A tegnapi játéknap első meccsén Brazília 3-0-ra legyőzte az Egyesült Államokat. Az első félidőben az Ágyúsok egyik kiszemeltje, Felipe Melo, s Robinho talált be, míg a második játékrészben Maicon vette be Tim Howard kapuját. A harmadik gól előtt Sacha Kljestannak távoznia kellett a játéktérről, hisz egy durva belemenőt követően kapásból kiállították. A találkozó utolsó perceiben az USA-nak két kapufája is volt, de a szerencse most sem velük volt, így egy újabb vereséget konstatálhattak.

A forduló második összecsapásán Egyiptom 1-0-ás siker aratott Olaszország ellen. A Fáraók Mohamed Homos fejesgóljával megszerezték a vezetést az első félidőben, míg a második játékrészben inkább a védekezésre, a játék rombolására és a kontrákra helyezték a hangsúlyt. Az olaszoknak 3-4 nagy helyzetük volt a mérkőzés alatt, de Essam El Hadary kivédte a szemüket, hős lett, így joggal ünnepeltette magát.

A meccsek után érdekes helyzet alakult ki a csoportban, hisz még semmi sem dőlt el. Akár Brazília is kieshet, s akár az Egyesült Államok is továbbjuthat. Tehát előfordulhat, hogy a 'lagymatag' A csoport unalommal átszőtt meccsei után igazi küzdelmeket is láthat majd a világ a Konföderációs Kupán.

A mai nap szünnap a tornán, viszont holnap kerülnek lejátszásra az A csoport utolsó meccsei: a Spanyolország-Dél-Afrika, illetve az Irak-Új-Zéland.

Utóirat: A FIFA hivatalos oldalán ingyen és bérmentve, teljesen legálisan és jogvédelembe nem ütközően megtekinthetőek a torna meccseinek összefoglalói.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

15 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek Patrick. Az olaszok veresége engem nem lepett meg... Ennek a csapatnak nagyobb a híre, mint a tudása. 2006 óta semmit nem csináltak, nem is tudom miért olyan meglepő a vereségük? Már az USA ellen is látszott, hogy nem megy nekik. Ha nincs az a korai kiállítás és Rossi két gólja akkor egészen más meccs lehetett volna. Még 10 emberrel is voltak helyzeteik az amerikaiaknak, csak Altidore mindent kihagyott... Egyiptom meg egy elég jó csapat, nem véletlen nyertek Ők Afrika kupát! Jól össze van rakva a csapatuk, szervezetten játszanak. A Brazilok ellen is úgy kaptak ki az utolsó percben, hogy emellett lőttek 3(!) gólt nekik! Úgyhogy hajrá Egyiptom, ezek után itt a lehetőség a továbbjutásra!
15 éve
Törölt felhasználó
Tényleg lehet, hogy betiltják a vuvuzelát! :) Pedig nagy pénz lenne benne, ha feltalálnám, hogy lehet a tvben ezt kiszűrni.
15 éve
Törölt felhasználó
'78-ba volt elcsat VB döntő (Kempes féle Albicelestes).
15 éve
Törölt felhasználó
Milyen elcsalt VB döntő ?
Utálom a franciákat és az angolokat.
15 éve
Hát én nem mondanám ezt meglepetésnek :D, az olaszoknak vége, kiégtek még mindig a 30+os játékosokba akarnak bízni, de minek? elkéne kb az összeset zavarni, abba az olasz csapatba egyetlen jó játékos van az Buffon, attól, hogy anno(2006) egy elcsalt vb döntőt megnyertek, még nem lettek jók. Ennyi. Finoman szólva is rühellem őket, + Lippi drága nemhogy felfigyelne a fiatalokra, a sok öreget meg elkéne már felejteni, nézzünk rá Gattuso-ra annak az embernek 2 pirosat fellehetne mutatni már csak a kinézete miatt... Mindig ilyen csorgó, hugyozó faszmakk gólokat rúgnak a nagyobb tornákon. Ha jövőre is ezt a 32 éves korosztályt akarja erőltetni Lippi akkor hamar végük lesz, mint legutóbb elkövette ezt a hibát, Domenech is(akit mellesleg már rég ki kellett volna rúgni, és visszaküldeni a 4. osztályba)

Szólj hozzá