A négyest tehát Samir Nasri vezeti, a francia játékosa a szavazatok 8.1%-át kapta.

Samir Nasrinak mindössze 224 másodpercre volt szüksége, hogy lenyűgözze az Arsenal szurkolóit.

Ugyanakkor szemmel látható, hogy Nasri nem csak azon az egy mérkőzésen tette le a névjegyét, hanem a többi 40-en is, hiszen a szurkolók közül nagyon sokan rávoksoltak az 'Arsenal Év Játékosa' szavazáson.

Való igaz, hogy Nasrinak egyszer sem volt olyan látványos meccse, mint a később érkező Andrey Arshavinnak, ugyanakkor az orosz játékoshoz hasonlóan Samir is odatette magát, főleg a nagy meccseken. A két gólja a Manchester United ellen fantasztikus volt, főleg a Hull, a Spurs és a Stoke elleni meccseken nyújtott gyatra Arsenal-produkciók után.

Miközben a csapat összteljesítménye erősen változó volt a szezon folyamán, Samir folyamatosan konzisztensen teljesített. Nem volt az a tipikus kiemelkedő ember, de az első idénye miatt több, mint optimistának kell lennünk a jövőjét illetően, hiszen ez volt az első éve a Premier Ligában.

"Elégedett vagyok a formámmal, ugyanakkor tudom, hogy jobban is tudok teljesíteni. Természetesen sohasem lehetek teljesen boldog magammal. Továbbra is keményen kell dolgoznom, folyatnom kell a fejlődést. Ilyen professzionális szinten ezek nagyon fontosak." - mondta Nasri egy februári interjúban.

"Fel kellett vennem a Premier Liga ritmusát, de úgy vélem, hogy sikerült hozzászoknom az itteni körülményekhez. Mostmár remekül érzem magam."

Ekkora már Wenger sem folyamatosan a bal szélen játszatta Nasrit, de ez nem volt meglepő, hiszen egykori csapatánál, a Marseilleben is középen játszott. 

Sőt, ami a leginkább meglepő volt, hogy Nasri nem csak támadó, de védekező középpályásként is játszott, és ott is megállta a helyét.

A hét gólja és öt gólpassza csak a kezdet, 12 hónappal az érkezése után mindenki tudja: Samir Nasritól még jóval többet fogunk látni a jövőben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Én Kolonak adnám az első helyett,de mivel a díjátadókon a támadókat preferálják így szerintem RvP az első,Kobold a 2.,Kolo a 3.!
15 éve
Törölt felhasználó
mármint közülük vki...
15 éve
Törölt felhasználó
arsavin rvp sztem biztos benn van a 3. helyre song toure és almunia kerülhet sztem
15 éve
Törölt felhasználó
őt is szeretik, csak őt kifütyülni :DD
15 éve
Törölt felhasználó
hát rvp egyből csomagolna is, ha arsa lenne xD am rem bendő befért az első 2be xD

Szólj hozzá