Arséne Wenger a múlt hét folyamán Ázsiában járt, majd exkluzív interjút adott a The Sunday Telegraph-nak.

A francia menedzser ellátogatott Kuala Lumpurba, hogy promotálja a Castrol Indexet, ami egy forradalmian új értékelő rendszer, amellyel fiatal játékosokat lehet felmérni három sztenderd teszt elvégzése alapján.

A túrát követően Wenger a médián keresztül gratulált az ausztrál válogatottnak, miután az elsők között sikerült kvalifikálniuk magukat a 2010-es Világbajnokságra. A gratuláció mellett a Főnök reálisan boncolgatta a Socceroos esélyeit.

Az aktuális csapatról nem tudok valami sokat, de úgy vélem, hogy profitálhatnak Kewell formájából. Ausztráliában mindig is ő volt a legjobb játékos. A karrierje alatt több komoly sérülés is hátráltatta, de én az évek folyamán magasan tudtam értékelni a teljesítményét, hisz azt gondolom, hogy rengeteget segített a Ausztráliának a Vb-selejtezőkön.

Wenger Kewell mellett Cahillről is elismerően beszélt:

Hatékony, csapatjátékos és nagyon keményen dolgozik az angol ligában, ami arról is híres, hogy nagyon erős a levegőben. Ő ott is domináns tud lenni.

Ha megnézed a magasságát, akkor az intelligenciáját is megláthatod. Okos játékosnak kell lennie, mivel nagyszerű az ütemérzéke. Emellett az is kijelenthető, hogy igen nagy harcos.

Az egyéniségek kiemelése után az 59 éves menedzser Ausztrália világbajnoki esélyeiről is beszélt, s nem jósolt babérokat a szigetországnak...

Látható, hogy vannak jó hátvédjeik a Premier Ligából, s ott van a Cahill-Kewell duó is. Ez megmagyarázza azt, hogy miként juthattak ki a Vb-re.

Ám ahhoz, hogy meg is nyerje egy válogatott a tornát, 11 kiváló kaliberű játékos kell. És hogy Ausztrália képes-e erre? Nem hiszem, de lelkes lennék, ha ezt látnám.

Wenger végül kitért arra, hogy favoritnak tartja az Eb-győztes spanyolokat, akik a holnap kezdődő Konföderációs Kupán is szerepelni fognak.

Megnyerték az Európa-bajnokságot, de még nem érték el a bennük rejlő maximumot, s most felérhetnek a csúcsra. Aztán ott van az utóbbi évek kívülállója, Anglia, s Dél-Amerikából Brazília, illetve Argentína.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

15 éve
Törölt felhasználó
én a házigazdáknak szurkolok majd asszem jobb dolog egy kis csapatnak
15 éve
Törölt felhasználó
A spanyoloknak hozni kell ezt a tornát...
15 éve
Törölt felhasználó
na meglátjuk mi lesz, de azé sztem a spanyolok nem olyan erősek, mint azt mondják :D
15 éve
Argentína Maradone vezérletével óriási csalódás - szerintem.

Szólj hozzá