Tegnap lejátszották a Konföderációs Kupa utolsó csoportmeccseit a B-csoportból. Az összecsapások eredményeként egy elképesztő bombameglepetés született: továbbjutott az Amerikai Egyesült Államok. A Jenkiknek úgy sikerült elérniük ezt a csodát, hogy Olaszország és Brazília ellen is kikaptak.

A játéknap slágermeccse az Olaszország-Brazília összecsapás volt, amelyen Dunga tanítványai 'elfenekelték' Marcello Lippi gárdáját. A mérkőzés első félidejében Luis Fabiano kétszer is betalált, majd Andrea Dossena is gólt szerzett, de ő sajnálatos módon csak a saját kapuját tudta bevenni egy önfeláldozó becsúszással. A második játékrészben már nem született újabb gól, pedig az olaszok igencsak hajtottak a becsületükért.

A Egyiptom-USA mérkőzésen is ugyanez lett az eredmény Bob Bradley csapatának a javára. A találkozó első gólját Charlie Davies  szerezte meg egy komikus tömegjelenetet követően, majd Michael Bradley, a Jenkik szövetségi kapitányának fia is betalált egy nagyszerű összjáték megkoronázásaképp. A harmadik találat Clint Dempsey nevéhez fűződik, aki fejjel vette be a Fáraók kapuját.

Ezen eredményekkel Brazília hibátlanul zárta a csoportkört, így elsőként jutottak tovább, míg a második továbbjutó az USA lett. A Jenkik azonos pontszámot (3) gyűjtöttek be, mint az olaszok, s az egyiptomiak, s Lippi legényeivel a gólkülönbségük (-2) is azonos, de a több lőtt góljukkal (USA: 4, Olaszország: 3) ők örülhetnek.

Az elődöntők tehát: Spanyolország-USA, Dél-Afrika-Brazília.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

15 éve
Törölt felhasználó
Sztem Brazlia tegnap nagyon jó volt :)
nagyon labdabiztos és labda szerző mostanában és azok a kontrák...
ez a brazlia most ugy jó ahogy van 2010 re még lesz pár uj jó player és bombaerős csapata lesz
15 éve
Törölt felhasználó
EZ az olasz válogatott olyan mint a Formula-1-ben a mostani McLaren Mercedes.
Nagy múlt, gyenge jelen.
15 éve
Törölt felhasználó
Az olaszok még mindig ugyanazzal a kerettel nyomják mint amivel EB nyertek ez naon nem teccik.
A meccsen az volt a nagy amikor a az M1 bevágott egy gyerekett aki arcába nyomja a fagyitXDXDXD
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon szép ez a lány, Patrick! :) Az olaszok meg nem érdekelnek, csak Totti.
15 éve
Törölt felhasználó
Igazad van Patrick, ez az olasz csapat egy 0. Mondjuk sztem a Vb-t nem bundázták el. Már akkor sem voltak a legjobbak, de akkor még voltak igazán jó játékosaik. Én a 2000-es Eb-n még nagyon szerettem őket. Az egy igazi aranyéra volt: Totti, Del Piero, Toldo... Utána évről-évre kezdtem tőlük eltávolodni. Mostanra már teljesen érdektelenek.

Szólj hozzá