Az Ágyúsok az AS Roma és a Villareal gárdáját búcsúztatták a Bajnokok Ligájából, majd az elődöntőben megkapták a Vörös Ördögöket, akikkel szemben nem tudtak mit kezdeni, s mindkét összecsapást elveszítették.

A Manchester stadionjában, az Old Traffordon 1-0-ás vereséget szenvedtek John O'Shea góljával, majd az Emiratesben 3-1-re kaptak ki, úgy hogy Sir Alex Ferguson legénysége Park Ji-Sung találatával, s Cristiano Ronaldo dupljával dűlőre juttatta a meccset, majd Robin van Persie szépített az eredményen.

Ellenben a kupasorozat elődöntőjének másik párharca sokkal szorosabban alakult. A Barcelona hazai pályán 0-0-ás döntletlent játszott a Chelseavel, majd idegenben 1-1-el diadalmaskodtak a Gránátvörös-kékek. Bár Michael Essien az első játékrészben megszerezte a vezetést a Kékeknek, Andrés Iniesta egyenlített az utolsó pillanatban.

Az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger úgy véli, hogy a két párharc pszichikai utózöngéi teljesen különbözőek. A francia szakember azt is elmondta, hogy ő és a csapata bűnösnek és csalódottnak érezte magát a kiesést követően.

"A bűnösség és a frusztráltság érzete volt akkor bennünk"-nyilatkozta Wenger a Stoke City elleni 4-1-es sikert követően.

"Ez sokkal több sebet okozott nekünk, mintha úgy szenvedtünk volna vereséget, hogy mindent beladunk, csak a szerencse nincs velünk.  Ez is kiábrándító érzés, de utána legalább van mivel foglalkozni."

"10 perc alatt eldőlt minden. Ennek az lehet az egyik fő oka, hogy pár nappal korábban a Chelsea ellen is meg kellett küzdenünk. Ők is hatalmasat csalódtak a Barcelona elleni kiesés miatt, de ők legalább érezhették, hogy mindent megtettek, s a rajongóiknak is sikerült valamit produkálniuk. Tudhatták, hogy nem bűnösök."

"Nagyon nehéz a tényekkel foglalkozni, s azzal, hogy most már biztosan nem érheted el a célodat."

"Viszont hiszek abban, hogy ez a nagy csalódottság nem a csapat minősége miatt van, hisz ez a gárda november óta jól szerepel. Rómában pédául a mentális erejüket is bizonyították, amikor büntetőkkel jutottak tovább a Bajnokok Ligájában. Sok fiatal srác állt oda a büntető mögé, s értékesítette a lehetőséget."

"Le kell nyelnünk ezt frusztráltságot, ami abból fakad, hogy Manchester United ellen nem tudtunk labdába rúgni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

15 éve
Törölt felhasználó
Ez tényleg már csak a múlt!A jövővel,és az érkező játékosokkal kell most már foglalkozni! off:Rakd meg x-re!Az Atalanta elég szívós kis csapat sok tehetséggel,szóval képesek egy jó eredményre a San Siróban!
15 éve
Törölt felhasználó
kössz Mattila a segítséget
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem fix 1 -es az Intermeccs!
nyugodtan tedd meg!Murinnyót nem abból a fából faragták, hogy a zárófordulón 0 ponttal zárják az idényt....hiába bajnokok már
15 éve
Törölt felhasználó
tudom nem idetartozik de valaki segítsen már nekem tippmixben sztetek inter-atalanta?érdemes az interre rakni?
15 éve
Törölt felhasználó
Ez már a múlt, most már a jövővel kell foglalkozni! Nyáron meg kell erősíteni a keretet és akkor jövőre újra megpróbálhatjuk a BL-t!

Szólj hozzá