-Sok mozgás lesz az Arsenalnál a nyár folyamán?
-Ugyanazokra a játékosokra építünk, ilyen értelemben mi egy 'anti-Real' politikát folytatunk. Hosszú távra tervezünk, egy picit olyan ez, mint a Barcelona stílusa. Nem kell sok igazolás, csak akkor, ha valaki távozik.

-Mi a helyzet Adebayorral?
-Ha nem akar maradni, akkor távozni fog, de szerintem még mindig a csapat tagja lesz a következő idényben is. Fiatal csapatunk van, aminek az átlagéletkora 22-23 év, szóval folyamatosan válik éretté. Mondom ezt akkor is, ha követtünk már el hibákat, mind például a tavalyi BL-elődöntőben.

-Mi hiányzott?
-A szezon elejére elveszítettük a komplett középpályánkat, miután Hleb és Flamini is távozott, valamint Rosicky nem tudott visszatérni a sérülése miatt. Meg kellett találnunk az egyensúlyt. Túl korán estünk ki a bajnoki címért folytatott harcból, amivel sok ember dühét kivívtuk, de szerintem jó kis idény volt.

-Érzed a nyomást a szezon után?
-Az emberek mindig többet várnak a csapattól, mint az előző szezonban. De én mindig nyomás alá helyezem magam...

-Jó döntés volt visszautasítani a Real Madrid ajánlatát?
-Természetesen, mert már a karrierem végén járok, biztosan nem fogok edzőként további 10 évet lehúzni sehol sem. Az Arsenalnál vagyok már 12 éve, és már egy évre sem akarok máshová szerződni, mivel túl sok lenne. Visszautasítottam az ajánlatukat, mert egy fiatal csapatot építek, és van egy olyan érzésem, hogy még nem fejeztem be a küldetésemet. Ugyanakkor igaz, nem is tagadom, hogy a jövő év sorsdöntő lesz. Ha nem leszünk benne a bajnoki címért folytatott harcban, mindent újra kell építenünk az elejéről."

-Érdeklődsz francia játékos iránt?
-Egy iránt érdeklődtem, de ő a Real Madridot választotta (Benzema). De soha nem gondoltam volna, hogy a Lyon eladja őt ezen a nyáron.

-És Chamakh iránt érdeklődsz?
-Igen, de csak akkor, ha egy játékosunk távozik.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

15 éve
Törölt felhasználó
Pasti a képeden Herbert Chapman van ?
15 éve
Törölt felhasználó
ericesc többen is mennének toure mert már amugyis elment volna, dudu és rosi akor ha megin sokat lennének sérültek, és még kitudja.
15 éve
Törölt felhasználó
Az is lehet, hogy nem elmenne Wenger, hanem elküldenék. Bár nem hinném, hogy vki más ennyi pénzből ilyet alkotna, mint Wenger teszi ezt évek óta.
15 éve
Törölt felhasználó
wenger is arra értette, hogy újra kell építeni a csapatot. sokan elmennének.. talán még wenger is :S
15 éve
Törölt felhasználó
Egy sikertelen szezon után ezek a játékosok lennének a várható távozók:Adebayor,RvP,Cesc,Gallas,Clichy,!Ők azért a jelenlegi csapat gerince,szóval,ha mennek akkor tényleg nagy változások következnének be!Erre még gondolni sem merek,szóval remélem jövőre jó szezon-t fog futni a csapat!

Szólj hozzá