséges csatár, akinek a góljai nem egy győzelmet jelentett a csapatnak ilyen szinten. Már számtalan alkalommal láthattuk, mire képes a pályán, de még mindig csak 25 éves, és még több jön belőle. Robinnak meg van a potenciálja, hogy ismét naggyá tegye az Arsenalt" - mondta Arséne Wenger.

"Nagyon boldog vagyok, hogy új, hosszútávú szerződést írhattam alá a klubbal. Már öt éve vagyok az Arsenalnál, és még mindig remekül érzem magam itt. Nagyszerű menedzserünk van, a keret tele van szuper fiatal játékossal, van egy világklasszis stadionunk és ott vannak még a hihetetlen szurkolóink is. A csapatnak nagyon fényes jövője van, és a részese akarok lenni. A szívem az Arsenalé, egyszerűen nem is tudnám elképzelni magam más csapat mezében. Elég rá nézni az elmúlt öt évre, amióta itt vagyok: minden évben fokozatosan fejlődtem, a menedzser, az egész klub, a szurkolók és a csapattársak pedig hihetetlen mértékben támogattak. Egyértelmű, hogy ez volt a helyes döntés." - mondta a játékos.

Az Arsenalfan.hu nevében innen is sok sikert kívánunk Robin van Persienek az elkövetkezendő években.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

15 éve
Törölt felhasználó
Köszönjük Persie:D:D
15 éve
Törölt felhasználó
De jó lenne ha nyernénk és akkor kitöltené az 5 éves szerzödését:D
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó hír!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Na végre ennek az ügynek is pont került a végére szuper:D!Ettöl függetlenül még eligazolhat Woolwich eggyet értek...sztem is nyerni kell vmit ahhoz h maradjon mert hiába mondja azt h itt képzeli el a jövöjét attól még eligazolhat...Ronaldo is anno mennyirem ondta h Manchester az othona igy meg ugy és tessék még is eligazolt.
15 éve
Törölt felhasználó
Végre! Nagyon kellett már, hogy hosszabbítson! Örülök, hogy itt képzeli el a jövőjét. Viszont ahhoz, hogy kitöltse a szerződését nyernünk kell valamit, mert ha továbbra is nyeretlenek leszünk akkor akár van szerződése akár nincs, menni fog... Ja és milyen jó, hogy megint csak napokkal később kerül fel a hír a hivatalos oldalra...

Szólj hozzá