A pénteken csatlakozott Thomas Vermaelen után már csak egy védekező középpályást, és Adebayor eligazolása esetében egy csatárt várnak Arséne Wengertől, hogy megerősítse az Arsenal keretét a jövő évre.

"A következő szezonban egy olyan rendszerben és felállásban fogunk játszani, ami a leginkább illik a játékosokhoz és a csapat egyensúlyához." - mondta Wenger.

"Ez azt jelenti, hogy nem szabad túlságosan merevnek lennünk. Fejlődnünk kell ilyen téren is a szezon folyamán a körülményektől és a személyektől függően."

"Például ha Theo Walcott is a csapatban van, akkor inkább három középpályásként kell majd játszanunk, mert egy 4-4-2-es felállásban Theo inkább csatár, mint középpályás."

A tavalyi szezon elején két olyan játékos távozott az Arsenaltól Hleb és Flamini személyében, akit nem tudtak pótolni, és ez rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére is. Wenger bizakodó, hogy ez nem fordul elő idén.

"Elveszítettük Hlebet és Flaminit is, és újra kellett építeni a csapatot. De mostanra ezt megtettük, és a jövő fényesnek tűnik. Nem akarunk még egy nagy csapatépítést csinálni, szóval meg akarom tartani az összes játékost a következő szezonra. Nem akarok elveszíteni senkit sem."

"Ugyanakkor szeretnék még valakit, illetve valakiket hozzáadni  kerethez, és ki is néztem egy-két játékost. Ugyanakkor a kiszemelés és a vásárlás két különböző dolog."

"Remek lenne, ha mindenkit a júliusi előszezonunk előtt meg tudnánk venni. Nem akarom ezt augusztus végére hagyni."

Wenger végül a Real Madrid és a Manchester City-féle óriásköltekezésről beszélt:

"Mi abból merítjük a bizakodásunkat, amit elértünk a tavalyi szezonban. Reméljük, hogy a szurkolóink is így látják. Elég hosszú veretlenségi sorozatunk volt a Premier Ligában, ráadásul két kupában is elődöntőt játszottunk."

"Torkig vagyok azokkal az emberekkel, akik szerint 100 millió font van a bankban az átigazolásokra, de nem akarom elkölteni. Honnan hiszik ezt az emberek? Az a klub büszkesége, hogy be tudtunk költözni egy új stadionba úgy, hogy az eredményeink is a csúcsszinten maradtak."

"Muszáj tartanunk a hitet abban, amit csinálunk, mert nem pumpálhatunk most az átigazolásokba hirtelen 100 millió fontot."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem RvP mellé Dudu kellene mert szerintem több gólt fog ő lőni mint Adebayor!!
15 éve
Törölt felhasználó
Kelle legalább egy melo színtű védkező középpályás és akkor visszakaphatjuk a 07/08-as Fabregast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És vele remélem talán Adebayort-is bár arra inkább kevesebb eély van!!
15 éve
Törölt felhasználó
Fiuk nagyon elbíztátok magatokat!! Lehet hogy vesz 2 játékost d nem lesz egyik sem sztár szintű pedig arra lenne szükség!! Pl : Lescott vagy Richards vagy Melo vagy Alonso!! De ez jó nyilatkozat!! Remélem nem hazudik és Walcott tényleg csatárként fog játszani!! Ja és hogy nem afrikai "tehetségeket" fog venni!!! legalább is ne olyan szintű játékosokat!!
15 éve
Törölt felhasználó
Például ha Theo Walcott is a csapatban van, akkor inkább három középpályásként kell majd játszanunk, mert egy 4-4-2-es felállásban Theo inkább csatár, mint középpályás.
Ez a lényeg!!!!!!!!!!!! De akkor csatárként is kell játszatni!!!
De már unom hogy mindig ezt mondja hogy most nagyon jók leszünk remélem végre nyerünk valamit nekem egy Liga-kupa is jól esne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Go Gunners!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Végre normálisat nyilatkozott.

Szólj hozzá