Tegnap délután egy nagyszabású nyitóünnepség keretében megkezdődött a 2009-es Konföderációs Kupa. A gálán megközelítőleg 700 gyermek és több dél-afrikai színész vett részt.

A színvonalas és látványos megnyitót a Dél-Afrika-Irak összecsapás követte, amit nem lehet pozitív jelzőkkel illetni, hisz a házigazdák gólnélküli döntetlent játszottak Ázsia bajnokai ellen. A mérkőzésen Dél-Afrika próbált dominálni, s olykor lehetőségeik is akadtak, de betalálniuk nem sikerült, ami talán annak is betudható, hogy az Everton középpályása, Steven Pienaar nélkül léptek pályára.

A játéknap második összecsapását Spanyolország vívta meg Új-Zélanddal. Az egyoldalú, de góldús találkozón Fernando Torres körülbelül 15 perc alatt mesterhármasig jutott, majd Cesc Fabregas és David Villa is betalált, így Vicente del Bosque mesternek, aki pókerarccal nézte végig a meccset, a rotálásra is volt lehetősége.

Fabregas végigjátszotta a mérkőzést, s a gólja mellett, amit egy fantasztikus támadás után szerzett meg, egy gólpasszt is adott Torres első góljánál. Ami talán ennél is fontosabb, hogy nagy kedvvel és elánnal játszott (kb. 9 kilométert futott a meccsen), látszott az arcán a játék élvezete.

A mai napon a Brazília-Egyiptom és az Olaszország-USA meccsek lesznek megtekinthetőek az M1 műsorán, ahol a sokszor irónikus kommentálás mellett kellemes dudaszó is hallható lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

15 éve
Törölt felhasználó
Gratulálok neki kitűnő gólpassz volt az első!! Fantastic Footbal Vor Arsenal!!!!!!!!!!!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Cesc jó volt de aztán ő is és az egész spanyol válogatott visszafogta magát mert simán rúghattak volna még egyszer ennyit is. Am emg a zümmögés engem halálra idegesít xD főleg a nyitó meccsen de olyan mintha egy méhkas kellős közepén ülve szemlélnénka merkőzéseket. Remélem H elgalább a VB-n nem ilyen lesz mert eddig szörnyű volt :S . AM meg '97-óta van mindig de sokszor változott H mikor de most az a megállapódás H a "VB főpróbája" és egy évvel előtte van a VB renbdező rendezi ezt is és ők szerepelnek a kontinens bajnokok és a világbajnok mellett nyolcadik csapatként a tornán. Am 2001-ben még Viera is ott volt az első három gollövő közt asszem :D .
15 éve
Törölt felhasználó
2001-ben az Arsenal játékosok votlak a torna legjobbjai :D Toure 5 linkjében meglehet nzni. pires és wiltord arattak:D
15 éve
Törölt felhasználó
Ebből a meccsből kb az első 15 perc volt nézhető meg utána a gól összefoglaló!
15 éve
Törölt felhasználó
Azok a dudák olyanok mintha darazsak repkednének a stadion fölött XD

Szólj hozzá