A Konföderációs Kupa első elődöntőjén az Amerikai Egyesült Államok 2-0-ás diadalt aratott az Európa-bajnok Spanyolország ellen.

A Jenkik a mérkőzés 27. percében szerezték meg a vezetést Jozy Altidore révén, aki kihasználta a fizikai fölényét Joan Capdevilával szemben, majd bevette Iker Casillas kapuját.

A találat után a spanyolok megpróbálták bevenni az USA kapuját, de a hősies védelem ellenállt és kitartott, aminek az lett a következménye, hogy Clint Dempsey a 74. minutumban kihasznált egy kontrát követő fatális védelmi hibát, ezzel eldöntve a meccset.

Az összecsapás utolsó perceiben a bíró (szigorú döntést hozva) kiállította Michael Bradleyt, ám a találkozó szempontjából ez az esemény már nem volt túl lényeges.

Cesc Fabregas kezdő volt a mérkőzésen, s meglehetősen jól játszott (voltak nagy passzai és ígéretes távoli kísérletei), de Vicente del Bosque lecserélte a 68. percben, mivel úgy vélte, hogy Santi Cazorla nagyot lendítene a Vörös Fúria támadójátékán...

Bob Bradley, a győztes szövetségi kapitány mérkőzés utáni nyilatkozata:

"Ha Spanyolország ellen kell játszanod, akkor keményen kell dolgoznod, s csapatként kell védekezned a társaiddal. A különleges erőfeszítéseinknek köszönhetően elértük, hogy ne mozoghassanak kényelmesen a középpályán. Amikor hozzánk került a labda, akkor agresszívnak kellett lennünk. Ezt tettük, s ami nagyon fontos, a saját játékunkat játszottuk. A középső hátvédjeinek mindent beleadtak a győzelemért. Hátul egy fantasztikus csapatként működtünk össze. Ez egy nagy éjszaka volt azoknak a játékosoknak, akik azért hajtottak, hogy végrehajtsák a feladatukat. Fejlődni akarunk, s egyre feljebb helyezzük a lécet. Spanyolország egy szupercsapat, s felemelő érzés legyőzni őket. Végig éreztük, hogy van esélyük nyerni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
felállás is furcsa volt fabre támadó szélső xavi meg középső támadó kk
15 éve
Törölt felhasználó
Meglátszott Iniesta hiánya.
15 éve
Törölt felhasználó
tomco adj linkeket aztán lefordítjuk :D
15 éve
Törölt felhasználó
Ez nem ide tartozik.A Fifa 09 internetes kódját nem tom honnan leszedni mert a GOOGle-ba beírtam de ott nem jó jelszók voltak.Amúgy internetes játékhoz oda kell egy program hogy sikerüljön?
15 éve
Törölt felhasználó
Szerkesztők majd fordítsátok már le a sok Fabregasos hír közül az egyiket hogy mi baja van.Frusztrált mert impotens a csapat.

Szólj hozzá